Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
25. dubna 2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned čtveřice hráčů, kteří ještě nedávno působili ve Slavii.

Český výběr bude na mistrovství světa ve Finsku navazovat na úspěch z Hlinka Gretzky Cupu, na kterém díky přesvědčivým výkonům dokráčel až do finále, kde po velké bitvě padl až po prodloužení s Kanadou.

Tehdy se na turnaji ze slávistů představili útočníci Maxmilian Curran a Danny Chludil, ke kterým se pro mistrovství světa přidá ještě obránce Martin Švec a i zástupce mladšího ročníku Tomáš Poletín. Kromě Currana, který do Slavie přišel v žákovských letech, jde o slávistické odchovance, kteří s hokejem začínali v Edenu. Jediný Chludil zatím nebyl napsaný na turnajovou soupisku a na svoji šanci si tak zatím bude muset počkat.

Útočník Maxmilian Curran sice nepůsobil ve Slavii od začátku, po svém příchodu z Kobry se ale zařadil mezi nejlepší hráče a nakonec si zahrál ve dvou zápasech i za slávistické áčko. V aktuální sezoně působil v zámořské WHL, kde se snažil vybojovat si co nejlepší pozici pro blížící se draft.

Před touto sezonou se do zahraničí vydal i Tomáš Poletín, který si pro pokračování hokejové kariéry vybral finské Lahti, kde nastupoval střídavě za tým do 18 i 20 let. Přestože mu na konci dubna bude teprve sedmnáct, tak si jako jeden ze tří hráčů mladšího ročníku dokázal vybojovat místo už na letošním mistrovství.

Zbylí dva bývalí slávisté se v poslední sezoně představili v jiných českých klubech. Zatímco Danny Chludil bojoval s Kometou o juniorský titul, Martin Švec nastupoval pravidelně za pardubické béčko a má za sebou první starty i v seniorské extralize, ve které už dokonce poprvé skóroval.

Všem hráčům přejeme, ať se jim na mistrovství světa daří a s týmem do 18 let vybojují co nejlepší umístění.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 4.5.2024

Slavia je dobrá značka. Baví mě, když můžu hráče posouvat, říká nový trenér Vojtěch Šik

Ve svých třiatřiceti letech patří Vojtěch Šik mezi mladé trenéry. Do Slavie by tak měl přinést energii a nadšení, zároveň by ale měl s hráči pracovat třeba na obranné činnosti nebo dovednostech. ...

Číst více
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více