Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
25. října 2008

Adam Svoboda: Ještě minuta navíc a vyrovnali bychom

Pro slávistického brankáře to byl zvláštní zápas. Předvedl několik famózních zákroků, přesto musel lovit čtyřikrát puk ze své sítě. Navíc tři branky pro něj byly velice smolné. ,,Byla to taková bezmoc. Prostě zmar. Puky po teči jsme viděl, až když jsem byl v pohybu na druhou stranu a už s tím nešlo nic dělat,“ říká Adam Svoboda.

Všechny ty góly se seběhly vcelku smolně. Všude jste byl, ale hráči soupeře trefili vždy jediné místo, které bylo volné. To asi pořádně naštve, že ano?
Někdy mě to trefí, někdy ne. My jsme všichni bojovali a snažili se to zvrátit.. Je mí líto hlavně toho čtvrtého gólu. Roman Šimíček dával střílenou po ledě na druhou nohu a vracející se hráč to tečoval na druhou nohu nad beton. To už s tím moc nenadělám. I ten první gól, kdy Pepa Beránek vyhazoval puk za brankou vzduchem, byl také smolnej. Ten hráč, co to zachytil, vyskočil snad až ke stropu. Jsou to malé kousky mozaiky a když se složí vyjde to buď lépe pro nás, nebo pro soupeře. Dneska byly šťastnější Vítkvice.

Musel jste mít vztek. Zahodil jste hokejku hodně daleko…
Byl to takovej zmárek. Míša Vondrka dohrával situaci, vracel se a já už jsem byl na cestě k hráči. No prostě smůla. Bohužel. Nám se to poslední dobou stává často.A ta hokejka mi vypadla. Chtěl jsem ji položit na branku a vypadla mi na modrou... Možná půjde zítra na trénink, aby se probrala a uvidíme příště.

V posledních dvou zápasech jste dostali devět gólu. Je čas něco změnit?
Natrénováno máme, bojovnost tam je, není moc co měnit. Kdyby dneska zápas trval o minutu déle, tak si myslím, že vyrovnáme. Dneska jsme ztráceli v osobních soubojích jeden na jednoho. Občas projeli kolem nás dost lehce. Někdy se to semele, ale herně to nebylo dneska tak strašné.

Minule po Spartě jste víc bruslili, čeká vás něco podobného i nyní?
My vyjíždíme po každém zápase. Nepřikládal bych tomu zvláštní váhu. Je pravda, že po Spartě to bylo trošičku náročnější, ale my jsme to potřebovali. Moc nám to nejezdilo a celkově to byl strašný zápas. Dneska jsme podali o sto procent lepší výkon, ale bohužel jsme neproměnili šance, oni ano.

Vnímáte ztrátu prvního místa?
Mě je to jedno. Soustředím se na výkony. Když budou dobré výkony, budou i výsledky. Rozhodně nekoukám furt na tabulky.Doma ale prohrávat nemáme. Nemůžeme si dovolit rozdávat body.

Kdybyste nevyhráli v neděli, byl by to před Ligou mistrů velký problém?
To je úplně jiná soutěž. Nemělo by nás to rozhodit. Uvidíme, ale samozřejmě chceme vyhrát každý zápas.

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více