Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
19.12.2008

Junioři: divoká přestřelka v Ústí

32. kolo, pátek 19.12.2008, Ústí nad Labem - Slavia
Ústí nad Labem
7:6sn
3:1, 2:3, 1:2 - 0:0, 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 17. Kentoš (Žák, Holomek), 19. Havlíček (Grin), 20. Grin (Kentoš, Havlíček), 36. Drnec (Bříza, Kentoš), 38. Šaršok (Baránek, Drahorád), 58. Havlíček (Holomek, Wegert), 65. Havlíček - 6. Poletín (Vrdlovec, Kachlík), 28. Vrdlovec (Barák, Česnek), 29. Česnek (Vrdlovec, Hafenrichter), 36. Vrdlovec (Poletín), 54. Doležal (Česnek), 57. Česnek (Hafenrichter, Vrdlovec). Rozhodčí: Hrubý - Daněk, Kajínek. Vyloučení: 5:6. Využití: 3:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 83. Střely na branku: 36:29. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:4, 5:4, 5:6, 7:6.

Sestavy

Ústí nad Labem

Wegert - Grin, Zákoutský, Brož, Holomek, Stejskal, Jurčák, Říha, Drahorád - Šrámek, Havlíček, Žák - Baránek, Kentoš, Drnec - Šaršok, Bříza, Kočí - Drda, Řídel, Janíček.

Slavia

Krch (21. Meravý) - Barák, Horváth, Šíma, Hertl, Krejčí, Gaisler, Humpolíček - Poletín, Palščák, Doležal, Mavrojanidis, Koubek, Suchánek, Hafenrichter, Kachlík, Česnek, Vrdlovec.

Ú s t í n/L. - Jako na houpačce si museli připadat všichni, kteří byli na zápase 32. kola juniorské extraligy, když do ústecké Zlatopramen arény přijela pražská Slavia. Celkem šestkrát se přelilo vedení z jedné strany na druhou a mohlo tak doslova platit rčení, že každý chvilku tahal pilku. Zápas šel nakonec za stavu 6:6 do prodloužení, při kterém branka nepadla, a tak o bodu navíc rozhodly až samostatné nájezdy. V těch jasně dominovali domácí, proto prémiový bod zůstal na severu Čech.

Hned od začátku utkání se hrálo ve svižném tempu. V 6. minutě vyhodil Baránek kotouč na střídačku a Slávistům stačilo pouhých 17 vteřin na využití přesilovky. Skóre otevřel Poletín. Od 10. minuty si zahráli přesilovku i domácí, ale úspěšní nebyli. Ve 14. minutě ujeli hosté do přečíslení, Mavrojanidis ale netrefil odkrytou branku. V 17. minutě se kolem pravého mantinelu prosmýkl Kentoš, vybruslil si až před branku a našel skulinu ve výstroji Krcha - 1:1. O 2 minuty později bylo domácím ještě veseleji. V nepřehledné situaci před brankou se nejlépe zorientoval Havlíček a poslal Slovan do vedení. Vzápětí měli domácí možnost hrát přesilovou hru a 12 vteřin před první sirénou se při ní prosadil Grin.

Do druhé třetiny vletěli hosté pěkně zostra a před Wegertem bylo často pěkně horko. Ve 23. minutě hráli domácí hokejisté přesilovku a tlak si udrželi i při hře v plném počtu. Hosté postupně hru vyrovnali a opět zatlačili žlutomodré zpět před jejich branku. Svým narůstajícím tlakem si vynutili přesilovku, kterou opět proměnili, tentokrát se už za 13. vteřin trefil Vrdlovec. Naprosto stejná situace se opakovala o necelou minutu později. Na trestnou lavici usedl domácí Bříza a Česnek trestal už po 15 vteřinách - 3:3. Obrovskou šanci nevyužili domácí ve 32. minutě, když Drnec trefil spojnici tyček a poté se puk válel v brankovišti. Od 34. minuty hráli domácí ve dvojnásobném oslabení, ale dokázali se ubránit. Branka tak padla až ve 36. minutě, když byli hosté v oslabení. Do brejku vyslal Poletín Vrdlovce a ten chybu domácí obrany tvrdě trestal. Nakonec se ještě v téže přesilovce radovali i domácí, když vyrovnávací branku vstřelil Drnec. O necelou půlminutu později už domácí opět vedli. Do černého po přesném pasu Baránka zamířil Šaršok.

Třetí třetina začala opět náporem Slavie, ale domácí se z něj dokázali nakonec vymanit. Nebezpečné akce se střídaly na obou stranách, k jasnému ohrožení jedné nebo druhé branky ale nedošlo. V 53. minutě se do velmi slibné šance proháčkoval Hafenrichter, ale Wegert se nachytat nenechal. Nakonec se hosté z vyrovnání přeci jen radovali. Po Brožově chybě se puk vrátil před branku a Doležal ho po Wegertem došťouchal do branky. Vzápětí všem ujel Mavrojanidis, ale domácí brankář vynikajícím zákrokem zachránil. V 57. minutě se Wegert opět zaskvěl parádním zákrokem, ale proti opakované střele nikým neatakovaného Česneka už byl bezmocný - 5:6. Drama ale ještě nemělo končit. V 58. minutě se ze samostané akce prosadil Havlíček a poslal tak zápas do prodloužení.

Prodloužení přineslo tvrdý boj o každý puk a úpornou obranu. Nikdo nechtěl udělat osudnou chybu. Ke konci měli sice více ze hry hosté, ale nakonec se muselo rozhodnout v nájezdové loterii. V ní se za domácí trefili Havlíček a Kentoš, za hosty vyšli naprázdno Česnek i Hafenrichter.

Autor Miroslav Janíček
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více