Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
22. listopadu 2007

Josef Beránek: Jede se dál

P r a h a - Po sporné situaci, ze které padl rozhodující gól Liberce v prodloužení, vládl v kabině pocit zmaru. Jako správný kapitán s chladnou hlavou se ukázal Josef Beránek. „Musel bych se na to podívat. Neviděl jsem tu situaci, nechci se k tomu tedy vyjadřovat. Situaci rozsoudí až televizní záběry a jestli to na nich není,tak se nedá nic dělat,“ prohlásil racionálně zkušený matador červenobílých.

Byl to další těžký zápas, podobně jako se Zlínem, můžete ho zhodnotit?

Bylo to defenzivní utkání. Nikdo nechtěl povolit a inkasovat první gól, aby to pak nemusel otevřít. Do konce zápasu jsme se tahali o výsledek. Byl to velice náročný zápas.

Je pro vás hodně smutné, že skončila série?

Jednou to muselo přijít. Myslím si, že je škoda, že jsme ten zápas nedotáhli do vítězného konce. Ubránili jsme tu přesilovku ve třech a pak dostaneme takový hloupý gól. Mrzí to. Samozřejmě v prodloužení je to buď a nebo.

Po debaklech, které jste doma rozdávali, jste dnes spoustu šancí neproměnili. Puk vám sjížděl z holí i před prázdnou brankou. Byl to tedy smolný zápas?

No vyloženě ne. Doma jsme byli v laufu, hodně nám to tam padalo. Teď se o to musíme víc rvát. Dneska jsme se rvali a je škoda, že jsme nebrali tři body.

Týmy sem jezdí více bránit. Je znát respekt z vaší domácí bilance, vidíte to stejně?

Musíme se naučit hrát takovéto zápasy s těmi horními týmy, kdy se vyloženě nehraje hokej nahoru dolů, ale hraje se z obran.

Od první třetiny se na ledě tvořily různě se pošťuchující dvojičky, vypadalo to na velkou bitku, která nakonec nenastala. Čekali jste v průběhu zápasu, že něco přijde? Nechtěli jste se nechat vyprovokovat ?

Je to vždycky takhle, když hrají týmy na čele tabulky. My jsme to tušili, věděli jsme, že zápas nebude nahoru dolů, ale bude to taková urputná hra. Z toho vyšlo i spousta soubojů. Liberec hraje tvrdě, je to jejich styl.

Co říkáte zranění Jaroslava Bednáře ? Je to jeden z klíčových hráčů...

Je škoda, že schází takový hráč jako je Jarda Bednář. Doufám, že bude co nejdřív zpátky, protože zrovna dneska tam byla přesilovka pět na tři a on má dobrou střelu, když tam jde jako obránce. Má samozřejmě i jiné kvality, prostě schází. Musíme to ovšem zvládat i bez něho.

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více