Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
2. února 2008

Bohužel, štěstí se k nám tentokrát nepřiklonilo

P r a h a – Nastoupí obránce Jan Novák už v pátek proti Litvínovu? A když ano, tak s kým v obraně? takové otázky se možná honily hlavou nejednomu příznivci pražské Slavie. Hádanka byla rozluštěna, trenéři roztrhli dvojici Sloboda – Kolařík a právě druhý jmenovaný se postavil k navrátilci do obrany. „Před jeho odchodem do zahraničí jsme sice spolu hrávali, ale že by to byla tutovka, si nemyslím. To je spíše otázka pro trenéry,“ lakonicky poznamenal obránce Pavel Kolařík.

Pavle, jak jste tedy přivítal rozhodnutí trenérů, že budete s Honzou Novákem hrát zase spolu?
V pohodě, když jsme spolu hrávali, tak se nám vždy hrálo super, jeden druhému jsme si vyhověli. A v pátek to také bylo dobré. Na to, že to byl po dlouhé době náš první společný zápas, to bylo dobré.

Poměrně dlouho byl stav utkání vyrovnaný. Co jste si v kabině o přestávkách říkali? Přece jenom těch nevyužitých příležitostí jste měli v zápase hodně…
Že hlavně musíme hrát dál odpovědně zezadu, prostě aby nám ve skóre neulétli a nedali nějaké góly. To si myslím, že se nakonec povedlo. Bohužel nám to tam nepadalo, ale šance na to jsme skutečně měli.

Honza Novák vzpomínal, že druhý gól Litvínova neměl platit…
Petr Kadlec říkal, že byl při signalizovaném vyloučení u puku dřív a hráči Litvínova jej v podstatě vysekl. Jestli to mohl rozhodčí písknout, nebo nemohl, to nevím a ani jsem to pořádně neviděl.

Co bylo pro výsledek zápasu podle vás rozhodující? Říká se, že kdo pohrdne přesilovkou pět na tři, nemá nárok zvítězit a to se dnes potvrdilo…
Určitě, byla to škoda, že jsme při té přesilovce pět na tři neskórovali. Ale už i předtím jsme měli spoustu šancí. Bohužel, to štěstí se k nám tentokrát nepřiklonilo.

Máte pro to nějaké vysvětlení?
Ani ne. Prostě nám chybělo štěstí.

Byla to opravdu jen otázka štěstí? Nebo je tak trochu problém i v produktivitě? Ze začátku jste dávali góly jako na běžícím pásu, teď se na ně poměrně nadřete…
Já si myslím, že trošičku se v té koncovce trápíme a asi jsme malinko v křeči. Chtělo by to chladnou hlavu před bránou a prostě ty góly zase začít dávat.

Zatímco Litvínov střílel z každé pozice, vy jste neustále vymýšleli něco nového. V jednoduchosti je síla…
Samozřejmě, to víte, někdy to vyjde, jindy ne. Na to je hrozně těžké odpovědět. Někdy dáte gól z nulového úhlu, někdy vám tam naopak nepadne ani takzvaná „loženka“.

Možná rozhodl i větší hlad hráčů z Litvínova po úspěchu, přece jen, jde jim o udržení v elitní šestce. Vám z tohoto pohledu vlastně svým způsobem o nic nejde - Liberec prohrál, získal pouhý bod, takže váš náskok se výrazně nezměnil. Téměř to vypadalo, jako když hráči Litvínova sledují výsledek z Plzně a když viděli, že se Plzni daří, o to víc je to motivovalo.
Já si ale nemyslím, že nám by o nic nešlo. Náskok na Liberec jsme měli tři body, navíc nás čeká ještě zápas u nich. V utkání s Litvínovem jsme měli bodovat a naopak jim poodskočit. Je to škoda.

Takže druhé místo po základní části je vaším cílem, za nímž jdete?
Druhé místo je určitě naším cílem, přináší to výhodnější postavení do play off, takže bychom to druhé místo rozhodně chtěli uhrát.

Bavíte se mezi sebou a spekulujete na téma, co kdyby se České Budějovice nakonec staly mistry a vám by druhé místo vyneslo účast v novém ročníku Ligy mistrů…?
Na takové úvahy je ještě moc brzy, přece jenom nás ještě čeká několik zápasů a stát se může cokoliv…

V neděli hrajete poslední domácí zápas proti Zlínu, který je sice momentálně až třináctý, ale jeho poslední výkony naznačily, že ještě neřekl své poslední slovo. Navíc i Ševci mají stále ještě o co hrát, takže to nebude jednoduchý zápas…
Samozřejmě, musíme nutně udělat ještě nějaké body. Ten zápas musíme vyhrát za tři body, protože pak hrajeme tři těžké zápasy venku a ty pro nás nebudou jednoduché.

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více