23. říjen
Přerov Slavia
17:30
26. říjen
Jihlava Slavia
16:30
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
5.10.2024

Junioři proti Kometě vyšli střelecky na prázdno a soupeři vysoko podlehli

11. kolo, sobota 5.10.2024, Slavia - Kometa Brno
Slavia
0:5
0:2, 0:1, 0:2
Kometa Brno

Branky

Slavia

Kometa Brno

1. Bůžek (Halačka, Štulo), 17. Bošek (Chludil, Sakmár), 30. Moravec (Boltvan, Rakus), 48. Moravec (Boltvan), 55. Pospíšil (Moravec, Rakus)

Statistiky

Rozhodčí: Sýkora, Glanc – Frodl, Jurak
Vyloučení: 3:5, navíc Bůžek (KOM) 5 minut a do konce utkání
Využití: 0:1

V oslabení: 0:1
Diváci: 85

Sestavy

Slavia

Tesař – Ciolek, Brotánek, Dráb, Klíma, Hron, Kříženecký, Hubinka – Ducháček, Novák, Vosmík, Kucharčík, Hlavička, Šindelář, Tittl, Berzinš, Matějovský, Hasman, Filip, Tichý

Kometa Brno

Ondráček – Bůžek, Spanel, Zubíček, Antony, Jurný, Pospíšil, Sakmár – Brabenec, Rakus, Štulo, Červenka, Boltvan, Moravec, Veselský, Halačka, Pavlík, Modl, Chludil, Bošek

Slávističtí junioři v sobotu padli s Kometou na domácím ledě 0:5. Střeleckých pokusů měli hodně, ale Kometu podržel brankář Ondráček. Klíčovým momentem utkání byla nevyužitá pětiminutová početní výhoda domácích, kterou Pražané nesehráli vůbec dobře. Sešívaní tak zapsali čtvrtou porážku v řadě.

Slávisté vstoupili do zápasu aktivně, jenže to byli oni, kdo jako první inkasoval. Po 58 sekundách se trefil Jakub Bůžek, který dostal po vyhraném buly nahrávku na modrou čáru a svou střelu ještě otřel o tyčku.

Domácí pak hýřili aktivitou a snažili se rychle srovnat, ale brankář Komety Ondráček všechny střely Slavie pochytal. V 17. minutě podruhé skórovala Kometa. Po nahrávce Chludila předvedl krásnou akci Lukáš Bošek, jenž se protáhl přes tři bránící hráče Slavie a svou střelu poslal mezi Tesařovy betony.

I do druhé třetiny vstoupili svěřenci trenéra Jenáčka aktivně, ale žádná střela se neujala. Pak se hezkou akcí prezentoval domácí Matějovský, který se protáhl kolem dvou hráčů Komety a poslal puk do strany na Filipa, jehož pokus vyrazil Ondráček.

Slávisté se mohli dostat do hry v pětiminutové přesilovce

V polovině utkání už to bylo o tři góly. David Moravec přesnou střelou z mezikruží překonal Tesaře. Potom dostala Slavia velkou možnost na snížení skóre. Hostující Bůžek totiž tvrdě fauloval Matějovského a po poradě rozhodčích dostal trest na 5 minut a do konce utkání.

Slávisté sice v přesilovce měli puk na hokejkách, ale prakticky nedostali Kometu pod tlak. Hosté přečkali oslabení bez úhony.

Při další početní výhodě Pražanů už v poslední periodě navíc Kometa skórovala počtvrté. Střela jednoho ze slávistů se odrazila od beka Komety a odražený puk zachytil Boltvan, který ujel s Davidem Moravcem do přečíslení 2 proti 1 a Brňané se mohli znovu radovat. V 50. minutě se puk po střele Kucharčíka dostal za Ondráčka, ale jen na brankovou čáru, kde ho dokázal odehrát Pospíšil.

Kometa dala gól kromě hry 5 na 5 a oslabení také v přesilovce. Tu využila v 55. minutě. Na modrou čáru dostal puk Antonín Pospíšil a jeho rána skončila až za Tesařem. Slávisté se ještě v závěru pokoušeli alespoň o snížení, ale Ondráček zůstal nepřekonán a udržel nulu. Sešívaní tak Kometě podlehli 0:5. Další utkání čeká juniory v pátek opět v Edenu proti Liberci.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
OHLASY 21.10.2024

Náročný víkend? Ukázali jsme, že jsme dobře připraveni, těší Gaspara

Slávisté si ve víkendovém dvojzápase s kvalitními soupeři nevedli vůbec špatně. „Bylo to náročné, ale síla týmu na Slavii je velká,“ hodnotil náročný program obránce Michael Gaspar. Nevyužité šance ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 21.10.2024

Winter Hockey Games se odkládají

Plánovaná hokejová událost sezóny se bohužel neuskuteční. Pořadatelská agentura se rozhodla Winter Hockey Games přeložit a hledá pro ně nový termín, který by měl být znám v průběhu prosince, stejně ...

Číst více
OHLASY - VIDEO 20.10.2024

Šťovíček: Výkon byl lepší než v sobotu, ale vyhořeli jsme v koncovce

Martin Šťovíček strávil v obou víkendových zápasech na ledě téměř dvacet minut. Nedělní porážka na nájezdy s lídrem soutěže ho ale hodně mrzela. „Ve druhé třetině jsme soupeře snad patnáct minut ...

Přehrát video
ZÁPASY 20.10.2024

Slavia potrápila Zlín, z duelu s lídrem ligy bere bod

Slávisté v předehrávce 14. kola Maxa ligy nestačili na Zlín a berou z utkání s lídrem ligy bod. Beranům vzdorovali až do samostatných nájezdů, v nich rozhodl o výhře ševců Petr Holík. Sešívaní tak ...

Číst více