Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
13. ledna 2009

Pardubice vychytal Neruda opět s nulou

Pohádka Stanislava Nerudy pokračuje. Sedmé vítězství v řadě, podruhé za sebou s vychytanou nulou a jistý výkon proti těžkému soupeři. Gólman z Havlíčkova Brodu je pořád stejně skromný, jako po své extraligové premiéře. „Jsem rád, že se vyhrává. Nepočítám, jak dlouho jsme nedostal gól. Jsem samozřejmě šťastný za nulu, ale důležitější jsou tři body pro tým,“ říká rázně Neruda.

Když jste se připojil k A-týmu, asi jste nepočítal s takovýmto vytížením a změnami na brankařských postech, že ano?
Vůbec ne. Počítal jsem s tím, že budu krýt Adamovi záda, když odjel Dominik s reprezentací. Myslel jsem, že s týmem zůstanu jen do té doby, než se vrátí a pak poputuju zpátky do Brodu.

Jak vnímáte odchod Adama Svobody?
Je to kamarád a super gólman. Bude mi tu strašně moc chybět, protože jsme měli hodně společného a dobře jsme si rozuměli. Na druhou stranu mu to přeji, protože každému se nepovede jít do Omsku do Ruska.

Myslíte nyní již na play-off? Po Adamově odchodu se vaše situace hodně změnila.
Ne, takovéto myšlenky nemám. Play-off je ještě daleko a může se stát cokoliv. Snažím se připravovat na každý zápas a takhle daleko ještě nemyslím. O tom, jak to nyní bude jsme nemluvili.

Bavili jste se s Adamem po tom, co jeho odchod vyšel na povrch?
Včera jsme byli na večeři, takže jsme všechno probírali. Měl honičku a všechno musel zařizovat, takže jsme pokecali, popřál jsem mu hodně štěstí a ať mu to v Omsku vyjde a hodně toho vychytá.

Takže to pro vás nebyla vyloženě úleva, že trochu opadlo napětí, kdo bude chytat?
Ne, takhle to já neberu. Jak už jsem řekl, bude mi tu chybět.

V 57. minutě do vás nepříjemně najel v pádu Jakub Sklenář s pardubickým hráčem. Delší dobu jste zůstal na ledě, jste v pořádku?
Vlítli do mne a bruslí mi přes rukavici rozřízli prst. Jen se to zalepí a bude to v pořádku. Nebolelo to, byla chvilka do konce, takže jsem si to nenechal ani ošetřit.

Bylo znát, že jste hráli s Pardubicemi o první místo?
Čekal jsem, že do toho Pardubice více půjdou. Kluci hráli výborně. Bylo to z naší strany dobré utkání, protože jsme Pardubice do ničeho nepustili a to asi rozhodlo. Čekal jsem, že si zachytám více.

Cítíte se po té zápasové sérii lépe, než když jste tu začínal chytat?
Po vyhraném zápase se každý cítí dobře. Po zápase vyjdu z kabiny, na zápas zapomenu a soustředím se zase na další.

Nervozita už musí být menší, že?
První zápas proti Litvínovu jsem se klepal hodně, to musím přiznat. Už je to lepší.

Dnes jste opět vyjel daleko z branky k rozehrání puku. Patří hra hokejkou k vaším přednostem?
No občas to pěkně kazím. Snažím se klukům pomoci, ale není to žádná moje doména. V extralize je rychlejší hokej než v první lize. Fakt je to rychlý a než se nadějete je u vás hráč.

Vnímáte podporu diváků?
Je to super, fanoušci jsou tady skvělý a je to pořádná podpora.

Neruda v zajetí novinářů po zápase Slavia vs. Pardubice.

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více