Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
30. prosince 2006

Weissmann: Jsme nesmírně šťastní, že si z Litvínova odvážíme všechny tři body

L i t v í n o v - Páteční zápas 36. kola extraligy mezi Litvínovem a Slavií sliboval dramatickou podívanou. Ostatně oba letošní vzájemné zápasy ani jinou než dramatickou podívanou nenabídly. O výsledku totiž v obou případech rozhodovaly samostatné nájezdy, respektive prodloužení. A potvrdilo se to i v pátek v Litvínově, pouze s tím rozdílem, že šťastnějším týmem byli tentokrát hosté. Na to, kolik měla obě mužstva šancí, ale padlo poměrně málo branek. „To proto, že obě mužstva se soustředila zejména na obranu,“ řekl po zápase asistent Ondřej Weissmann.

Už jen podle výsledků obou posledních vzájemných zápasů se dal očekávat vyrovnaný zápas. Co jste od utkání v Litvínově očekávali a potvrdily se tyto předpoklady?
Ano, já si myslím, že se to potvrdilo. Obě mužstva se evidentně zaměřila zejména na obranu. Když jsme se ale dostali v první třetině do vedení, Litvínov se snažil zvýšit tlak, chtěli srovnat. My jsme se zase snažili bránit střední pásmo a dostávat se do brejků, což, si myslím, že se nám celkem dařilo. Kromě těch šancí, které jsme měli, jsme jeli snad čtyřikrát za zápas sami na bránu, ale, bohužel, gól jsme nedali. I přesto jsme ale dokázali to utkání zvládnout a to je na tom to pozitivní. Jsme rádi, že odtud odvážíme všechny tři body.

Přesto jste to v závěru zápasu neměli rozhodně jednoduché. Přišlo vyloučení Petra Kadlece, které konec zápasu pořádně zdramatizovalo. Co jste si v tu chvíli myslel?
Že je to pro nás dobře, protože jsme v této fázi zápasu hráli ve čtyřech lépe než v pěti. Nějak jsme přestali hrát, hráči přestali bruslit. Sám jsem ale věřil tomu, že v oslabení to uhrajeme.

Příležitostí ke skórování jste tentokrát měli v zápase možná více než soupeř. Co chybělo, abyste brejky proměnili?
Za stavu 4:2 jsme v oslabení jeli sami na branku. Kdyby to býval Jarda Bednář trefil a dal gól, tak bylo po zápase. Nestalo se. Naopak jsme vzápětí inkasovali a to utkání se tak ještě více zdramatizovalo. Ale jak říkám, jsme nesmírně šťastní, že jsme to utkání zvládli.

Jak moc ovlivnilo vaši taktiku vyloučení Michala Vondrky na pět minut plus do konce zápasu?
To se občas stává, prostě toho hráče musí nahradit jiní, byť ten kádr je pochopitelně užší. Více tam chodil Jarda Bednář, ale samozřejmě, může se stát, že pak takovémuto klíčovému hráči v závěru zápasu chybějí síly. To je ale jediné mínus, jinak si myslím, že to kluci zvládli skvěle.

Do zápasu jste vstoupili přímo ideálně, už za necelou minutu jste vedli jedna nula. Lepší úvod jste si snad ani nemohli přát…
Přesně tak, mužstvo se po gólu zklidnilo a hrál se velmi slušný hokej s obrovským nasazením na obou stranách. Myslím si, že diváci viděli velice zajímavé utkání.

Základní část se pomalu ale jistě chýlí ke svému závěru. Každý bod vzhledem k vyrovnanosti tabulky má cenu zlata. Jak moc jsou pro vás tři body z Litvínova důležité?
Za ty tři body jsme rádi. My se v podstatě celou letošní sezonu trápíme, naše výkony jsou nestabilní, občas sice uhrajeme nějaký dobrý výsledek, ale hned vzápětí ty body v nějakém nepovedeném zápase ztratíme. Takže už jen proto jsem za ty tři body rád. Těší nás, že kluci zápas zvládli a doufám, že v tomto trendu budeme pokračovat.

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více