Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
18.3.2006

Dorostence poslal do finále Indrův gól!

SF3, sobota 18.3.2006, Zlín - Slavia
Zlín
0:1
0:0, 0:0, 0:1
Slavia

Branka: Indra.

Sestavy

Zlín

Sedláček - Rašner, Jordán, Andráši, Vodák, Musil, Šimurda, Matula - Jurík, Vlach, Puna - Křemeček, Vartovník, Goiš - Jankovský, Okénka, Rachůnek - Finsterle, Šoula, Čech.

Slavia

Brzobohatý - Beránek, Jebavý, Koumal, Mazanec, Roth, Stejskal - Fára, Hafenrichter, Indra, Kachlík, Kauschitz, Palaščák, Petráň, Poletin, Vl. Růžička, Stoklasa, Sýkora, Vokál.

Dorostenci Slavie Praha vydřeli postup do finále dorostenecké extraligy, kde se střetnou s mladíky z HC Vítkovice! O jejich výhře rozhodl v rozhodujícím třetím utkání ve Zlíně jediný gól, který na začátku třetí třetiny vstřelil Marek Indra. Všechny tři zápasy semifinálové bitvy se Zlínem tak skončily o jediný gól a ve všech zvítězili hosté. Čistým kontem přispěl k důležité výhře brankář Miroslav Brzobohatý.

Poté, co oba celky dokázaly zvítězit na hřišti soupeře, se rozhodující třetí zápas semifinále extraligy dorostu mezi pražskou Slavií a zlínským Hamé přesunul do města obuvi. Oběma celkům byl již dopředu znám soupeř pro případné finále, mladíci z Vítkovic totiž o svém postupu rozhodli již v druhém zápase, když na svém ledě kladenské kolegy doslova převálcovali 13:2.

V úvodních deseti minutách se oba celky spíše rozkoukávaly, na ledě byla znát i mírná nervozita, z níž plynul i větší počet nedovolených zákroků a tedy i vyloučených. Ani jeden z týmů si však v přesilové hře nedokázal vypracovat trvalejší tlak a z něj pramenící gólové příležitosti. Více aktivity předváděli domácí, ale jejich ofenzivní snažení až příliš často ztroskotávalo na chybné rozehrávce, a do hry se tak dostávali na brejky čekající hosté. V dvanácté minutě nadvakrát pálil z úhlu domácí Jurík, gólman hostí Miroslav Brzobohatý si vše pohlídal a efektním zákrokem lapačkou stačil pobavit i necelé dvě stovky přihlížejících. Hosté se do dobré příležitosti dostali v přesilové hře při vyloučení Rašnera za nedovolené bránění. Rothovu křižnou přihrávku na modrou napálil Stoklasa bez servítků z voleje, brankář Sedláček stačil ještě reflexivně vyrazit a domácí obrana stačila kotouč odklidit do bezpečí. Dvojice Stoklasa, Roth zaúřadovala i v sedmnácté minutě, šance obou slávistických mladíků však k úspěchu potřebovaly o něco více přesnosti.

Úvod druhé části přinesl dvě vyloučení na straně Slavie. K časoměřičům putoval krosčekující Stoklasa a o několik chvil později i Indra, který na nešetrný zákrok na domácího Křemečka vyfasoval dvě plus deset minut. V největší příležitosti se během přesilové hry pět na tři ocitl Vlach, kterého u tyčky ideálně našel Puna. Domácí forvard ale nedokázal kotouč propasírovat skrz Brzobohatého výstroj. Již ve čtyřech mohli Slávisté ujet do brejku, ale Vokálův únik ukázkovým obranným zákrokem zmařil domácí Rachůnek. V sedmadvacáté minutě předvedl rychlé nohy Puna a brankář Slavie Brzobohatý až v poslední chvíli vytěsnil jeho prudkou střelu. I nadále hra trpěla častými prohřešky a vylučováním, ani jedno z mužstev však nedokázalo přesilové hry přeměnit ve smrtící nástroj. Dvě velké příležitosti se domácím naskytly v 34. minutě. V té první útočník Křemeček využil více volného prostoru, obtočil se za brankou, ale Brzobohatý si svojí tyčku pohlídal. Slávistický gólman se vyznamenal i při šanci Juríka, jenž uháněl sám na branku. Dominanci hráčů Hamé stvrdila jejich první formace, která v osmatřicáté minutě zle zavařila v obranném pásmu Slavie. Když ale brankou neskončila Vlachova rána z úhlu, dorážka Puny ani následná přesilová hra Zlínských, odcházelo se do kabin za bezbrankového stavu.

V úvodu třetí části dohrávali domácí přesilovou hru, ale jejich marný boj s gólmanem Brzobohatým nebral konce. Veledůležitého úspěchu se tak paradoxně dočkali hosté, kteří i kvůli častým vyloučením působili v druhé části poněkud pasivně. Několik vteřin po vypršení trestu Slavie si do útočného pásma nabruslil Marek Indra a pod Sedláčkem procpal kotouč za čáru. První branka zápasu evidentně hodně ovlivnila psychiku obou týmů, Slávistů bylo najednou plné hřiště. Při akci Sýkory s Petráněm či střelách Vokála a Kauschitze zazářil brankář Sedláček, čímž zachoval domácím stále reálnou šanci na finále. Když už se domácí oklepali, zpomalilo je opět nedovolené bránění Rašnera. V přesilové hře neslavil úspěch jak mohutný tlak Slavie, tak ani na druhé straně únik Vlacha. Čas začínal domácím ubíhat pekelně rychle a jako na zavolanou tak přišlo vyloučení Slávisty Rotha. Ze hry Zlínských ale začala být patrná nervozita a přesilová hra uběhla bez jejich výraznější šance. Na druhé straně mohl díry v obraně domácích využít Petr Stoklasa, ale Sedláček jej vychytal. Domácím nezbylo než sáhnout po poslední možné záchraně. po oddechovém čase zůstal Sedláček na střídačce a sledoval výkon šesti svých spoluhráčů v poli. Heroickým výkonem v obranné činnosti korunovaným počínáním Miroslava Brzobohatého hráči v sešívaných dresech vyrovnání nepřipustili, a postupují tak do boje o zlato.

Autor Michal Slavík, David Schlegel
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více