Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
16. ledna 2002

Klíčem ke klidnému postupu zvládnutý říjen

Slavističtí dorostenci začali sezónu rozpačitě. V prvních utkáních poměrně pravidelně střídali vítězné zápasy s prohranými. "Během úvodních deseti utkání jsme měli neustále někoho zraněného nebo nemocného. A byli to vždycky hráči z prvních tří pětek," vysvětloval kouč Petr Novák, který ve dvojici s Františkem Pomahačem vede slávistické dorostence. Mužstvo se však přesto poměrně jistě už od začátku drželo v první šestici, která má zajištěný postup do nadstavbové části.

Klíčovým obdobím pro postup do další fáze byl říjen, během něhož se hrály zápasy juniorské extraligy v rychlém sledu za sebou a mužstva neměla příliš času na to, aby dokázala překonat případnou krizi. "Na toto období jsme se záměrně připravovali a myslím, že se nám tom podařilo. Odehráli jsme až do 3. listopadu rychle za sebou třináct utkání v řadě a během tohoto období jsme prohráli pouze v Liberci. Předpokládali jsme, že kdo toto období zvládne, postoupí v klidu do play-off," říká Novák. Těmito výkony se Slavia s jistotou posunula do první čtyřky.

Po reprezentační pauze Slavia střídavě vyhrávala a prohrávala a těsně před vánočními svátky pak prohrála třikrát v řadě. "To se nám jinak nestalo ani za celou loňskou sezónu," komentoval výpadek Novák. "Vánoční přestávku jsme určitě přivítali. Zpestřili jsme si ji čtyřdenním kondičním soustředěním na Strážném v Krkonoších," dodal. Po lyžařském soustředění hráči oslavili Ježíška a mezi svátky odjelo mužstvo na turnaj do Havlíčkova Brodu. Mezinárodní turnaj s převahou vyhrálo, ale výsledek nebyl jediným kladem celé akce. "Vyzkoušeli jsme si některé mladší hráče na příští sezónu a mohli posoudit jejich současné možnosti," uvádí Novák.

4. ledna načala Slavia závěrečnou porci zápasů v základní části. Hlavním cílem v závěrečných zápasech bylo hlavně si zahrát pořádně hokej. "Když teď v nadstavbové části získáme z dvanácti zápasů deset bodů, je hodně pravděpodobné, že skončíme na třetím místě jako jsme dnes. V tom případě budeme nejspíš hrát v 1. kole play-off se Zlínem. Ten porazíme a budeme v semifinále," usmál se na závěr Petr Novák.
Autor David Schlegel
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více