Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
21. října 2001

Konečně více branek

Čtvrtý gól v síti Lukáše Hronka, podle všeho neregulérní, nabudil naše hráče ke zvýšené aktivitě a následné brankové smršti do sítě zoufalého a bezmocného Jiřího Trvaje.

Slavia pokračuje v serii, nyní již sedmi, zápasů, ve kterých alespoň minimálně bodovala. Každý zápase je však jiný, jak potvrzuje i Martin Rousek: "Série je to pěkná, ale každý soupeř dovolí něco jiného. My jsme teď velmi šťastni, že jsme zdolali výborné Vítkovice, ale hned příští zápas to bude velmi těžké potvrdit! S Karlovými Vary každý čeká vítězství..."
Velmi nadšený byl po zápase i kapitán Jan Alinč. Nejenom, že jeho mužstvo vyhrálo, ale konečně dal gól v zápase: "Konečně jsem se chtěl chytit. Byl jsem osm zápasů bez bodu a to člověku nepřidá! Navíc po tom trestu jsem se takové dva až tři zápasy vyloženě rozehrával a nebylo to ono. Zaplať Bůh, že to tam padlo!"
V zápase utrpěl ošklivé krvavé zranění Radek Matějovský. Po devíti stezích v obličeji byl odvezen ještě na kontrolní lékařské ošetření, jeho stav a dotaz na eventuální absenci však asistent trenéra Ondřej Weismann odbyl úsměvem a položertovnou odpovědí: "Radek bude v pohodě. Je to pár, osm či devět, stehů v obličeji, s tím se normálně hraje. Budťe bez obav, v úterý bude připraven!"
Jako jeden z posledních se loudal z kabiny nejlepší hráč utkání, Viktor Ujčík. Hýřil dobrou náladou a jeho zpověď se ani neslušelo přerušovat dotazy: "Já jsem před zápasem říkal Brandovi s Antošem, že jsem ještě doma nedal gól, ať mi pomohou! Oni jsou teď oba v laufu a říkali, že vedle nich dá gól i takové dřevo, jako jsem já... Tak jsem ho holt musel dát! Jinak ten čtvrtý gól Vítkovic padl opravdu po úmyslném kopnutí, proto jsem tolik protestoval. On asi přímo gól dát nechtěl, ale kopnout puk směrem k brance chtěl. Ta branka nás nabudila a naštěstí jsme ji dokonale pomstili. Snad i já jsem splnil to, co se ode mne očekává. Takový gól povzbudí a doufám, že teď to bude už jenom lepší!"
Také doufáme a všem borcům děkujeme za nádherný zážitek i dokonalý obrat v utkání.
Autor Karel Líbal
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více