23. říjen
Přerov Slavia
17:30
26. říjen
Jihlava Slavia
16:30
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
19.10.2024

Pátá výhra v řadě! Vítězný obrat s Litoměřicemi dirigoval hattrickem Novák

13. kolo, sobota 19.10.2024, Slavia - Litoměřice
Slavia
4:3p
0:1, 1:2, 2:0 – 1:0
Litoměřice

Branky

Slavia

25. Knotek (Novák, Kočí), 48. Novák (Přikryl), 48. Novák (Knotek, M. Beran), 63. Novák (Gaspar, Přikryl)

Litoměřice

11. Costa (Eberle, Štibingr), 26. Bernovský (Klikorka, Peterek), 32. Kordule

Statistiky

Rozhodčí: Bejček, Petružálek – Kokrment, Pěkný
Vyloučení: 2:4
Využití: 1:0

V oslabení: 0:1
Střely na branku: 34:31
Diváci: 1078

Sestavy

Slavia

Cichoň – Gaspar, Kočí, Hrdinka, Holý, Stejskal, Veber, V. Beran – M. Beran, Přikryl, Strnad – Šťovíček, Knotek, Novák – Průžek, Polák, Slavík – Havrda, Slavíček, Zvagulis – Smola.

Litoměřice

Michajlov – Žovinec, Štibingr, Klikorka, Pavlák, Jebavý, Tomov, Tůma, Černohorský – Vildumetz, Kuťák, Bernovský – Kordule, Eberle, Costa – Arnošt, Peterek, Chlubna – Plos, Pajer.

Slávistická vítězná šňůra se po triumfu nad Litoměřicemi protáhla už na pět výher! Ačkoliv se duel nevyvíjel podle sešívaných představ, úspěšné období týmu Aleše Tottera nezastavila ani nejlepší obrana v lize. Po dvou třetinách soupeř vedl o dva góly a směřoval za ziskem tří bodů. V závěrečné periodě ale dvěma rychlými trefami srovnal Martin Novák, který následně v prodloužení zkompletoval hattrick, a dokonal tak senzační obrat.

První větší šanci zápasu připravili domácí čtyři minuty po úvodním buly. Po nepřesvědčivé rozehrávce hostujícího gólmana se puku zmocnila elitní slávistická formace, která ale zmatku v brankovišti nevyužila. Na druhé straně zahrozil Kordule, který zamířil z předbrankového prostoru jen do dobře postaveného Cichoně. Po úseku hry, kdy se žádný z týmů do šancí nedostával, zamířil hostující Kordule na trestnou lavici. Slavia v přesilovce neskórovala, naopak Litoměřice v oslabení otevřely skóre zápasu. Nejprve z nebezpečné pozice neúspěšně pálil sešívaný kapitán Holý, vzápětí ujel do výpadu po pravé straně Eberle a poslal přesnou žabičku před bránu Slavie, odkud puk po zásahu Kala Costy proskákal se štěstím za brankovou čáru.

První gól duelu dostal hosty do dobrého tempa. Odskočit do dvoubrankového náskoku mohli po střele Tůmy, ten však z osy kluziště zamířil bez bloku pouze nad brankovou konstrukci. Poslední minuty první třetiny okořenila pěstní potyčka mezi Veberem a hostujícím Tomovem, který jel navzdory omluvě slávistického zadáka mstít střelu po odpískání.

Slavia srovnala, Litoměřice odpověděly dvěma góly

Hosté si přenesli do druhé třetiny třicet sekund z přesilové hry, po jejímž konci nebyli daleko od navýšení vedení. Kolem brankoviště Cichoně dobře pracovali Bernovský s Peterkem, strážce slávistické brány ale druhý puk do své brány nepustil. Pár minut poté se elegantně přes útočné pásmo protáhl Roman Přikryl, kterému lepší zakončení překazil faulující Tůma. Slávisty to ale nemuselo mrzet – v následné přesilovce po straně do pásma projel Tomáš Knotek a bekhendovým zakončením mezi betony nachytal Michajlova.

Srovnaný stav ale vydržel sotva minutu, bleskovou odpověď zařídil po 63 sekundách Jan Bernovský. Litoměřický forvard si sjel mezi kruhy, kam mu přistál puk, který rychlým manévrem zametl po ledu mezi tři tyče. Slávisté mohli ztrátu smazat z hole Lukáše Strnada, jenž samostatný únik ani na třikrát neproměnil. Namísto smazání manka přidal soupeř třetí gól. Pavel Kordule ujížděl sám na Cichoně, jemuž puk vypálil nechytatelně nad lapačku.

Slávistický obrat zařídil hattrickem Novák

V závěrečném dějství jako první zahrozil litoměřický Costa, jemuž druhý gól sebral výborným zákrokem Cichoň. Následně přišly velké chvíle domácích. Litoměřická defenziva zvládla ještě odrazit tlak čtvrté formace, Slavia ale dokázala sílící aktivitu přetavit ve dva slepené góly Martina Nováka, jenž zařídil srovnání na 3:3.

Při první trefě těžil z práce Romana Přikryla, který celou akci vymyslel a připravil. Elitní centr sešívaných zavážel kotouč po zadním mantinelu, když v nečekaný moment obratně nahrál zpoza brány právě na Nováka, před kterým stála odkrytá brána. A dvacet vteřin poté přidal další branku, když úspěšně před bránou tečoval Knotkovo nahození od modré.

Dvě minuty před závěrečnou sirénou mohl rozhodnout Holý, který se objevil sám před Michajlovem, jeho střelu ale zastavila vyrážečka. Litoměřický brankář podržel svůj tým i v samém závěru základní hrací doby, kdy nepropustil Beranův bekhendový pokus z dobré pozice.

V prodloužení se střídaly obrovské šance na domácí i hostující straně. Bonusový bod mohl Slavii přiřknout Průžek, jehož dorážku v pádu do poloodkryté brány tygřím skokem vyrazil Michajlov. Na druhé straně Slavii zachránil Cichoň, jenž vystihl samostatný únik Štibingra. Rozhodující slovo si vzal Martin Novák. Jeho pumelice z levé strany proskákala do litoměřické brány, a sešívání tak zásluhou jeho třígólového představení přidali pátý triumf v řadě.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (HC Slavia Praha): V první třetině jsme byli všude druzí, prohrávali jsme souboje. Litoměřice měly dobrý pohyb, zaslouženě jsme prohrávali. Ve druhé třetině, kdy jsme se nadechli vyrovnávacím gólem, jsme pustili v dalším střídání soupeře znovu do vedení. Pak jsme byli pod tlakem, ale se štěstím jsme se dostali do samostatného úniku, jenže jsme ho neproměnili. A hned za deset sekund jsme dostali gól na 3:1 a soupeř měl momentum. Ačkoliv tam byly nějaké záchvěvy, třetinu jsme dohráli v útlumu. Ve třetí periodě jsme zlepšili pohyb, byli jsme aktivnější a dostali jsme soupeře pod tlak. Zaslouženě jsme vyrovnali. V prodloužení jsme byli víc na puku, ale první vyloženou šanci měl soupeř, kterou neproměnil. My jsme se následně dostali do situace dvou proti jednomu, kterou jsme vyřešili úspěšnou střelou a bereme dva body se silným soupeřem. Další obrat týmu svědčí o tom, že máme silný a odolný tým. Nepůjde to ale donekonečna. Hned v neděli nás čeká největší výzva – suverénní Zlín. Musíme na vítězství hned zapomenout a soustředit se na tento zápas.

Jaroslav Nedvěd (HC Stadion Litoměřice): Přijeli jsme na Slavii s tím, že chceme být aktivní a budeme se snažit dostat soupeře pod tlak. Povedlo se nám to a čtyřicet minut jsme se drželi plánu. Někteří jednotlivci ale za stavu 3:1 kvůli uspokojení začali hrát jiný hokej. Dostali jsme se vlastními chybami i soupeřovým přičiněním pod tlak a Slavia nás potrestala. Využila našich zaváhání, nepozorností a nedorazů. Zbytek zápasu se dohrál zaslouženou remízou. V prodloužení jsme mohli dát gól, ale nedali jsme, zatímco soupeř ano. Nejsem spokojený s tím, jak jsme odehráli všech 63 minut.

Autor Martin Rambousek
Nepřehlédněte
OHLASY 21.10.2024

Náročný víkend? Ukázali jsme, že jsme dobře připraveni, těší Gaspara

Slávisté si ve víkendovém dvojzápase s kvalitními soupeři nevedli vůbec špatně. „Bylo to náročné, ale síla týmu na Slavii je velká,“ hodnotil náročný program obránce Michael Gaspar. Nevyužité šance ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 21.10.2024

Winter Hockey Games se odkládají

Plánovaná hokejová událost sezóny se bohužel neuskuteční. Pořadatelská agentura se rozhodla Winter Hockey Games přeložit a hledá pro ně nový termín, který by měl být znám v průběhu prosince, stejně ...

Číst více
OHLASY - VIDEO 20.10.2024

Šťovíček: Výkon byl lepší než v sobotu, ale vyhořeli jsme v koncovce

Martin Šťovíček strávil v obou víkendových zápasech na ledě téměř dvacet minut. Nedělní porážka na nájezdy s lídrem soutěže ho ale hodně mrzela. „Ve druhé třetině jsme soupeře snad patnáct minut ...

Přehrát video
ZÁPASY 20.10.2024

Slavia potrápila Zlín, z duelu s lídrem ligy bere bod

Slávisté v předehrávce 14. kola Maxa ligy nestačili na Zlín a berou z utkání s lídrem ligy bod. Beranům vzdorovali až do samostatných nájezdů, v nich rozhodl o výhře ševců Petr Holík. Sešívaní tak ...

Číst více