23. říjen
Přerov Slavia
17:30
26. říjen
Jihlava Slavia
16:30
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
12.10.2024

Slavia výhrou nad Vsetínem pozvala na zápas pod širým nebem

11. kolo, sobota 12.10.2024, Slavia - Vsetín
Slavia
5:3
2:1, 2:1, 1:1
Vsetín

Branky

Slavia

10. Strnad (M. Beran, Gaspar), 18. Slavík (Havrda), 30. Holý (M. Beran, Polák), 33. Slavík (Veber, V. Beran), 56. Průžek (Knotek)

Vsetín

10. Rob (Jonák), 30. Matějček (Jaroslav Brož), 47. Klhůfek (Smetana, Rob)

Statistiky

Rozhodčí: Kostourek, Zavřel – Hradil, Pěkný
Vyloučení: 4:3
Využití: 1:0

V oslabení: 0:1
Střely na branku: 23:30
Diváci: 1742

Sestavy

Slavia

Růžička – Gaspar, Kočí, Hrdinka, Holý, V. Beran, Veber, Stejskal – M. Beran, Přikryl, Strnad – Průžek, Knotek, Šťovíček – Havrda, Polák, Slavík – Zvagulis, Slavíček, Novák.

Vsetín

Lipiäinen – Zahradníček, Stříteský, Staněk, Teper, Ondračka, Smetana, Srdínko – Jonák, Klhůfek, Rob – Jandus, Prokeš, Hrňa – Šmerha, Dědek, Brož – Bláha, Matějček, Hořanský.

Slávisti si v domácích podmínkách poradili se Vsetínem a přispali si tak třetí výhru v řadě. Valaši šli na začátku do vedení, ale poté otěže zápasu převzali domácí. Dvakrát se trefil Marek Slavík a v bráně sešívaným vypomohl Jan Růžička.

Pražané se snažili z úvodu zaskočit svého soupeře a nebyli daleko od první branky. Beran se protáhl kolem mantinelu a prověřil pozornost Lipiäinena, následně ještě nebezpečně dorážel Strnad. Po minutě trefil z dobré pozice Knotek pouze tyč, a poté se provinil proti pravidlům ve středovém kruhu.

V oslabení nastaly komplikace pro domácí, neboť na trestnou zamířil i Kočí. Ve třech proti pěti si sešívaní počínali znamenitě, a především Průžek se Stejskalem zvládali blokovat střely soupeře. Slavia navíc mohla jít do vedení, když z trestné naskočil na led v pravou chvíli Kočí, který se ocitl v samostatném úniku, ale na Lipiäinena nevyzrál.

Netrvalo to dlouho a v 10. minutě Vsetín otevřel skóre zápasu. Luboš Rob vybruslil s kotoučem zpoza branky a střelou na zadní tyč překonal Růžičku. Domácí se dokázali hned vzpamatovat a byla z toho i jejich rychlá odpověď. Beran odvedl dobrou práci u hrazení a dostal se s pukem až před brankáře. Lipiäinen vyrazil kotouč před sebe, kde si ho našel Lukáš Strnad, který se nemýlil.

Po vyrovnávací brance aktivita domácích mírně opadla a do útoku mohli Valaši. Ve dvou případech však podržel svůj celek brankář Růžička, který nejdřív vychytal Janduse a poté si poradil i s dělovkou Dědka. Na druhé straně ujel Havrda, počkal si na vhodný okamžik a našel před brankou Marka Slavíka, který překonal hostujícího gólmana. Náskok si slávisté pohlídali až do odchodu do kabin.

Vsetín srovnal stav

Sešívaní měli opět svižný nástup do třetiny a pokoušeli se pojistit si vedení. Často se dostávali až před Lipiäinena, ale zakončení už jim nevycházelo. Hra se přelévala ze strany na stranu a ani jeden z týmů si nezvládal vytvořit větší převahu. Změnit to mohla přesilovka, do které se dostali domácí po vyloučení Prokeše. Byli to ovšem Valaši, kteří v oslabení vyrovnali. Bývalý hráč Slavie Brož našel před brankou osamoceného Štěpána Matějčeka, který prostřelil Růžičku.

Slavia však nenechala nic náhodě a téměř okamžitě si vzala vedení zpátky. Kapitán sešívaných Jan Holý využil dobré clony obránců a střelou od modré využil přesilovku. Domácí nepolevili a po chvíli znovu zužitkovali svou převahu. Povedené sólo předvedl Marek Slavík, který se s pukem dostal až před brankáře a chladnokrevně zakončil. Vsetín mohl snížit z přesilovky, ale obrana sešívaných dobře pracovala ve vlastním pásmu a za přispění gólmana Růžičky šli do závěrečné třetiny s dvougólovým náskokem.

Slávisté předvedli hezká sóla

Podobnou akci jako jeho spoluhráč se snažil zopakovat v úvodu třetí třetiny Strnad, ale Lipiäinen nemusel zasahovat, protože se slávistický mladík nedostal až k zakončení. Slavia měla více ze hry a tlačila se do útoku. O to překvapivější byla trefa na druhé straně. Smetana vypálil od modré, Pavel Klhůfek do jeho rány vložil svou hokejku a úspěšně tečoval puk za záda Růžičky.

Vsetínu se povedlo utkání zdramatizovat, ale do souvislého tlaku se jeho hokejisté nedostávali. Naopak se museli bránit výpadům slávistů, kterým vycházely rychlé přechody do útoku. Pět minut před koncem duelu předvedl obdobný Jiří Průžek a vyslal přesný projektil do pravého horního rohu, čímž navýšil vedení svého týmu. Pražanům poslední branka dodala klid a své vedení udrželi až do závěrečné sirény.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (HC Slavia Praha): Chtěl bych vyzdvihnout práci celé organizace při zviditelnění akce prevence proti rakovině. Byli jsme dneska kompaktní a v týmu nebyl slabý hráč. Vždycky, když jsme potřebovali, tak jsme si pomohli gólem. Bereme cenný skalp favorita, který má výborný tým. Jsme rádi, že jsme udělali našim fanouškům radost a musíme pracovat dál. Nesmíme uhnout z cesty, která je tu nastolená.

Jiří Weintritt (VHK ROBE Vsetín): Měli jsme špatný vstup do utkání a nepohybovali jsme se dobře. Dali jsme sice první gól, ale hlavním faktorem úspěchu domácího týmu bylo, že dokázal na naše branky pokaždé odpovědět téměř do minuty. Nedokázali jsme výsledek chvíli podržet a na tom stavět. Ve třetí třetině jsme ještě vyvíjeli nějakou aktivitu tlakem do brány a podařilo se nám snížit. Soupeř nám ale zase odjel a rozhodl pátým gólem.

Autor Denis Freitas Lopes
Nepřehlédněte
OHLASY 21.10.2024

Náročný víkend? Ukázali jsme, že jsme dobře připraveni, těší Gaspara

Slávisté si ve víkendovém dvojzápase s kvalitními soupeři nevedli vůbec špatně. „Bylo to náročné, ale síla týmu na Slavii je velká,“ hodnotil náročný program obránce Michael Gaspar. Nevyužité šance ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 21.10.2024

Winter Hockey Games se odkládají

Plánovaná hokejová událost sezóny se bohužel neuskuteční. Pořadatelská agentura se rozhodla Winter Hockey Games přeložit a hledá pro ně nový termín, který by měl být znám v průběhu prosince, stejně ...

Číst více
OHLASY - VIDEO 20.10.2024

Šťovíček: Výkon byl lepší než v sobotu, ale vyhořeli jsme v koncovce

Martin Šťovíček strávil v obou víkendových zápasech na ledě téměř dvacet minut. Nedělní porážka na nájezdy s lídrem soutěže ho ale hodně mrzela. „Ve druhé třetině jsme soupeře snad patnáct minut ...

Přehrát video
ZÁPASY 20.10.2024

Slavia potrápila Zlín, z duelu s lídrem ligy bere bod

Slávisté v předehrávce 14. kola Maxa ligy nestačili na Zlín a berou z utkání s lídrem ligy bod. Beranům vzdorovali až do samostatných nájezdů, v nich rozhodl o výhře ševců Petr Holík. Sešívaní tak ...

Číst více