Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
13. března 2008

Josef Beránek : Série s Třincem byla v rámci fairplay

P r a h a - Po pátém čtvrtfinálovém zápase vypadal unaveně a spokojeně zároveň. U srdce ho hřál pocit z dobře vykonané práce. Josef Beránek, nestárnoucí kapitán červenobílých, se bojovným a vůdčím výkonem výrazně podílel na zdolání Ocelářů z Třince, kterým tak sezona 2007/2008 definitivně skončila. Před Slávií je už však další úkol - postup přes Bílé Tygry do finále .

Jak byste jako kapitán zhodnotil vítěznou sérii s Třincem? Vyhráli jste 4:1, na musíte být hrdý.
Určitě. Všichni jsme věděli, že to nebude nic jednoduchého, nakonec jsme to ale zvládli dobře. Bylo hrozně důležité, že se nám po té domácí prohře na nájezdy, povedlo dvakrát vyhrát v Třinci.

V rozhodujícím pátém utkání do vás Třinec vlétl, úvod zápasu jste zaspali…
Nebylo to z naší strany nejlepší, měli jsme trochu svázané nohy. Naštěstí se nám podařilo dvakrát vyrovnat a vytvořili jsme si i další šance, ale nedokázali jsme je proměnit. Spadlo to tam až v prodloužení.

Byli jste na začátku svázáni tím, že jste až moc chtěli sérii už ukončit?
Na jednu stranu jsme moc chtěli, na druhou jsme ale nehráli ten hokej, který jsme hrát měli.

Během hry jste se dostal do pár vyhrocených konfliktů. Šlo o pokračující spory z minulých zápasů, nebo to vyplynulo čistě ze hry?
Čistě ze hry. Nic víc bych v tom nehledal.

Všeobecně bylo toto čtvrtfinále bráno jako nejférovější, na ledě nebylo vidět tolik hráčských střetů. Souhlasíte s tím?
To nemůžu posoudit, ostatní čtvrtfinále jsem nesledoval. Myslím si ale, že naše série byla plná emocí i střetů. Všechno však bylo v rámci fairplay.

Rád bych se ještě vrátil k nájezdu Jiřího Polanského, jímž rozhodl druhý zápas. Je možné, že vám to nakonec paradoxně pomohlo? Že vás to spíše psychicky nakoplo?
To si nemyslím. My jsme to v rukou neměli, řešilo to vedení. Já se k tomu těžko můžu nějak vyjadřovat.

Jak s hráči oslavíte důležité vítězství? Bude to divoké?
Ta lepší oslava se většinou dělá až po sezoně. Nás čeká další těžká série a všichni si jsou toho plně vědomi. Ten postup je hezký, ale my chceme víc. Důvod k oslavě bude až potom.

Zajdete si alespoň na nějakou pěknou pozápasovou večeři?
Asi jen individuálně. Ale uvidíme, možná někam půjdeme jako mančaft.

Teď na to jistě nemáte myšlenky, přesto bych se rád zeptal na vašeho příštího soupeře, kterým bude tým Liberce. Budou zápasy s ním těžší, než byly ty s Třincem?
V tabulce skončili hned za námi, bude to velmi vyrovnané. Rozhodnou určité momenty, komu se podaří dát gól a kdo bude v lepší psychické pohodě. Bude to moc těžká série.

Je pro vás velkým varováním, že Spartu rozprášili 4:0 na zápasy?
V play-off je všechno možné. Ale určitě jsou ve formě, vyhrát 4:0 nad Spartou není jednoduchá věc. Výsledky měli v základní části vyrovnané stejně jako my. Těžko je zatím více hodnotit.

Autor Ondřej Huml
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více