Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
12. srpna 2019

Zlín, Přerov a Vsetín. Sešívané čeká prestižní ZUBR Cup

Tři přípravné zápasy už mají za sebou, další tři je teď čekají v rámci prestižního ZUBR Cupu. Takový je program hokejistů Slavie v příštích třech dnech, během nichž se postupně střetnou se Zlínem, Přerovem a Vsetínem. Svěřence Miloše Říhy čeká hned na úvod těžká zkouška, v úterý se představí na ledě Beranů.

Sešívaní zatím na vítězství v přípravě před sezónou stále čekají, v pátek totiž se sestavou složenou především z hráčů na zkoušku podlehli hokejistům Pavlodaru 1:3. Předtím nestačili na dva extraligové soupeře, Kladno a Spartu.

Poslední z týmů, které nastupují v nejvyšší domácí soutěži a se kterými se sešívaní v přípravě na novou sezónu střetnou, je čeká už v úterý. Na led Zlína zavítají Pražané v rámci turnaje ZUBR Cup, na nějž se vrací po dvou letech.

Stejně jako tehdy, i letos sehrají slávisté zápasy proti Zlínu a Přerovu, místo Znojma je ale tentokrát čeká Vsetín. S kým se střetnou v jaký den a jak si jejich soupeři zatím v přípravě vedou?

Zlín startuje přípravu

Berani se na ZUBR Cupu představili ve dvou ze tří ročníků a pokaždé ho vyhráli. Vítězný hattrick se pokusí dovršit letos a stejně jako letos budou turnajem začínat své přípravné zápasy.

Bedřich Köhler se vrací do Zlína po čtyřech letech. Tady je na snímku ze sezóny 2011/12.

Zlín se v blížícím se ročníku pokusí udělat krok kupředu a po dvou sezónách, ve kterých skončili na 9. místě a poté vypadli v předkole, se umístit mezi elitní šestkou Tipsport extraligy.

Moravané se musí vypořádat s odchodem klíčového obránce Edgarse Kuldy, na druhou stranu přivedl tým, který povede staronový kouč Antonín Stavjaňa, i pár zajímavých jmen. Modrožlutý dres obleče opět Bedřich Köhler, z Vítkovic přišel Roman Szturc a z Timry autor 31 bodů ve švédské nejvyšší soutěži Rickard Palmberg.

Sešívané čeká utkání proti Zlínu v úterý od 18:00.

Dva soupeři z Chance ligy, Vsetín bez Roba

Vsetín i pořádající Přerov už se v přípravných zápasech představily a oba mají po jednom vítězství. Zubři sice nejprve podlehli Opavě, minulý čtvrtek pak po nájezdech přetlačili Třebíč. Valaši ve stejný den vyzráli poměrem 4:3 na Trenčín.

Oba dva soupeři slávistů z Chance ligy zažili loni úspěšnou sezónu a ambice pohybovat se v horní části tabulky budou mít i letos.

Dres Vsetínu bude v příští sezóně oblékat i bývalý slávista Jiří Drtina.

Vyšší by měly být ve Vsetíně, který se na jaře dostal do semifinále, v němž ho od postupu do baráže dělily tři vítězství. Vypořádat se však musí s jednou citelnou ztrátou.

Po sezóně totiž odešel hlavní tahoun, nejlepší střelec a nejproduktivnější hráč druhé nejvyšší soutěže Luboš Rob, upsal se Plzni. Na Lapači se však nově představí například brankář Ondřej Bláha či střelec David Tůma, kteří slibují kvalitu.

Za zmínku stojí rovněž setrvání dlouholetého slávisty Jiřího Drtiny, který do Zlínského kraje dorazil před únorovou uzávěrkou přestupů, a akvizice Martina Procházky, jenž v červenobílém dresu odehrál loni 11 zápasů.

To Přerov byl aktivní podstatně méně, mimo jiné přišel dlouholetý kapitán Havířova Jiří Krisl, bývalý litvínovský gólman Michael Petrásek či Radek Číp, který posledních pět sezón působil v rakouské EBEL lize.

„Zahrajeme si proti kvalitním soupeřům, což je ideální pozvánka pro fanoušky,“ těšil se na turnajové zápasy osmáctiletý útočník Přerovu Daniel Indrák.

S jeho týmem se červenobílí střetnou ve středu od 18:00, na ledě Vsetína se pak o den později představí od 17 hodin.

Soupiska na ZUBR Cup

Brankáři: Martin Michajlov, Dominik Šorf
Obránci: Milan Antoš, Jindřich Barák, Tomáš Duda, Tadeáš Hejda, Petr Hořava, Jan Novák, Marek Ryzák, Vojtěch Šmíd, Dominik Valík
Útočníci: Jaroslav Brož, Jiří Doležal, Aleš Furch, Norair Hovsepyan, Viktor Martínek, Martin Ondráček, Martin Šagát, Tomáš Šmerha, David Šteiner, Tomáš Šťastný, Filip Vlček, Daniel Vrdlovec, Robin Všetečka

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více