Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
15. března 2006

Slavia cestuje do Třince, vybojuje už postup?

Ve čtvrtek bude čtvrtfinálová série pokračovat v Třinci, o zákroku Frola na Sobotku se snad přestane mluvit a bude se hrát zase hokej. Slavia má dobrou výchozí pozici, oba domácí zápasy vyhrála a už v Třinci by mohla rozhodnout o svém postupu dál. Nebude to mít však lehké, ve Werk areně jí čeká asi bouřlivé prostředí a zjitřená atmosféra. Oceláři navíc v Praze ukázali, že jsou nepříjemným a kvalitním protivníkem.

Náš soupeř
Klub založen: 1929 jako SK Třinec
Klubové barvy: červená a bílá
Zimní stadion: Werk arena, kapacita 5200 (4000 míst k sezení)
Trenéři: Jiří Juřík, Jan Daneček, Aleš Mach
Největší úspěchy: 2.místo 1997/98, 3.místo 1998/99
Posledních pět let: 9.> 8.> 4.> 8.> 13.
Internet: www.hcwerk.cz
Hvězdy týmu: Radovan Biegl, Radim Tesařík, Jan Peterek, Jaroslav Kudrna

Stav po dvou zápasech v Praze: SLA – TRI 2:0

Slavia je v sérii favoritem, třinečtí nemají podle vlastních slov moc co ztratit a svůj cíl si splnili už postupem do play off. Bylo to znát, hráli v Sazka Areně uvolněně. Ovšem jedna věc jsou prohlášení do novin a druhá určitě velká motivace týmu uspět. Každý chce postoupit. Trenér Slavie Vladimír Růžička může být spokojen, jeho svěřenci zvládli oba domácí zápasy a dovedli je do vítězného konce. I když to bylo s velkými obtížemi. Pokaždé musela Slavia dotahovat dvoubrankový náskok soupeře. Nakonec ukázala svou ofenzivní sílu a nastřílela Třinci dvanáct branek, celkem jich zatím padlo devatenáct, což je nebývalá bilance na zápasy play off. Útočná hra se musela líbit divákům, méně už asi trenérům a především brankářům. Franěk i Vojtek tak mají zatím nepříliš dobré statistiky, ale těžko je nějak vinit z přídělu gólů.

Co by mohlo rozhodovat v Třinci?

Oceláři v Sazka Areně spoléhali především na brejky, doma budou muset přece jen i více útočit, publikem je požene dopředu. Otázkou je, jak se s tím vyrovnají, jestli jim to pomůže nebo naopak vyblázní a budou pak zapomínat na zadní vrátka. Slavia nebyla spokojena s obrannou hrou, musí především zlepšit důraz před vlastní brankou, kde se Třinec dostával ve druhém zápas lehce k dorážkám. Pokud chce Slavia uspět, musí vyhrávat i venku. O tom se přesvědčila loni ve čtvrtfinále s Libercem.

Třinec měl v Praze problémy s nedisciplinovaností, vidět to bylo především ve druhém utkání, kdy Slavia nastřílela z přesilovek pět branek a šestá padla vteřinu po návratu vyloučeného hráče Ocelářů. Přesilovky a oslabení zkrátka hrají v play off velkou roli, kdo je zvládá lépe nebo se nenechává tolik vylučovat, obvykle vítězí. Důležité také bude, jak oba týmy dokáží "ukočírovat" emoce a vášně po vypjatém momentu z poslední minuty druhého utkání a zákroku Frola na Sobotku.

Kdo zatím na ledě nejvíce září?

Úvod série zastihl ve velké formě především dvojici slávistických útočníků. Tomáš Vlasák a Jaroslav Bednář (foto) už stihli ve dvou zápasech posbírat šest bodů. Vlasák má zatím bilanci 3+3, Bednář 2+4. Úspěšně režírují přesilovky, jejich pohyb dělá třineckým obráncům značné problémy. Oba už mají dostatek zkušeností z vypjatých bojů v play off, které uplatňují i ve Slavii. V prvním utkání hodně pomohl Slavii kapitán Josef Beránek, který rozhodl o vítězství Slavie pár minut před vypršením normální hrací doby po parádní samostatné akci. Ukázal se jako zkušený mazák, který v pravý čas umí promluvit do průběhu zápasu.

Z třinecké strany se v prvním duelu blýskl dvěma góly slovenský útočník Rudolf Huna. Dvakrát nedal suverénním způsobem zakončení Fraňkovi šanci. O den později už se mohl Třinec spolehnout na osvědčené opory, střelec Jaroslav Kudrna měl prsty ve třech ze čtyř gólů, jeho spoluhráč a centr úderné řady Jan Peterek získal dva body. Elitní třinecký útok se bude určitě chtít předvést i na domácím ledě, přidají se i ostatní.

Názor z kabiny Slavie

Tomáš Vlasák

"Určitě to bude v Třinci vypjaté, ale zákrok Frola jsme prostě museli pomstít, to nejde přejít bez odezvy. Mezi zápasy byly dva dny volna, nějaká pomsta nemá smysl a není asi na místě, chceme hrát tvrdě, čistě a odvézt dobrý výsledek. Musíme určitě zlepšit defenzívu, je to moc gólů. A hlavně se musíme zaměřit na ty začátky zápasů a být daleko důraznější. Oba domácí zápasy byly stejné v tom, že jsme špatně začali. Říkáme si to v kabině, ale zas prohráváme dva nula. Dobré bylo, že se nám to zase podařilo otočit, ale musíme se na to soustředit, protože donekonečna to asi otáčet nejde. Rádi bychom vybojovali postup už v Třinci, ale bude to ještě strašné těžké a určitě to Třinec nezabalí, navíc doma, kde bude asi vyprodaná aréna a lidé je poženou. Musíme se soustředit na každý zápas a uvidíme."



Čtvrtfinále
Stav série: SLA - TRI 2:0
1. SLAVIA - TŘINEC 5:3
2. SLAVIA - TŘINEC 7:4  
Zajímavá čísla
Slavia dala z přesilovek 6 gólů, Třinec dva
Celkový počet vyloučení - SLA 23, TRI 26
Navíc čtyři tresty 5+TDKU: Žižka - Hašek, Frolo, Výtisk 
Nebudou hrát
Sobotka (otřes mozku - 7 dní klidu), Žižka (stop 1 zápas) Paroulek, Martynek (oba dlouhodobé zranění), Frolo (stop 5 zápasů)
Sestavy v minulém zápase
Franěk - Kadlec, Kolařík, J.Novák, Žižka, Žabka, Graňák - D.Hruška, Beránek, Tomica - Duda, Vlasák, Sup - Bednář, Divíšek, Prorok - Vondrka, Sobotka, Dlouhý - Kopecký Vojtek - Tesařík, Výtisk, Pácal, Bartoň, Kroupa, Frolo, Hunkes, Chmelíř - Huna, Skořepa, I.Padělek - Kudrna, Peterek, Hašek - Janků, Polanský, Tomas - Bordowski, Lipina, Fabuš
Nejproduktivnější hráči
1. Tomáš Vlasák 2 - 3+3 - 6
2. Jaroslav Bednář 2 - 2+4 - 6
3. Radek Duda 2 - 0+4 - 4
4. Josef Beránek 2 - 1+2 - 3
5. Ivo Prorok 2 - 2+0 - 2
1. Jaroslav Kudrna 2 - 1+2 - 3
2. Rudolf Huna 2 - 2+0 - 2
3. Jan Peterek 2 - 1+1 - 2
4. Zdeněk Skořepa 2 - 0+2 - 2
5. Jan Výtisk 2 - 0+2 - 2
Nejtrestanější hráči
Tomáš Žižka 27
Radek Duda 12
Tomáš Frolo 33
Jan Výtisk 29
Jiří Hašek 25
Brankáři
Petr Franěk 2 - 3.50 - 85,11 Martin Vojtek 2 - 5.55 - 88,42
Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více