21. září
Slavia Jihlava
15:00
23. září
Frýdek-Místek Slavia
18:00
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
20.9.2024

Další tři body! Juniorka zlomila Přerov ve třetí třetině

6. kolo, pátek 20.9.2024, Slavia - Přerov
Slavia
6:2
0:1, 2:1, 4:0
Přerov

Branky

Slavia

23. Skalský, 25. Filip (Matějovský, Sýkora), 42. Skalský (Tittl), 47. Vosmík (Kucharčík, Šindelář), 55. Matějovský (Skalský, Tittl), 57. Vosmík (Kucharčík, Novák)

Přerov

6. Nášel (Šišák, Kolařík), 29. Buršík (Kuchta)

Statistiky

Rozhodčí: Čáp, Červenka – Žídek, Tuháček
Vyloučení: 7:7
Využití: 3:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 31:34

Sestavy

Slavia

Tesař – Hubinka, Lorenz, Dráb, Brotánek, Klíma, Sýkora, Kříženecký – Šindelář, Matějovský, Hasman – Ducháček, Filip, Skalský – Tittl, Hlavička, Kucharčík – Novák, Vosmík, Sander

Přerov

Vojtek (49.–49. Ryšavý) – Škňouřil, Mozr, Pala, Polame, Bárta, Šišák, Jarmara – Hlávka, Kuchta, Ozollapa – Mátl, Dobša, Dobřecký – Koudela, Buršík, Netopil – Nášel, Kolařík, Hanák

Junioři nezačali duel s Přerovem nejlépe. Hosté byli aktivnější a dostali se do vedení. Sešívaní ovšem dokázali vyrovnat a ve třetí třetině šesti góly rozhodli o konečném skóre 6:2. Všechny tři body tedy zůstaly v Edenu.

Utkání začali na puku hosté, nicméně byl to domácí útočník Novák, který se ocitl v první větší šanci. Jeho teč z bezprostřední blízkosti ovšem skončila těsně vedle pravé tyčky. Do vedení se tak o pár minut dostali aktivnější Přerovští. Šišák napřáhl ke střele na modré čáře a puk si mezi kruhy našel na teč Martin Nášel. Tesař byl bez šance.

Ve 12. minutě měl na holi druhý gól v přesilovce Kuchta, jenže po křižném pasu čekal moc dlouho a domácí gólman se stihl přesunout. Krátce před přestávkou mohl vyrovnat Novák. Ten se dostal do samostatného nájezdu, zkusil kličku do forhendu, ale Vojtek ho skvěle vystál.

Po návratu z kabin se diváci dočkali kuriózní branky. Vojtek vyjel z branky a snažil se holí rozehrát kotouč. Namazal ho však přímo na hokejku Alberta Skalského, jenž neměl problém skórovat. A o chvíli později už domácí vedli. Matějovského ránu v přesilovce Vojtek vyrazil jen před sebe, kde byl připravený Nikolas Filip, který doklepl puk do sítě.

Přerov vyrovnal krátce před polovinou základní hrací doby také v početní výhodě. 4 sekundy po vyloučení Lorenze Kuchta při buly procpal kotouč dopředu na Davida Buršíka, který z bezprostřední blízkosti mířil mezi vyrážečku a beton domácího brankáře.

Slavia se po pauze z rychlého protiútoku znovu dostala do vedení. Albert Skalský zavezl kotouč do útočné třetiny a mezi kruhy napřáhl ke střele, která zapadla přesně do levého horního růžku branky. Nedlouho nato se domácí radovali v početní výhodě znovu. Kucharčík se na modré čáře zbavil dvou obránců a z mezikruží vypálil. Jeho pokus Vojtek vyrazil k Adamu Vosmíkovi a ten se nemýlil.

Sešívaní stupňovali svou aktivitu a začalo se jim střelecky dařit. Skalský se protáhl s pukem až před Vojtka. Ten puk vyrazil na levý kruh, kde se k němu dostal Artur Matějovský a ranou pod horní tyč překonal ležícího brankáře. Krátce před koncem potom ještě využil přesilovou hru Adam Vosmík, který dostal u levé tyčky hodně prostoru a nadvakrát procpal puk do sítě.

Červenobílí tedy nakonec vyhráli přesvědčivým skóre 6:2 a zapsali tři body do tabulky.

Ohlasy trenérů

Luboš Jenáček (HC Slavia Praha): „Byl to těžký zápas. Myslím, že Přerov bude normálně sbírat body, protože má bojovné mužstvo s fyzicky urostlými hráči. Výborně vstoupili do utkání, první třetinu nás hodně podržel brankář Tesař, chytal dnes výborně, vyřešil několik nájezdů. My jsme se postupně dostávali do zápasu, ze začátku jsme byli jako opaření, nešly nám nohy. Pak jsme se do toho dostali, byl to boj a jsme moc rádi, že jsme zápas překlopili na naši stranu. Byli jsme efektivní, dali jsme góly a bereme tři body, což je v rozjezdu sezony velmi důležité. Kluci si hlavně sáhli na to, že dokážeme vyhrávat, i když nemáme Vojtu Poláka a Lukáše Strnada. Zatím jsme dva zápasy vyhráli s nimi, dneska to bylo bez nich. Kluci si musejí na soutěž zvykat a sbírat sebevědomí, takže je super, že to dokážeme zvládnout i bez nich."

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): „Pro nás je to krutá prohra. V první třetině jsme hráli výborně, měli jsme ji vyhrát víc než 1:0. Po dvou třetinách se držel nerozhodný výsledek. My nemůžeme být v soutěži takhle vylučovaní a dělat tak naivní chyby. Dneska je výsledek krutý, ale jdeme dál."

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
PREVIEW 20.9.2024

Slavia v sobotu vyzve přemožitele z předkola, hrát bude i juniorka

Nabitý program čeká v sobotu hokejovou halu v Edenu. Sešívaní odpoledne zabojují o první body v Maxa lize a pokusí se vrátit Jihlavě vyřazení z loňského play-off, ještě o pár chvil dřív vyjedou do ...

Číst více
A-TÝM 19.9.2024

Sešívaná sobota: S fotbalovou permicí na hokej zdarma!

Další sešívaná sobota je tu! Od 15:00 hrají hokejisté na zimním stadionu Edenu proti Jihlavě, v 19:00 nastoupí o pár desítek metrů dál fotbalisté proti Plzni. Fotbaloví permanentkáři mohou navíc ...

Číst více
OHLASY 19.9.2024

Bernad po prohře: Snad jen kapka v moři, která nás nebude mrzet

David Bernad byl při svém prvním startu za Slavii hodně vidět. Zapsal asistenci u prvního slávistického gólu a ve třetí třetině se dokonce pokoušel o "Michigan", přičemž nebyl daleko od úspěšného ...

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.9.2024

První zápas? Začátky jsou vždycky nervózní, říká Šťovíček

Slavia po odloženém utkání ve Zlíně odehrála první zápas Maxa ligy v Edenu. Ačkoliv slávisty poslal Martin Šťovíček do vedení 2:1, nakonec na Přerov nestačili a padli 2:4. „Věděli jsme, že rozhodne, ...

Přehrát video
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Škoda Plzeň
HC Slavia Praha
×
Dnes v 15:00 | Muži
HC Slavia Praha
HC Dukla Jihlava