23. říjen
Přerov Slavia
17:30
26. říjen
Jihlava Slavia
16:30
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
11.10.2024

Junioři v přestřelce s Libercem ubojovali důležité vítězství

12. kolo, pátek 11.10.2024, Slavia - Liberec
Slavia
7:5
2:2, 3:1, 2:2
Liberec

Branky

Slavia

8. Filip (Bērziņš, Vosmík), 10. Matějovský (Polák, Slavíček), 23. Polák (Slavíček, Kříženecký), 26. L. Novák (Kucharčík), 40. Filip (Slavíček, Polák), 57. Slavíček (Kucharčík), 58. Slavíček

Liberec

14. Pekař (Ehrenberger, Rozsíval), 18. Pekař (Ehrenberger, Handl), 38. Křížek (Pekař, Jakub Vaněček), 46. Hois (Prokůpek, Šťástka), 47. Pilíšek (Bajer, Vološín)

Statistiky

Rozhodčí: Sýkora, Kosnar – Kotlík, Teršíp
Vyloučení: 3:5
Využití: 2:2

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 39:32
Diváci: 147

Sestavy

Slavia

Höhlig (6. Tesař, 10. Höhlig) – Ciolek, Klíma, Tittl, Sýkora, Kříženecký, Hubinka – Hasman, Novák, Vosmík, Skalský, Kucharčík, Slavíček, Šindelář, Polák, Berzinš, Matějovský, Ducháček, Filip, Tichý.

Liberec

Hambálek – Pilíšek, Macháček, J. Vaněček, Ehrenberger, Seidl, J. Vaněček, Jarabko – Stahoň, Hois, Bajer, Křížek, Prokůpek, Saxa, Handl, Špilka, Vološín, Pekař, Šťástka, Rozsíval.

Sešívaní junioři ukončili čtyřzápasové čekání na body. V divokém zápase se silným Libercem hned dvakrát ztratili dvoubrankový náskok, v závěrečných minutách ale znovu udeřili a rozhodli o svém vítězství 7:5.

Slávisté po čtyřech porážkách v řadě potřebovali bodovat. V cestě jim ale stáli hokejisté Liberce, kterým se v aktuální sezóně velmi daří a před zápasem byli na druhém místě tabulky, jen o skóre za vedoucími Oceláři.

Od úvodní buly jsme sledovali aktivní pojetí hokeje v podání obou týmů. A slavit mohli jako první domácí, když se v 7. minutě Nikolas Filip zmocnil volného kotouče na středu a zamířil přesně do branky soupeře. Sešívaní poté pokračovali v aktivitě, což se jim vyplatilo ani ne 120 vteřin po první trefě, další zásah totiž přidal Artur Matějovský.

Ani inkasované góly ale hostující celek nezlomily a stále bylo k vidění atraktivní utkání. Dvěma zásahy Daniela Pekaře v přesilovkách navíc Bílí Tygři ještě do přestávky vyrovnali.

Ani ve druhé periodě diváci góly nepostrádali

Slavia se ovšem nenechala zahanbit a rovněž zkraje druhé periody využila početní výhodu. Slavíček pěkným křižným pasem našel Vojtěcha Poláka, který se z pravé strany nemýlil. Ve 25. minutě už na 4:2 zvýšil přízemní střelou po vhazování Lukáš Novák.

Hra se i nadále přelévala ze strany na stranu a brankáři na obou stranách předvedli několik povedených zákroků. Větší množství příležitostí si vypracovali červenobílí, i přesto ale jako další kapitulovali právě oni. Skóre snížil liberecký Patrik Křížek. Sešívaní ovšem do kabin odcházeli s náskokem dvou přesných tref, a to díky dorážce Nikolase Filipa – 5:3.

Velký klid mohli slávistům na hokejky dát Slavíček s Polákem, jejich rychlý brejk však gólem neskončil. Po třičtvrtě hodině hry přišla silná chvíle Bílých Tygrů, kteří v rozmezí čtyřiadvaceti vteřin vyrovnali. Nejprve předvedl dobrý tlak do branky Vojtěch Hois, poté se ze slotu prosadil Vojtěch Plíšek.

Napínavý duel slávisté rozhodli v závěru

Tempo utkání bylo po vyrovnání vysoké a na ledě to hýřilo aktivitou a souboji. Ani jeden týmů ale nechtěl udělat chybu v obraně a hokejisté se tak k výrazným šancím nedostávali.

Na konci 57. minuty se ke střele odhodlal domácí Kucharčík, ten sice rozezvonil tyč, volný puk ale doklepl za gólmana Šimon Slavíček a slávisté se opět chopili vedení. Tentýž hráč posléze pojistil vítězství trefou do prázdné branky při risku Liberce bez brankáře.

Červenobílí tak v ofenzivně laděném duelu zvítězili nad Bílými Tygry 7:5 a berou proti silnému soupeři všechny body. Další zápas junioři odehrají už v sobotu v 11:15 na domácím stadionu proti Mladé Boleslavi.

Ohlasy trenérů

Luboš Jenáček (HC Slavia Praha): Liberec je určitě jeden z nejlepších mančaftů, se kterým jsme zatím hráli. Není náhoda, že jsou v top 3 soutěže. Silný perfektně bruslařský vybavený soupeř, jejich kluci o sobě věděli. Pro nás to bylo opravdu těžké utkání, dvakrát jsme měli náskok dvou branek, vždycky ale Liberec vyrovnal. Pak to tam lítalo, naštěstí jsme však dali gól na 6:5, a potom jsme přidali pojistku do prázdné. Přerušili jsme sérii čtyř utkání bez vítězství, což je strašně důležité pro sebevědomí. V sobotu jdeme bojovat znovu a věřím, že ty body potvrdíme nějakým dalším ziskem.

Díky dohodě s trenéry áčka jsme měli k dispozici Vojtu Poláka a Šimona Slavíčka, kteří nám výrazně pomohli. K nim se pak přidají i ostatní kluci a hrají s větším sebevědomím. Kluci z áčka k tomu navíc přistupují perfektně, nejsou otrávení a neberou to za trest, naopak chtějí pomoct, což se jim podařilo.

Valdemar Jiruš (Bílí Tygři Liberec): Nezvládli jsem utkání na místním malém hřišti, i když jsme se na to připravovali. Dostali jsme strašně laciné branky. Do zápasu jsme se dokázali dvakrát vrátit, místo toho, abychom si pak uhráli závěr, tak jsme opět naivně inkasovali. Slavia nás svou bojovnou urputnou hrou přetlačila a slaví tři body. My soupeři gratulujeme.

Autor Jiří Petr
Nepřehlédněte
OHLASY 21.10.2024

Náročný víkend? Ukázali jsme, že jsme dobře připraveni, těší Gaspara

Slávisté si ve víkendovém dvojzápase s kvalitními soupeři nevedli vůbec špatně. „Bylo to náročné, ale síla týmu na Slavii je velká,“ hodnotil náročný program obránce Michael Gaspar. Nevyužité šance ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 21.10.2024

Winter Hockey Games se odkládají

Plánovaná hokejová událost sezóny se bohužel neuskuteční. Pořadatelská agentura se rozhodla Winter Hockey Games přeložit a hledá pro ně nový termín, který by měl být znám v průběhu prosince, stejně ...

Číst více
OHLASY - VIDEO 20.10.2024

Šťovíček: Výkon byl lepší než v sobotu, ale vyhořeli jsme v koncovce

Martin Šťovíček strávil v obou víkendových zápasech na ledě téměř dvacet minut. Nedělní porážka na nájezdy s lídrem soutěže ho ale hodně mrzela. „Ve druhé třetině jsme soupeře snad patnáct minut ...

Přehrát video
ZÁPASY 20.10.2024

Slavia potrápila Zlín, z duelu s lídrem ligy bere bod

Slávisté v předehrávce 14. kola Maxa ligy nestačili na Zlín a berou z utkání s lídrem ligy bod. Beranům vzdorovali až do samostatných nájezdů, v nich rozhodl o výhře ševců Petr Holík. Sešívaní tak ...

Číst více