23. říjen
Přerov Slavia
17:30
26. říjen
Jihlava Slavia
16:30
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
4.10.2024

Junioři doplatili na produktivitu a prohráli s Jihlavou

10. kolo, pátek 4.10.2024, Slavia - Jihlava
Slavia
3:6
2:1, 1:3, 0:2
Jihlava

Branky

Slavia

4. Tittl (Hron, Filip), 12. Kucharčík (Dráb, Šindelář), 35. L. Novák (Vosmík, Kucharčík)

Jihlava

11. Peš (Kupčo, Jeletz), 32. Peš (Kudrna), 37. R. Váňa (Peš, Mrtka), 38. Peš (Kudrna), 53. Jonáš Jungwirth (Burkov, Kuprijanov), 54. Suchánek (Jonáš Jungwirth, Burkov)

Statistiky

Rozhodčí: Šmika, Trnka – Kučera, Černohlávek
Vyloučení: 6:8
Využití: 3:3

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 40:26
Diváci: 79

Sestavy

Slavia

Tesař (40. Höhlig) – Ciolek, Kříženecký, Hron, Brotánek, Dráb, Hubinka – Berzinš, Novák, Vosmík, Kucharčík, Hlavička, Šindelář, Tittl, Matějovský, Hasman, Ducháček, Filip, Tichý

Jihlava

Frgál – Löffler, Vildomec, Jeletz, Suchánek, Pražák, Černý, Mrtka – J. Jungwirth, Váňa, Nosek, Kupčo, Peš, Burkov, Fiala, J. Jungwirth, Kudrna, Chlubna, Chvátal, Kupriianov

Slávisté v utkání s Duklou třikrát vedli, ale vždy o hubený náskok přišli. Jihlavští skóre otočili v prostřední periodě a vedení už nepustili, skóre přitom v závěru sami ještě navýšili. Červenobílým nepomohla ani výrazná střelecká převaha.

Junioři Slavie do zápasu nastoupili s jasným cílem urvat po dvou porážkách v řadě výhru. A v úvodních minutách si vypracovali pár nadějných pozic. Za aktivní vstup do utkání byli nakonec i odměněni. V přesilovce se ve 3. minutě díky šťastnému odrazu ujala snaha Filipa Tittla. Na puku byla i nadále Slavia, která úvodních deset minut první třetiny nedovolila Jihlavě skoro žádnou šanci.

V druhé polovině periody se však Dukla vrátila do hry. Stejně jako Slavia dokázala využít početní výhodu. Volný puk před bránou Tesaře se dostal k Hynkovi Pešovi a ten se nemýlil. Sešívaní ale nepolevovali a svým ofenzivním hokejem vybojovali další faul soupeře. V přesilovce se dostal k puku Matouš Jan Kucharčík, sjel si od modré čáry a prudkou střelou nad lapačku upravil na 2:1.

Přesilovky hrály roli i v další části

V začátku druhé třetiny se snažila obě mužstva zaskočit soupeře další brankou. Pravděpodobně největší šanci měl domácí Ducháček, ale ležícího brankáře hostí nepřekonal. Vršovický celek chtěl i nadále odskočit do dvoubrankového trháku, ale marně.

Sám před strážcem jihlavské svatyně se objevil Kucharčík, jeho bekhend skončil nad bránou. To bohužel Dukla potrestala, v přesilové hře se z mezikruží opět prosadil kapitán hostí Hynek Peš - 2:2. Oba týmy následně pokračovaly ve hře ze strany na stranu, výsledkem z toho byla další využitá početní výhoda. Po krásné souhře se spoluhráči se v 35. minutě prosadil slávista Lukáš Novák.

I na tuto trefu se však povedlo Jihlavským zareagovat. Útočník Robert Váňa nabral rychlost, vtrhl do útočného pásma a prostřelil Tesaře. Minutu na to navíc zkompletoval jihlavský Hynek Peš hattrick a Dukla tak poprvé v zápase vedla.

Místo vyrovnání domácích se hostům povedlo navýšit

Do závěrečné části nastupovali Pražané s motivací zápas vyrovnat. Trenéři se navíc pokusili tým nabudit střídáním brankářů, na led se tak podíval Höhlig. V přesilové hře v 44. minutě měl velkou šanci Vosmík, ale jeho pokus zneškodnil Frgál. Slávisté si i nadále vytvářeli šance, ale buď chyběla přesnost, či si s jejich pokusy jihlavský maskovaný muž poradil.

Zlomový moment utkání přišel nejspíše v 53. minutě, kdy jihlavský Jonáš Jungwirth využil další početní výhodu. O chvíli později bylo navíc jasno, že si Dukla odveze z pražského Edenu všechny body. Nahození Tomáše Suchánka od modré čáry proletělo až do brány Davida Högliga.

Zápas nakonec dopadl 6:3 pro jihlavskou Duklu. Další duel čeká naše juniory již zítra, a to opět doma, tentokrát proti brněnské Kometě. Zápas startuje přesně v poledne. Přijďte kluky podpořit.

Ohlasy trenérů

Luboš Jenáček (HC Slavia Praha): Já si paradoxně myslím, že ačkoli jsme prohráli 3:6, tak jsme podali v mých očích nejlepší výkon v sezóně. Měli jsme spoustu dobrých pasáží. Bohužel jsme ale místo šesti nebo sedmi gólů dali pouze tři. Neproměnili jsme své velké šance, jejich gólman podal špičkový výkon. Holt, výsledek je takový jaký je, ale za výkon a nasazení můžu kluky pochválit. Věřím, že pokud budeme v takové práci pokračovat, tak body začneme zase sbírat.

Soupeř měl na ledě výrazné individuality, které to vzaly na sebe, byly efektivnější a lepší v koncovce. Peš hrál proti nám už loni v dresu Havlíčkova Brodu, před třemi roky si zase zahrál s áčkem Dukly baráž o extraligu. Jonáš Jungwirth zase poslední dva roky stabilně hraje v Maxa lize. Kromě nich má Jihlava i dobré zahraniční hokejisty, a to Kuprijanova a Burkova.

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Hráče v kabině jsem ocenil za to, že dokázali vyhrát zápas, ve kterém jsem určitě první dvě třetiny tahali za kratší konec provazu. Už před utkáním jsme apelovali, že Slavia jako nováček hraje výborně. Navíc mají spoustu šikovných hokejistů.

První třetinu jsme prohráli, ve druhé jsme skóre otočili – nebýt ale brankáře Frgála, tak jsme neměli ve třetí periodě o co hrát. Slavia měla nespočet nájezdů a přečíslení, které vychytal a dal nám šanci zápas skóre obrátit. Další důležitou roli měl Hynek Peš, poslední zápasy má fazónu. Zkrátka dva individuální výkony nás udržely ve hře. Díky soudržnosti a nějaké vlně, na které zrovna jsme, se nám pak podařilo zvítězit. Do dalších duelů ale musíme náš výkon opět srovnat a učesat. Jsme hrozně šťastní, že jsme tady udělali body.

Autor Zbyněk Hanuš
Nepřehlédněte
OHLASY 21.10.2024

Náročný víkend? Ukázali jsme, že jsme dobře připraveni, těší Gaspara

Slávisté si ve víkendovém dvojzápase s kvalitními soupeři nevedli vůbec špatně. „Bylo to náročné, ale síla týmu na Slavii je velká,“ hodnotil náročný program obránce Michael Gaspar. Nevyužité šance ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 21.10.2024

Winter Hockey Games se odkládají

Plánovaná hokejová událost sezóny se bohužel neuskuteční. Pořadatelská agentura se rozhodla Winter Hockey Games přeložit a hledá pro ně nový termín, který by měl být znám v průběhu prosince, stejně ...

Číst více
OHLASY - VIDEO 20.10.2024

Šťovíček: Výkon byl lepší než v sobotu, ale vyhořeli jsme v koncovce

Martin Šťovíček strávil v obou víkendových zápasech na ledě téměř dvacet minut. Nedělní porážka na nájezdy s lídrem soutěže ho ale hodně mrzela. „Ve druhé třetině jsme soupeře snad patnáct minut ...

Přehrát video
ZÁPASY 20.10.2024

Slavia potrápila Zlín, z duelu s lídrem ligy bere bod

Slávisté v předehrávce 14. kola Maxa ligy nestačili na Zlín a berou z utkání s lídrem ligy bod. Beranům vzdorovali až do samostatných nájezdů, v nich rozhodl o výhře ševců Petr Holík. Sešívaní tak ...

Číst více