Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
21. července 2005

Hokejisté Slavie po dovolené poprvé na ledě

P r a h a - Hokejistům Slavie začala ve čtvrtek po třítýdenní dovolené nová sezóna prvním tréninkem na ledě. V ne zrovna letním večeru, pár minut před 19 hodinou, přivedl mužstvo na led obránce Jan Novák. Hodinovou dávku ve volnějším tempu absolvoval téměř kompletní kádr, chyběl jen juniorský reprezentant Vladimír Sobotka. Po delší době se na ledě v Edenu opět proháněli ve slávistickém dresu, byť jen zatím tréninkovém, oba navrátivší se kluboví odchovanci - Jaroslav Bednář a Tomáš Divíšek.

Na rozdíl od let minulých neprovázelo první trénink venku tropické počasí a tak mohli slávisté nastoupit na led, po Hokejové škole Vladimíra Růžičky, v dobré náladě a odpočatí po dovolených. Během necelé hodiny si vyzkoušeli různá cvičení a i když bylo občas vidět, že jde o první kontakt hráčů s ledovou plochou po delší době a semtam přišel pád, tak se jinak hráči cítili na ledě jako ryba ve vodě a užívali si hrátek s pukem. Přesun na led totiž vítá každý hokejista, jak vám jistě sami potvrdí, suchá letní příprava je neoblíbená všude. Letos si jí navíc slávisté "užili" více než v předešlých dvou letech, kdy hráli extraligu až do jejího samotného konce a dostali se do finále. Tvrdá letní dřina však na druhou stranu může být dobrým odrazovým můstkem pro novou sezónu.

První trénink je především ve znamení zkoušení nové výstroje, včetně nových bruslích. Na žádný větší problém si nikdo ze slávistů nestěžoval a tak mohlo dění na ledě probíhat zcela v režii trenérského triumvirátu. K závěrečné hře na dvě brány nakonec nedošlo, stejně tak k nácviku akcí jednotlivých pětek, proto vám přinášíme jen rozdělení podle dresů - na bílé a červené - jak absolvovali slávisté první trénink. Jako jediný oblékl žlutý dres útočník Marek Kvapil, který se chystá na odchod do Ameriky a trenéři tak s ním nemůžou pro extraligu počítat.

Brankářské trio se obléklo do černých dresů - vedle Petra Fraňka se tak mezi tři tyče postavil navrátilec z hostování Lukáš Hronek a mladík Stanislav Hladiš. V bílých dresech mohlo pár desítek diváků sledovat posily do útoku a staronové tváře v Edenu - klubové odchovance Jaroslava Bednáře a Tomáše Divíška. Z extraligového kádru chyběl jen talentovaný útočník Vladimír Sobotka, který si plní pod vedením Radima Rulíka reprezentační povinnosti na předsezónním soustředění týmu do 20 let.

Brankáři: Petr Franěk, Lukáš Hronek, Stanislav Hladiš
Bílé dresy: Petr Kadlec, Pavel Kolařík, Jan Novák, Tomáš Žižka - Radek Duda, Josef Beránek, Jaroslav Bednář, David Hruška, Tomáš Divíšek, Marek Tomica
Červené dresy: Boris Žabka, Dominik Graňák, David Pojkar, Ondřej Staněk, Jiří Drtina - Lukáš Havel, Tomáš Vlasák, Michal Sup, Michal Vondrka, Milan Kopecký, Radek Dlouhý, Roman Červenka
Žlutý dres: Marek Kvapil

O přípravě s asistentem trenéra Jiřím Kalousem

O prvním tréninku

"První trénink je vždycky o tom, aby si hráči zvykli na novou výstroj, nové brusle a znovu na puk, takže je to spíše takové volnější. Je to vyloženě zapracování."

O programu v nejbližších dnech

"Samozřejmě budeme pokračovat v objemu, v dost velkém, hodně se tedy bude bruslit a budeme se už od začátku zaměřovat na nová pravidla hry, především o červené čáře. Takže na rozehrávku, aby to hráči stíhali a aby si dobře najížděli. Jinak to samozřejmě bude o bruslení, nabírání kondice, spolupráci hráčů, taková klasika."

O celé přípravě na ledě a jejím významu

"Máme tady pár nových respektive staronových hráčů, takže to bude především o spolupráci jednotlivých pětek, rozehrávce, spolupráci obránce - útočník a o organizaci hry. Prostě kompletní příprava na extraligu."

Dostanou v přípravných zápasech šanci i "mladé pušky"?

"Samozřejmě všichni hráči si zahrají, určitě i mladí hráči dostanou hodně prostoru."

Nebude škoda absence zápasů se Spartou a turnaje v německém Norimberku?

"Nemyslím si, že by to chybělo, protože ten počet utkání v přípravě je přibližně stejný, vždy se to pohybuje kolem deseti - dvanácti zápasů. Takže si nemyslím, že by hráči byli o něco ochuzení."

O osudu Aleše Krátošky

"V současné době pořád ještě doléčuje zranění, které měl, je po operaci. Můžu zatím jen říct, že po domluvě se mu hledá nové angažmá."

S ostrou přípravou na ledě začnou slávisté v pondělí 25.července, potit se budou na ledě a v posilovně v Edenu, kde odehrají také přípravné zápasy. Celkem čeká Slavii deset utkání, z toho šest na domácím ledě. Většinou se potká s extraligovými soupeři, jen dvakrát ji vyzve celek z 1.ligy - Chomutov a Beroun.

Ilustrační foto v anotaci: © Michael Mareš

Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více