23. říjen
Přerov Slavia
17:30
26. říjen
Jihlava Slavia
16:30
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
7.10.2024

Slavia odolala náporu Poruby, v Edenu zvítězila 2:1

9. kolo, pondělí 7.10.2024, Slavia - Poruba
Slavia
2:1
1:1, 1:0, 0:0
Poruba

Branky

Slavia

20. Polák (Slavíček, Slavík), 30. Holý (Stejskal)

Poruba

3. Bartko (Kotala)

Statistiky

Rozhodčí: Barek, Bejček – Maňák, Teršíp
Vyloučení: 2:2
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 31:23
Diváci: 591

Sestavy

Slavia

Růžička – Gaspar, Kočí, Hrdinka, Holý, V. Beran, Veber, Stejskal – M. Beran, Přikryl, Strnad – Šťovíček, Knotek, Novák – Havrda, Polák, Slavík – Zvagulis, Slavíček, Smola – Průžek.

Poruba

Bláha – Doudera, Nilsson, Westlund, Gutwald, Ježek, Bartko, Adamec – Razgals, Šoustal, Střondala – Berisha, Roman, Hašek – Šedivý, Krenželok, Kotala – Klímek, Vachovec, Christov – Herrman.

Červenobílí uhájili domácí led před ostravskou Porubou. Hosté sice drželi od prvních minut těsný náskok, domácí aktivitu ale dokázal přetavit ve vyrovnávací trefu Vojtěch Polák. K výhře poté nasměroval sešívané kapitán Jan Holý. V brance slávisty podržel Jan Růžička, který vypomohl v rámci střídavých startů.

Slavii se hned od úvodní buly nedařilo podržet puk a útočit mohli hosté. Na výraznější ohrožení branky však diváci čekali. O to větším překvapením byla brzká branka Poruby na začátku třetí minuty. Ke střele od modré se dostal Jan Bartko a jeho pokus propadl za záda Růžičky, který neměl příliš dobrý výhled. Domácí mohli odpovědět rychlým výpadem, Polák předvedl pěkné sólo a dostal se až před hostujícího gólmana Bláhu, který jeho záměr včas přečetl.

Sešívaní se nadále snažili srovnat skóre. Slibnou akci rozjeli po 10 minutách hry, kdy uzamkli svého soupeře a dostali ho pod tlak. Kotouč v jednu chvíli najednou vyplaval před zcela osamoceným Novákem, který vypálil a jen těsně minul branku.

Pozitivní pasáž hry domácím radost nepřinesla. Naopak se museli sami bránit výpadům hostujícího celku. Slávistický Růžička mohl být rád, že Šoustalovi sjel puk při střele z mezikruží. K nebezpečné dorážce se přece jen dostal Střondala, na kterého dokázal domácí strážce branky zareagovat.

Pražané se museli poté bránit přesilovce kvůli vyloučení Poláka. V oslabení Porubu do ničeho nepustili a sami přitom zahrozili z hole Knotka, Bláha ho však vychytal. Na další šanci domácích byl už ovšem krátký. Z trestné lavice naskočil na led v pravou chvíli Vojtěch Polák, který dostal přesnou přihrávku od Slavíka a vymetl pravý horní růžek hostující branky.

Slávisté dokonali obrat zásluhou kapitána

Ze začátku druhé třetiny byli sešívaní důraznější v osobních soubojích a pramenily z toho dvě obrovské příležitosti. Nejdřív se Novák dostal k odraženému puku a mohl dávat prakticky do prázdné, jenže trestuhodně trefil jen tyč. V další situaci si Průžek vyměnil kotouč se Slavíčkem a už se napřahoval ke střele, v rozhodující chvíli promáchl.

Slavia se i tak dokázala dostat do vedení. V 30. minutě kapitán sešívaných Jan Holý vyslal od modré čáry projektil, který čistě proletěl až do branky soupeře.

Poruba mohla odpovědět z přesilové hry. Blízko ke gólu měl Berisha, ale z blízkosti napálil jen slávistického gólmana. Domácí následně odolali tlaku hostů a do kabin odcházeli s hubeným náskokem.

Domácí drželi jednogólový náskok

Zkraje startu posledního dějství zápasu mohli sešívaní navýšit své vedení. Slavík vyzkoušel své štěstí zpoza pravého kruhu a Bláha měl problémy se zkrocením prudké rány. Poruba si postupně začala vytvářet tlak a dostala se i k větší příležitosti. V 46. minutě vznikl po střele Krenželoka před Růžičkou menší závar. Obrana Slavie nakonec srovnání nepřipustila.

Na druhé straně mohl navýšit vedení po přihrávce Přikryla lépe postavený Beran. V brankovišti se ale roztáhl hostující gólman a puk betonem vytěsnil mimo branku.

Slezané se ke konci základní hrací doby odhodlali k závěrečnému náporu. Pramenila z toho šance Šedivého, který si najel před brankoviště a spoluhráč jej našel přirhávkou, kotouč mu ale sjel po hokejce. Poruba se ani při risku v šesti hráčích nepropracovala k vyrovnávací brance a sešívaní tak mohli slavit zisk tří bodů.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (HC Slavia Praha): Poruba má stejné ambice jako v minulé sezóně. Oba týmy byly před utkáním v podobné situaci. Říká se, že výborný tým třikrát za sebou v sezóně neprohraje, takže vím, že jsme dobrý tým. První třetina byla pro hosty. Byli jsme neustále napůl cesty, hráli jsme pasivně a vypadávali jsme ze systému, ale podržel nás Růžička. Straně nám pomohl gól na konci úvodní třetiny. Získali jsme nějaké sebevědomí a začali jsme se lépe pohybovat. Ve druhé třetině jsme byli lepší a potvrdili jsme to brankou. Třetí třetina byla boj a soupeř se snažil vyrovnat. Hlavně díky obětavosti a výkonu gólmana jsme to ubránili. Vážíme si další výhry. Musíme se každý den soustředit na hokej a pracovat pořád stejně.

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Je těžké to hodnotit. Nehrajeme špatně a máme i tlak, ale nejsme ty šance schopni přetavit v góly. První třetinu jsme měli více ze hry, druhou naopak domácí. Ustáli jsme ten jejich tlak a v závěrečné třetině jsme do toho šlápli. Nepadá nám to tam. Snažíme se na tom pracovat v tréninku, ale tři zápasy po sobě hrajeme slušně, jenže bohužel nemůžeme vyhrávat bez gólů.

Autor Denis Freitas Lopes
Nepřehlédněte
OHLASY 21.10.2024

Náročný víkend? Ukázali jsme, že jsme dobře připraveni, těší Gaspara

Slávisté si ve víkendovém dvojzápase s kvalitními soupeři nevedli vůbec špatně. „Bylo to náročné, ale síla týmu na Slavii je velká,“ hodnotil náročný program obránce Michael Gaspar. Nevyužité šance ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 21.10.2024

Winter Hockey Games se odkládají

Plánovaná hokejová událost sezóny se bohužel neuskuteční. Pořadatelská agentura se rozhodla Winter Hockey Games přeložit a hledá pro ně nový termín, který by měl být znám v průběhu prosince, stejně ...

Číst více
OHLASY - VIDEO 20.10.2024

Šťovíček: Výkon byl lepší než v sobotu, ale vyhořeli jsme v koncovce

Martin Šťovíček strávil v obou víkendových zápasech na ledě téměř dvacet minut. Nedělní porážka na nájezdy s lídrem soutěže ho ale hodně mrzela. „Ve druhé třetině jsme soupeře snad patnáct minut ...

Přehrát video
ZÁPASY 20.10.2024

Slavia potrápila Zlín, z duelu s lídrem ligy bere bod

Slávisté v předehrávce 14. kola Maxa ligy nestačili na Zlín a berou z utkání s lídrem ligy bod. Beranům vzdorovali až do samostatných nájezdů, v nich rozhodl o výhře ševců Petr Holík. Sešívaní tak ...

Číst více