Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
27. srpna 2009

Slavia požaduje po IIHF odškodnění za zrušení LM

Na předsezónní tiskové konferenci v O2 areně, kde byli k dispozici novinářům přední slávističtí činovníci, se hlavně řešila otázka Ligy mistrů. Všechny zúčastněné týmy se nehodlají smířit s jejím náhlým koncem. „Je to ostuda. Hokej je prakticky jediný kolektivní tým, který nemá nadnárodní soutěž,“ řekl prezident klubu RNDr. Miroslav Tvrdý.

Prezident klubu RNDr. Miroslav Tvrdý úvodem tiskové konference zhodnotil uplynulou sezónu. „Sezóna byla jednoznačně úspěšná a předčila naše očekávání, ale byli jsme zklamaní s vypadnutím v Lize mistrů. Bylo to sportovní i ekonomické zklamání. Zisk z této soutěže byl lehce pod 8 milionů. Museli jsme reagovat na ekonomickou stránku věci. I z těchto důvodu kádr opustil Svoboda, Novák a poté i Kraft,“ objasnil loňské odchody prezident klubu.

Miroslav Tvrdý se zastavil i u současné situace kolem této mezinárodní soutěže. „Národní federace žádají po IIHF náhradu za ušlý zisk ze zrušeného ročníku. IIHF přitom původně garantovala minimálně tři ročníky Ligy mistrů. Považujeme to za nelegální krok, za který budeme s ostatními kluby žádat odškodnění.Budeme postupovat jednotně a máme již domluveného i právníka. Bude to zdlouhavé jednání, ale budeme se snažit dohodnout. V našem zájmu rozhodně není dospět až k arbitráži. Dohromady kluby žádají 11 milionů euro, ale neočekávám celou částku.“ Zástupci týmů se sejdou 7. a 8. září, poté se uvidí, jakým směrem se vše pohne.

Slavia vyhrála základní část a s vidnou Ligy mistrů počítala. „Poprvé jsme skutečně usilovali o to vyhrát základní část. V minulosti jsme radši bojovali v play-off ze zadnějších pozic,“ přiznal Miroslav Tvrdý.

„Neposilujeme z ekonomických důvodů, ale také naše koncepce je celkově trochu jiná. Raději tu vidíme hráče, kteří tu jsou dlouhodobě a mají ke klubu vztah, než takové ty krajánky, kteří v klubu odehrají jednu sezónu a pak jdou dál. Tým je pak silnější a táhne více za jeden provaz,“ míní klubový šéf.

Slavia si také nemůže vynachválit spolupráci s Havličkovým Brodem. „Z hlediska doplnění kádru mladými hráči je spolupráce s Brodem velice důležitá. Soustředíme se u mladých hokejistů na dorost. Náš juniorský tým už tolik úspěšný není a je to i díky tomu, že chceme aby se naši junioři prosazovali právě už v první lize v Brodě.“

Klub bude v příští sezóně hospodařit s rozpočtem 126 milionů. Na platy hráčů se rozdělí 40 milionů.

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více