Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
5. listopadu 2001

Slávisty čekají reprezentační povinnosti

Celkem deset slávistů se chystá během následujících dnů obléknout reprezentační dres. Senioři Branda s Ujčíkem míří na Švédské hokejové hry, jeden hokejista bude reprezentovat na Turnaji čtyř "20" a na sedm čekají příjemné povinnosti v reprezentacích nižších věkových kategorií.

Na televizních obrazovkách uvidíme v akci Viktora Ujčíka a Daniela Brandu. Ujčík bude mít jistě zvýšenou motivaci, protože stále bojuje o nominaci na olympijské hry v Salt Lake City, kde se podle slov trenérů objeví určitě někdo z exrtraligy. V prvním zápase proti Finsku v Helsinkách nastoupí Viktor Ujčík ve druhé řadě s Tomášem Vlasákem a kapitánem týmu Petrem Čajánkem.Ve stejném složení řada zářila na MS v Německu. Daniel Branda bude v úvodním utkání třináctým útočníkem, ale podle slov trenéra Augusty svou šanci v dalším průběhu turnaje určitě dostane. Centrem třetí řady bude bývalý slávista Tomáš Kucharčík, který nyní působí ve finském celku HPK Hämeenlinna.

Kvůli naštípnutému obratli přijde o svou šanci ukázat nabyté zkušenosti z extraligy v reprezentaci Lukáš Hronek. Jediným slávistou v reprezentační dvacítce, kterou čeká ve Finsku Turnaj čtyř, poslední prověrka před mistrovstvím světa, tak bude Radek Dlouhý, který v letošní sezóně hostuje v prvoligovém Chomutově. Ve výběru trenérů Holíka a Hynka je také juniorský mistr světa ze Skelleftey 1999 Jan Boháč, jenž celou letošní sezónu tráví na hostování v Třinci.

V kategorii osmnáctiletých budou v národním týmu Slavii zastupovat na turnaji ve slovenském Kežmaroku dva mladíci. K obránci Martinu Čížkovi přibyl na poslední chvíli i útočník David Švagrovský, který byl původně nominován jako náhradník.

Reprezentační sedmnáctka sehraje tři mezistátní zápasy s Finskem. Budou u toho juniorský obránce Jiří Drtina a také dva dorostenci - obránce Lukáš Špelda a útočník Jakub Šindel.

Šestnáctileté povede ve třech přípravných zápasech se stejně starými hokejisty Švýcarska ve středních Čechách jako hlavní trenér Jaromír Šindel. Bude mít v kádru brankáře Petra Bezunka a útočníka Michala Birnera.

Autor David Schlegel, Lukáš Hykš
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více