23. říjen
Přerov Slavia
17:30
26. říjen
Jihlava Slavia
16:30
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
2.10.2024

Slavia padla s lídrem tabulky Sokolovem, rozhodovaly přesilovky

7. kolo, středa 2.10.2024, Slavia - Sokolov
Slavia
2:4
1:1, 0:2, 1:1
Sokolov

Branky

Slavia

15. Knotek (Přikryl, Gaspar), 58. Polák (Knotek, Holý)

Sokolov

8. Tomeček (Vracovský), 24. Kern (Rulík), 30. Tureček (Vracovský, Tomeček), 60. Vracovský

Statistiky

Rozhodčí: Wagner, Zavřel – Beneš, Malý
Vyloučení: 5:6
Využití: 1:2

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 45:18
Diváci: 733

Sestavy

Slavia

Hölsä (30. Cichoň) – Gaspar, Veber, V. Beran, Holý, Stejskal, Kočí – M. Beran, Přikryl, Strnad – Šťovíček, Knotek, Novák – Havrda, Polák, Slavík – Zvagulis, Slavíček, Smola.

Sokolov

Habal – Pulpán, Tureček, M. Rohan, Šedivý, Rulík, Klejna, Krajčík – Vracovský, Kern, Tomeček – Kupčo, Kopta, Šik – Křemen, Adámek, Csamango – Šlechta, T. Rohan, Šmajda – Varvařovský.

Poprvé po čtyřech zápasech zůstali hokejisté z Edenu bez bodového zisku. Vítěznou šňůru jim na domácím ledě překazil vedoucí tým ligy Baník Sokolov. O skóre se v prvních dvou třetinách staraly zejména početní výhody. Jednu využili Pražané, soupeř dokonce dvě, k tomu přidal i gól při hře pět na pět. Sešívaným se v závěrečné hře bez brankáře povedlo snížit, poslední slovo ale měl trefou na 4:2 celek ze západu Čech.

Úvod zápasu patřil přesilovým hrám, za osm minut se stihly hned tři. První získali domácí hned třicet sekund po buly, další dvě si zahráli hosté, kteří tu poslední dokázali využít. Vojtěch Tomeček dostal křížnou přihrávku, kterou umístil do poloodkryté branky.

Slávisté zareagovali útočnou hrou, díky které si opět vynutili početní výhodu, a i jim se ji na druhý pokus povedlo zužitkovat. Tomáš Knotek našel puk u Habalových betonů a prostrčil ho za sokolovského gólmana.

Vyrovnání přišlo v polovině hry

Rychlá a energická hra plná drobných rozmíšek strhla červenobílé fanoušky, kteří zase dotáhli hráče k několika zajímavým příležitostem, největší z nich byla Polákova tyč při úniku s Havrdou. Osmnáct vteřin před sirénou dostali Pražané možnost jít do vedení v podobě další početní výhody, ale ani na začátku druhé dvaceminutovky se jí nepodařilo proměnit.

Povedenou část překazil nečekaný sokolovský gól, Jan Kern vyslal střelu z pravého kruhu, která se štěstím přeskočila Hölsäovy betony. A tentokrát to byl Baník, kdo tlačil a nepouštěl protivníka z obranného pásma, čímž si vypracoval další početní převahu. Využil ji David Tureček přímou střelou od modré.

Po ní došlo ke střídání stráží v sešívané kleci, Hölsäho vystřídal Cichoň. Pražanům se stále však nedařilo dostat zpět do tempa a zpřesnit svoje přihrávky. Zato soupeř, povzbuzen skórem 3:1, zkoušel takové parádičky jako střelit branku z otočky

Naděje při hře bez brankáře

Za stavu 1:3 vstoupili domácí do poslední části o poznání aktivněji, větší šanci si ale vytvořit nedokázali. Po šesti minutách utkání přerušila srážka, po které Kočí zůstal ležet na ledě, do kabiny na ošetření ale odešel po svých.

Domácí ještě zintenzivněli nápor, zasypávali sokolovského Habala jednou střelou za druhou, ten ale potvrdil svá dobrá čísla z dosavadního průběhu sezony. A tak trenérskému štábu Slavie nezbylo nic jiného, než čtyři a půl minuty před koncem risknout hru bez brankáře.

Ale vyplatila se jen částečně - Vojtěch Polák sice snížil ranou z pravého kruhu, jenže necelou minutu před koncem upadl Knotek na modré čáře, puk sebral Tomáš Vracovský a pojistil vítězství Západočechů trefou do prázdné na 4:2. Tím si upevnili první místo v tabulce, Slavia se posunula na místo šesté.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (HC Slavia Praha): Dnes jsme propadli ve speciálních formacích a koncovce. Nejlepšímu brankáři ligy jsme to neudělali težší, neclonili jsme mu, a až v závěru jsme odvedli dobrou práci v předbrankovém prostoru, který dnes také rozhodoval. Střely 45:18 pro nás, ale na to se nehraje, hraje se na výsledek. Dneska nebereme žádné body, ale tým je v procesu a myslím, že jsme na dobré cestě. Tohle je malé zakopnutí a věřím, že na proměňování přesilovek i předbrankovém prostoru zapracujeme, protože to jsou věci, které nás stojí zápasy. To je tak jediné, co bych týmu vyčetl, ale kluci pracovali až do konce a líbí se mi, jak se prezentujeme.

Tomáš Mariška (HC Baník Sokolov): Věděli jsme, že Slavia hraje ve velké formě, připravovali jsme se na těžké utkání, což se hned od první minuty ukázalo. My jsme do utkání nevstoupili ideálně, ale myslím, že jsme se v průběhu zvedali. Fungovali nám speciální týmy, zejména přesilovky, v nich jsme se hodně zvedli. To je práce Václava Eismanna, který je má na starosti, něco změnil, nyní to začíná fungovat a pomáhá nám to brát body v zápasech. Obětavou práci jsme odvedli i při hře pět na pět, Habal nás podržel. Pracovitosti jsme si zasloužili trochu štěstí, které k tomu patří a které jsme nakonec měli. Jsme rádi, že bereme tři body.

Autor Martina Zbořilová
Nepřehlédněte
OHLASY 21.10.2024

Náročný víkend? Ukázali jsme, že jsme dobře připraveni, těší Gaspara

Slávisté si ve víkendovém dvojzápase s kvalitními soupeři nevedli vůbec špatně. „Bylo to náročné, ale síla týmu na Slavii je velká,“ hodnotil náročný program obránce Michael Gaspar. Nevyužité šance ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 21.10.2024

Winter Hockey Games se odkládají

Plánovaná hokejová událost sezóny se bohužel neuskuteční. Pořadatelská agentura se rozhodla Winter Hockey Games přeložit a hledá pro ně nový termín, který by měl být znám v průběhu prosince, stejně ...

Číst více
OHLASY - VIDEO 20.10.2024

Šťovíček: Výkon byl lepší než v sobotu, ale vyhořeli jsme v koncovce

Martin Šťovíček strávil v obou víkendových zápasech na ledě téměř dvacet minut. Nedělní porážka na nájezdy s lídrem soutěže ho ale hodně mrzela. „Ve druhé třetině jsme soupeře snad patnáct minut ...

Přehrát video
ZÁPASY 20.10.2024

Slavia potrápila Zlín, z duelu s lídrem ligy bere bod

Slávisté v předehrávce 14. kola Maxa ligy nestačili na Zlín a berou z utkání s lídrem ligy bod. Beranům vzdorovali až do samostatných nájezdů, v nich rozhodl o výhře ševců Petr Holík. Sešívaní tak ...

Číst více