Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
12. prosince 2009

Slavia před pauzou vyzve indiány z Plzně

V neděli sehraje Slavia poslední předvánoční domácí zápas, ve kterém na souboj vyzve plzeňské indiány. Ti se zatím v zimním období vyhřívají na těch nejvyšších příčkách tabulky, kde jsou druzí o skóre za Zlínem. Červenobílí tak mají před sebou velmi těžký úkol, když po nepříliš vydařeném období budou chtít navázat na domácí úspěch z derby z předchozího týdne. Zápas začíná v neděli tradičně od 15:00.

Náš soupeř

Klub založen: 1929
Trenéři: Marian Jelínek, Milan Razým
Internet: www.hcplzen.cz
Hvězdy týmu: Martin Straka, Tomáš Vlasák, Jaroslav Modrý

Orct se ukázal v dobrém světle. Dostane důvěru i proti Plzni?

Příchod dvou nových gólmanů mnohé jistě zaskočil, ale už poslední utkání v Kladně ukázalo, že Zdeněk Orct je v dobré formě. Celý zápas odchytal výborně, když kryl 36 střel a pustil dvě branky, které rozhodně nešly na jeho vrub. Při nájezdech pak dvakrát nestačil na šikulu Stielera, který brankáře oklamal dvěma blafáky, na bekhend i forhend. „Stieler to udělal výborně, i když měl při prvním nájezdu štěstí, že se puk od horní tyčky odrazil do brány. To po nájezdu našeho Rotha se kotouč odrazil ven. O prohře rozhodlo pár centimetrů,“ řekl Orct po pátečním zápase.

Trenéři tak budou mít před nedělním zápasem těžký úkol. Kdo by se tedy měl postavit do brány? Zdeněk Orct si v Kladně počínal velmi zkušeně, ale i on sám přiznal, že na spoluhráče si ještě zvyká. Další možnou volbou je Stanislav Neruda, který vychytal výhru v derby i v Českých Budějovicích. Milan Hnilička s největší pravděpodobností naskočí do zápasů až po reprezentační přestávce.

Plzeň jede na vítězné vlně

Deset zápasů, osm výher a 24 bodů. Tato čísla hovoří jasně a díky nim je Plzeň nyní týmem s největší formou. Žádný tým nebyl v posledních deseti utkáních tak úspěšný. Plzeňští indiáni dransují všechny stadiony, odkud si jako uloupenou kořist berou tři body. V pátek sice doma přepustili jeden bodík Pardubicím, ale v prodloužení rozhodl o výhře Adamský. Právě on patří mezi čtyři plzeňské hráče, kteří už v této sezóně vstřelili alespoň deset gólů. Ve Slavii jsou například jen dva – Červenka a Kůrka. Vyrovnanost je jedním z klíčových faktorů úspěchu Západočechů. Samozřejmě i Plzeň má své hvězdy – Straku, Vlasáka, Vostřáka či Bomersbacka, ale k nim se přidávají i ostatní, kteří tak pomáhají rozkládat síly na více hráčů. Po pomalejším rozjezdu se tak nyní indiáni dostali do velké formy a výrazně promlouvají do bojů o nejvyšší cíle.

Postavení v tabulce

2. Plzeň    32  16 - 3 - 7 - 6   95:82  61
7. Slavia   32  14 - 4 - 2 - 12  99:90  52

Poslední zápasy

Plzeň - Kladno 5:4
Vítkovice - Plzeň 3:4
Plzeň - Mounfield 5:1
Ml. Boleslav - Plzeň 3:4 PP
Plzeň - Pardubice 3:2 PP

K. Vary - Slavia 2:1
Slavia - Litvínov 3:5
Slavia - Sparta 3:1
Mountfield - Slavia 3:4 PP
Kladno - Slavia 3:2 SN

Sestavy v minulém kole

Orct - Žižka, Kadlec, Roth, Kolařík, Špelda, Drtina, Sloboda - Doležal, Červenka, Jelínek - Beránek, Sklenář, Tomica - Vondrka, Růžička, Hruška - Kůrka, Havel, Čermák. Pöpperle - Jeřábek, Hanzlík, Benda, Modrý, Benák, Dresler, O´Brien - Vostřák, Straka, Vlasák, Hvila, Vampola, Adamský, Bomersback, Scofield, Heřman, Stránský, Kovář, Dvořák.

Nejproduktivnější hráči

1. Červenka 51 (24+27)
2. Kůrka 24 (14+10)
3. Vondrka 18 (4+18)
1. Straka 39 (15+24)
2. Vlasák 34 (14+20)
3. Bomersback 27 (11+16)
Autor Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více