Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
12. února 2009

V pátek třináctého bude O2 arena svědkem souboje Slavia vs. Liberec

Vedoucí celek naší nejvyšší hokejové soutěže přivítá na svém ledě v rámci 49. kola hokejisty Liberce. Bílí Tygři v současnosti bojují o účast v play-off a Slavia chce zas za každou cenu udržet první příčku. Půjde tedy o veledůležitý souboj, který se rozhodně nebude hrát v rukavičkách. Tomuto zápasu by jistě slušela bouřlivá divácká atmosféra a tak přijďte povzbudit své miláčky. Utkání je na programu v pátek 13. února a startuje v 18.15.

Náš soupeř

Klub založen: 1956 jako Lokomotiva Liberec
Trenéři: Filip Pešán, Jaroslav Nedvěd st., Miroslav Kapoun
Největší úspěchy: 3. místo 2005 a 2007
Internet: www.hcbilitygri.cz
Hvězdy týmu: Petr Nedvěd, Pavel Kašpařík, Radim Vrbata

Slavia srdnatě bojuje o postup do Ligy mistrů

Svěřenci Vladimíra Růžičky nyní okupují první příčku tabulky, která zajišťuje přímý postup do hokejové Ligy mistrů. Do konce základní části zbývají 4 kola a ve hře je tedy ještě 12 bodů. O první příčku může usilovat ještě prvních pět týmů tabulky. Sparta, Karlovy Vary a Litvínov však už mají jen teoretickou naději. S největší pravděpodobností se rozhodne mezi dvojicí Slavia-Pardubice. Oba týmy si v poslední době drží stabilní formu a právě poslední 4 kola budou pro obě mužstva klíčová. Podle papírových předpokladů mají mírně navrch Pražané. Náskok před druhými perníkáři činí dva body a i los vyznívá o něco lépe pro sešívané. Zdá se, že má Slavia vše pevně ve svých rukách, ale v závěrečné fázi základní části nebudou hrát papírové předpoklady až tak velkou roli. Rozhodne větší chuť a vůle po vítězství a účasti v Champions league.
Slavia z posledních 14zápasů okusila pouze dvakrát hořkost porážky. Jinak se ji podařilo vždy uhájit vítězství a nebylo tomu jinak ani v zatím posledním zápase, kdy slávisté zvládli souboj na ledě třetího Litvínova a zvítězili 5:2. Na vítězství se nejvíce podílely dvě opory Pražanů David Hruška a Jaroslav Bednář, kteří si shodně připsali po dvou gólech a jedné asistenci. Oba hráči mají momentálně velmi dobrou formu a i na jejich přídělu bude záviset případný úspěch či neúspěch Slavie v následujícím utkání proti Liberci.

Liberec zřejmě míří do předkola play-off

Bílí Tygři se momentálně pohybují na 8. místě tabulky, které zaručují jistotu postupu do předkola play-off. Nicméně zdaleka ještě nemají nic jistého. Z 11. a 12. místa útočí České Budějovice s Kladnem a Liberec si tedy bude muset krýt záda. Každý bod je pro ně klíčový i z pohledu boje o 6. příčku a postupu přímo do čtvrtfinále play-off. Liberec zkrátka nesmí jen tak zaváhat. Díky nepříjemnému losu musí navíc poslední čtyři kola absolvovat na hříštích soupeřů, což taky může sehrát svoji roli, protože Liberec patří v tabulce domácích zápasů mezi nejlepší mužstva extraligy, ale venku se mu už tolik nedaří.
V posledním zápase ztratili Severočeši doma slibně rozehraný zápas s Plzní. Na koni druhé třetiny vedli už 4:2, ale poté nedokázali uhlídat šikovného útočníka Plzně Tomáše Vlasáka, který hattrickem zařídil vítězství Plzně v poměru 5:4.
Na ledě O2 arény se podruhé během jednoho měsíce objeví Radim Vrbata, který ve 42. kole ještě v dresu Mladé Boleslavi porazil Slavii 7:5. Uvidíme, zda i se svým novým zaměstnavatelem dokáže najít recept na lídra extraligy.
Důležitost tohoto utkání vystihuje i tvrzení jednoho z klíčových hráčů Liberce Václava Nedorosta, který o utkání se Slavii řekl: „Musíme to tam nějak urvat, i kdybychom měli bránit celý zápas a hrát na jeden gól.“

Proč přijít na tento zápas?

-Jistě bude zajímavé sledovat, pro koho bude pátek třináctého šťastným dnem a kdo jej naopak bude nazývat prokletým.
-Všechny dosavadní vzájemné zápasy těchto soupeřů v letošní sezóně přinesly vyrovnaný duel a neskončily větším než dvougólovým rozdílem.
-Slavia bojuje o první místo v tabulce. Po reprezentační pauze se poprvé představí domácímu publiku a bude potřebovat mohutně povzbudit.
-Budeme se opět moc těšit na kouzla Jaroslava Bednáře, který s přehledem vede kanadské bodování extraligy a zažívá možná životní formu.
-Slávistický útočník David Hruška bojuje o korunu krále střelců. S 29góly zatím vévodí střeleckým statistikám.

Postavení v tabulce

1. Slavia  48 22 8 6 12  165 : 133  88
8. Liberec 48 20 2 6 20  146 : 148  70 

Poslední zápasy

Vítkovice - Slavia 1:3
Slavia - Karlovy Vary 7:3
Zlín – Slavia 4:3 SN
Plzeň – Slavia 2:6
Litvínov – Slavia 2:5
M.Boleslav – Liberec 2:5
Liberec - Zlín 6:0
Vítkovice - Liberec 5:1
Liberec - K.Vary 3:2sn
Liberec - Plzeň 4:5

Sestavy v minulém kole

Furch - Drtina, Jebavý, Kolařík, Sloboda, Špelda, Vašíček, Žižka - Bednář, Červenka, Doležal, Endál, Holec, Hruška, Jelínek, Micka, Ondráček, Sklenář, Vondrka. Leinonen - Jiruš, Harant, Derner, Žabka, Modrý, Jareš, Hunkes - Podkonický, Blatný, Pletka - Vrbata, Kašpařík, Nedorost - Pabiška, Plodek, Víšek - Špaček, Dušek, Vantuch - Jech.

Nejproduktivnější hráči

1. Jaroslav Bednář 64 (25+39)
2. Roman Červenka 54 (25+29)
3. David Hruška 42 (29+13)
1. Podkonický Andrej 34 (14+20)
2. Kašpařík Pavel 34 (13+21)
3. Pletka Václav 32 (16+16)
Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více