Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
5. srpna 2007

Slavia se představí poprvé v Praze

Po neúspěšném vstupu do Hokejového poháru proti Znojmu a následném vydařeném utkání proti Havlíčkovu Brodu se Slavia představí poprvé fanouškům i v Praze. Na programu je v pondělí od 17:30 další zápas letního poháru, v němž přivítá Slavia v Edenu HC Mountfield České Budějovice. Jedná se o reprízu čtvrtfinále poslední sézóny, kdy nám Jihočeši oplatili semifinálové vyřazení z roku předešlého. Pro trenéry obou týmů je to další možnost vyzkoušet si jednotlivé hráče před novým ročníkem extraligy.

Budějovičtí mají za sebou o jeden zápas méně. Ve čtvrtek si v prvním přátelském zápasu poradili po tuhém boji s prvoligovou Jihlavou. Do utkání zasáhla i většina nových posil, které nahradily některé hráče, jenž loňský úspěšný tým opustili. Největší oslabení doznala zatím obrana, kde se do Švýcarska vydal spolehlivý Zdeněk Kutlák a Pardubice posílil urostlý bek s dobou muškou Marek Posmyk, jehož si můžeme pamatovat i z doby, kdy oblékal slávistický dres. Další odchody se týkají spíše hráčů, kterým skončilo hostování či mladých hráčů, kteří naopak na zkušenou vyrazili do týmů z nižších soutěží.

Zajímavá jména však můžeme pozorovat mezi posilami. Do klubu se po osmi letech strávených v nižších zámořských a některých prestižních evropských soutěžích vrací obránce Vladimír Sičák. Další významnou posilou do defenzívy je Filip Novák, jenž se jihočeského týmu vrací rovněž po osmi letech, které ovšem prožil pouze v zámoří a okusil i atmosféru NHL v dresech Ottawy a Columbusu. Posledním do obrany je známý bijec z Třince Tomáš Frolo. Výčet návratů pak završuje útočník David Kuchejda, který poslední dva roky hrál americkou OHL za Sault Ste. Marie Greyhounds.

Na druhé straně Slavia své posily představila již ve dvou zápasech. V dobrém světle se ukázal třeba Tomáš Micka, který sice neskóroval, ale připsal si asistenci a hodně se tlačil do šancí. Také byl jediným úspěšným exekutorem samostatných nájezdů v duelu s Rebelem, které zpestřily závěr střetnutí. Po zápase s Havlíčkovým Brodem pak trenér Růžička ještě chválil brankáře Taskinena, jenž Slavii v zápase několikrát podržel a vychytal všechny nájezdy. Rovněž pochvalu směřoval k Jaroslavu Suchanovi, který sice patří Slavii, ale novou sezónu zahájí právě v dresu Rebelu. Dobrý výkon podala rovněž první formace Hruška – Beránek – Vondrka. Lze ji vnímat jako novou zahajovací pětku pro nový ročník? Tuto a další otázky nám bude postupně rozkrývat probíhající příprava.

Autor Michal Prager
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více