Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
11. října 2018

Premiérový střelec Šteiner: Z gólu mám radost. Budu si to pamatovat napořád

Byl to pro něj velký okamžik. Útočník David Šteiner se v devatenácté minutě zápasu s Porubou opřel do puku a zaznamenal svou první trefu v dresu sešívaného A-týmu. Slavia navíc brala vítězství a mladý forvard tak zažil nezapomenutelné okamžiky. Z brankového příspěvku do sítě soupeře měl sice hodně velkou radost, pochvaloval si ale i sešívanou hru a spolupráci ve své lajně. „Z gólu mám radost. Byla to nádhera. I s klukama nám to sedlo. Snad to bude lepší a lepší,“ přiznal dvacetiletý gólový debutant.

V zápase s Porubou jste zaznamenal svůj premiérový gól v dresu slávistického áčka. Jaké jsou po takové události pocity?
Z gólu mám ohromnou radost a mísí se ve mně jen pocity radosti. Tenhle okamžik si asi budu pamatovat napořád. Byla to nádhera. Ale doufám, že u jedné branky nezůstanu a bude jich víc a víc.

Co vám problesklo hlavou ve chvíli, kdy se kotouč zatřepetal v síti? Vzpomenete si?
Určitě to byla obrovská radost a euforie. Takový gól se nestřílí často. Podle toho i vypadalo moje oslavné gesto přímo na ledě.

Jak byste vítězný mač vlastně zhodnotil? Dali jste hodně gólů, trefovali se z přesilovek…
První dvě třetiny jsme měli víc ze hry. Byli jsme víc na puku, soupeře jsme podle mého přehrávali. Jen ve třetí třetině jsme trochu ustoupili od hry, kterou chceme hrát. I když jsme si v šatně říkali, že na některé věci si musíme dát pozor, bylo to z naší strany v závěru trochu nervózní.

1.
David Šteiner vstřelil za slávistické áčko branku číslo

V jednu chvíli ale padly v krátkém časovém sledu tři góly. Jak do hostující klece, tak do té vaší. Čím to?
Když se vstřelí gól, tak je tam taková natěšenost směrem dopředu a už se tolik nemyslí na obranu. A to zřejmě mohl být i důvod toho, proč tak rychle padalo do brány na obou stranách.

Soupeře jste měli neustále na „lopatě“ a Torax de facto celou dobu jen marně dotahoval. Co bylo klíčovým momentem pro takový vývoj?
Podle mě byla zlomovým okamžikem chvíle, kdy jsme dávali branku na 5:2. Bylo to na konci druhé třetiny a soupeř se potom víc položil.

Utkání rozkouskovala řada faulů. Pramenily z tlaku soupeře, nebo by patřily spíš do kategorie zbytečných?
Ustoupili jsme od naší hry a od toho se odvíjely i fauly, které byly ve většině případů zbytečné.

S krátícím se časem přibývalo drobných incidentů mezi hráči obou celků. Nechtěla si tím Poruba třeba kompenzovat špatný výsledek?
Určitě je to nepříjemná situace, když se prohrává. Navíc o tolik gólů. A člověk s tím chce samozřejmě něco dělat. I z toho pak vznikají podobné potyčky.

Šlapalo nám to. Snad to bude ještě lepší, doufá Šteiner

Výsledek vypadá vcelku jednoznačně, ale přesto. V jakých herních činnostech vás Poruba dokázala zatlačit. Čím vynikala?
Určitě nám dělali problém v rychlých protiútocích. To měli opravdu výborně nacvičené. Vždycky vystartovali dopředu a byli v tomhle ohledu hodně nepříjemní.

Objevil jste se ve formaci s Martinem Šagátem a Zdeňkem Kubicou. Jak si podle vás vaše lajna vedla?
Myslím si, že nám to s klukama hezky sedlo a doufám, že to bude lepší a lepší.

I když jste předvedli výborný výkon, říká se, že vždycky je co zlepšovat. Co to bude u vás?
Musíme zapracovat na defenzivě. Takové té zodpovědnosti směrem dozadu. A když si každý bude plnit své povinnosti a hrát, co má, bude se to určitě ještě zlepšovat.

Slavia díky triumfu opět natáhla svou bodovou šňůru a momentálně neskutečně šlape. Kde leží příčina takového vzestupu?
Začátek soutěže se nám úplně nepovedl a první tři zápasy jsme prohráli. Ale pak jsme si řekli, co chceme hrát a co fungovalo v přípravě. A funguje to i teď. Doufám, že v tom budeme pokračovat.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více