Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
2. dubna 2004

S výjimkou ledu byli hráči Slavie s Arénou spokojeni

V pátek 2. dubna si hráči mistrovské Slavie poprvé vyzkoušeli nový led Sazka Arény. Jediné, s čím nebyli stoprocentně spokojeni, byl led. "Kvalita ledu je opravdu špatná, led není vyježděný a horní vrstva vypraskává, ale to je vždycky na začátku," vyprávěl po skončení tréninku novinářům útočník Michal Sup. Ten se na rozdíl od novinářů do haly dostal. Tréninku tak přihlíželi pouze dělníci, kterých podle Michala Supa bylo v hale plno. "Vy tam nemůžete, tak někdo se na nás musel přijít podívat... (smích) Oni vám to pak řeknou," vtipkoval.

Nakonec nám ale svědectví podal právě Michal Sup. Podle něj je důležité, aby na zbrusu nový led nyní šlo v krátkém období co nejvíce lidí. "Ještě tady bude turnaj žáků, led se snad do neděle zlepší," sliboval si. (Mistrovství republiky 9.tříd za účasti Slavie, ale bez účasti veřejnosti - pozn. red.) Špatného ledu si všiml i třetí brankář Slavie Zdeněk Šmíd: "Ale to se spraví, to je otázka jednoho dvou dnů. Je to jako když se v létě začíná," popisoval.

Nikoho z hráčů velikost haly neohromila, byť je její kapacita oproti Edenu více než trojnásobná a kvalita zázemí nesrovnatelná. "To jako že by tam někdo z nás pět minut stál a koukal nahoru, tak to ne," smál se Michal Sup. "Člověk si zvykne, led i prostředí takovýchto velkých hal jsou všude stejné." Ani Zdeňka Šmída velikost haly nezaskočila. "Ve Finsku, kde jsem hrál, je něco podobného například Hartwall Aréna v Helsinkách nebo ve Švédsku třeba hala Globen, je to prostě skvost, paráda," uvedl a na otázku, zda je možné, že si v Sazka Aréně také zachytá, dodal: "Samozřejmě, že se těším, že si jednou i tady zachytám. Do 30. dubna jsem ale ve Slavii, na tom se nic nemění, pak jsem hráčem Plzně a budu se muset hlásit tam."

Novou Arénu si pochvalovali i útočník Marek Ivan s obráncem Pavlem Kolaříkem. "Hala se nám všem líbí, je velice pěkně udělaná a doufám, že tak, jak je pěkná, že i tak pěkné budou výsledky," svěřil se Marek Ivan a Pavel Kolařík jej doplnil. "Je to zážitek. Určitě jsem rád, že mohu být u toho." Na otázku, zda přece jenom změna domácího prostředí Slavii nepoškodí, Marek Ivan zavrtěl hlavou. "Já si myslím, že ne, protože hráči, jako my, jsou profesionálové, kteří, když někam ven přijedou, tak si nemohou vybírat. Play off se hraje na jakémkoliv ledě." Ani Pavel Kolařík nemá strach z toho, že by se Slavia v Sazka Aréně necítila jako doma. "Na Slavii tu atmosféru dělá hlavně fanklub a ten tady má nějaké vyhrazené místo, takže tady, i když se to možná v tom prostoru trochu ztratí, bude podobná atmosféra jako na Slavii."

Hala podle hráčů ještě evidentně nese známky nedokončeného díla a všude se čile pracuje. Například Michal Sup mluvil o desítkách, možná stovkách dělníků, kteří se v hale neustále pohybují. "Mantinely byly ještě polepené samolepkami, které se právě snímaly, a dávají se tam reklamy. I v kabině něco dodělávali, skládali tam stoly, nosili je do kabiny," říkal novinářům, "a také posilovna je zatím prázdná, zatím jsou tam jen žebřiny. A bazén? Kolem něj také běhali." Novináři se pochopitelně zajímali i o to, zda některé nedostatky hráčům nevadí. To ale odmítnul Marek Ivan. "Možná by tam nějaké výhrady byly, ale asi ten, kdo někdy stavěl barák, nebo začíná stavět, tak ví, že nikdy není všechno podle představ a nějaké chybičky se vždycky najdou," měl pochopení pro současné prostředí v Aréně. "Ale já si myslím, že pořadatelé mají do mistrovství ještě asi dvacet nebo pětadvacet dní na to je odstranit a možná, že nějaké podmínky pro nás jsou zatím podmínkami provizorními."

V sobotu ráno se hráči Slavie sejdou před důležitým třetím finálovým zápasem k poslednímu tréninku v Sazka Aréně. "Řekneme si něco k zápasu a půjdeme se vyspat, odpočinout si a připravit se na neděli," uzavřel Marek Ivan povídání.

Michal Sup: Dál z kabiny jsem se raději nepouštěl, abych nezabloudil

Stěžovali jste si na kvalitu ledu, do prvního zápasu zbývají ještě dva dny, může se to zlepšit?
Já si myslím že ano, chlazení tady mají nové, mělo by to být znát.

Jaký to byl pocit, když jste poprvé vyjeli na ledovou plochu v nové Sazka Aréně?
Je to pěkný pocit, ze začátku tam ale bylo méně světla, ale pak přisvítili.

Taktiku jste dnes neprobírali? Co vůbec bylo náplní dnešního tréninku?
Zvyknout si na halu, podívat se, jak to tady vypadá, vyzkoušet si zázemí. Jinak to byl docela normální trénink jako v Edenu.

Jaká je orientace uvnitř haly?
Než se dostanu do té takzvané suché šatny, jak oni tam píšou, tak se dost našlapu.

Údajně tam mají být i místnosti pro manželky?
Tak ty jsem ještě neviděl, dál z kabiny jsem se raději nepouštěl, abych nezabloudil.


V útrobách Arény David Hruška a mafiózo Milan Antoš

Foto: Michael Mareš

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více