Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
23. září 2001

Hronek sklízel jeden kompliment za druhým

Slavia Praha stále v letošním ročníku Český Telecom Extraligy ještě neprohrála v normální hrací době a platí to i po 5. kole. Přitom prognózy před zápasem nebyly nijak růžové. Na jedné straně se boj odehrával v tradiční zlínské pevnosti a na druhé se Slavia musela obejít bez hvězdy hvězd Romana Málka. Do branky tam musel devatenáctiletý Lukáš Hronek, který během letní přípravy nastoupil za Slavii dvakrát a dvakrát vychytal čisté konto. „Tréma byla hlavně na začátku, ale s prvními zákroky to ze mě spadlo,“ říkal člen širšího kádru reprezentace do dvaceti let, který měl v utkání skvělých 41 zásahů.

„Lukáš nás podržel fantasticky, v podstatě nám vychytal remízu. I když my v poli jsme taky hráli dobře, má na našem bodu největší podíl,“ chválil Hronka střelec druhé branky Slavie Daniel Branda. Slavia sice získala z Chomutova na střídavý start svého bývalého hráče Martina Altrichtera, čímž se nepotvrdily spekulace o možném návratu obchodního manažera Ladislava Blažka na led. Altrichter se však do hry hned tak nedostane. „Lukáš Hronek začne určitě chytat i v příštím zápase,“ potvrdil po utkání asistent trenéra Ondřej Weissmann. Hronek se dokázal vypořádat i s nepříliš dobrými podmínkami, které na zlínském ledě panovaly. „Byl hrozný led a navíc se nad ním vytvořila mlha,“ vysvětloval chomutovský odchovanec Branda.

Slavia Praha byla po opatrnějším začátku lepší a vypracovala si ve třetí třetině několik slibných šancí. „Postupně jsme se zlepšovali, ve třetí třetině už jsme soupeře v podstatě nepouštěli do šancí a sami jich pár zahodili,“ říkal Branda. Slavia měla velkou šanci strhnout v závěru druhé třetiny vedení na svou stranu. Viktor Ujčík však neproměnil trestné střílení. „Hudáček má Ujčíka přečteného. Ví, že střílí vždycky nahoru nad lapačku Viktor to tedy zkusil dolů, ale bohužel trefil jenom brankářův beton,“ hodnotil nájezd obchodní manažer a trenér brankářů Ladislav Blažek.

O porážce v prodloužení nakonec rozhodlo špatné střídání slávistů. „Je to hrozná škoda, že jsme to jž neuhráli,“ říkal nejlepší muž zápasu Hronek a Branda ho doplnil: „Jeden útočník, už ani nevím, kdo to byl, přihrál Zlínským přímo na hůl a pětka šla mezitím střídat…“ Přesto s dosaženým bodem panovala po zápase ve slávistické šatně spokojenost. „Bod je určitě skvělý, v šatně byla po zápase dobrá nálada,“ řekl Daniel Branda.

Autor David Schlegel
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více