Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
22. prosince 2009

Hnilička: Jestli budu mít trému? To si pište!

Teď přichází chvíle Milana Hniličky. Taková zpráva se nesla v některých médiích po posledním extraligovém kole. Během reprezentační pauzy se zkušený brankář sžil s mužstvem Slavie, dobře potrénoval a je plně připraven naskočit do utkání v Brně. “Pokud se do středy podaří dotáhnout Milanovo hostování, tak se v bráně představí určitě,“ informoval v pondělí večer trenér Vladimír Růžička. Během úterý již byla dohoda zpečetěna.

Budou to dva týdny, co byl s velkou pompou oznámen příchod trojnásobného mistra světa a olympijského vítěze z Nagana Milana Hniličky. Ostrou zápasovou premiéru si odbude tuto středu na ledě Komety Brno.

“Doufám, že to dopadne dobře, hrozně se těším. Kondici mám dobrou, teď už jen naskočit na led a potvrdit to v zápasech,“ přeje si Hnilička. Nikterak nezastírá, že až opět bude stát mezi třemi tyčemi, jeho tělem projede nervozita. “To si pište! Můžu se připravit sebelíp, ale nervózní budu stejně,“ usmívá se protřelý gólman.

V Rondu ho navíc čeká pekelná atmosféra. “Ale to je celkem jedno, trému bych měl kdekoliv. Dlouho jsem nechytal, musím si tím projít. Na druhou stranu si však věřím natolik, že mi stačí deset minut a budu úplně v pohodě,“ ujišťuje Hnilička, který bude hrát s číslem 37 na zádech.

Během necelých 14 dnů se už stačil spřátelit s většinou nových spoluhráčů. Žádný problém prý není ani mezi brankáři, kterých je ve Slavii přehršel. “Vycházíme spolu dobře. Moje situace je navíc taková specifická. Rok jsem nechytal a můžu být rád, že mám vůbec možnost se opět zapojit do přípravy,“ upozorňuje rodák z Litoměřic, jenž se v kabině usadil vedle obránce Tomáše Žižky.

Autor OH
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více