Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
20. ledna 2010

Kdo získá poslední derby základní části?

Jen dva dny po utkání v Litvínově čeká na hokejisty Slavie těžký zápas na ledě Sparty. V ostře sledovaném utkání se svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky pokusí o návrat do první desítky, ale nečeká je nic lehkého. Klub z Holešovic prahne po tom, aby červenobílé konečně porazil, a vyhlašuje jízdu za třemi body. Jak na to odpoví Červenka a spol.? Uvidíme, zápas začíná ve čtvrtek v 18:10 a vysílá ho kanál Nova Sport.

Náš soupeř

Klub založen: 1903
Trenéři: David Volek, Miloš Holaň
Největší úspěchy: 4x mistr ČR, Československo: 4x mistr ligy (2004-2005, 2006-2007)
Internet: www.hcsparta.cz
Hvězdy týmu: Petr Ton, David Výborný, Tomáš Netík

27 vteřin stálo proti Slavii

V neděli slávisté utnuli nepříjemnou sérii deseti zápasů bez tříbodové výhry a porazili Karlovy Vary 3:1. Díky tomu se vrátili zpět do první extraligové desítky, jenže dlouho se v ní bohužel neohřáli. V úterním zápase v Litvínově totiž prohráli 1:2. “Na jeden gól zkrátka nelze vyhrát,“ utrousil na pozápasové tiskové konferenci asistent Jiří Čelanský.

Slavia sice vedla 1:0, jenže během 27 vteřin druhé části hry dvakrát inkasovala a bylo po nadějích. V tabulce tak spadla zpět na 11. příčku, kde se nachází o skóre před Karlovými Vary. To znamená, že kdyby nyní skončila liga, vicemistr by hrál pouze o udržení… “Všichni si to uvědomujeme, ale nemá cenu se tím teď zaobírat. Ještě je před námi spousta zápasů a musíme sbírat body. Jinak to nedopadne dobře,“ podotýká nejproduktivnější hráč soutěže Roman Červenka.

Dalo by se říct, že pro Slavii nemůže být lepší soupeř “na chycení“ než Sparta. Klub z Holešovic totiž neslavil výhru v derby už dlouhých pět zápasů. V této sezoně dokonce nezískal proti Slavii ještě ani bod.

Výborný: Daří se nám v nejdůležitější části soutěže

V táboře sparťanů byste ale pesimismus hledali jen těžko. A není se co divit – parta kolem Davida Výborného se rozjela do slušné formy a poměrně s přehledem drží šestou pozici, a tudíž přímý postup do play-off. Na sedmé České Budějovice má momentálně pětibodový náskok.

Navíc se po zranění ruky začíná prosazovat i tradičně největší zbraň Sparty, kterou je ostrostřelec Petr Ton. Rychlonohý forvard se blýsknul v posledním utkání proti Kometě Brno, do jejíž sítě se jednou trefil a na jeden gól nahrál. Je jasné, že zlobit bude i ve čtvrtek.

Stejně jako kapitán Sparty David Výborný, který si proti Kometě připsal tři asistence. “Do každého zápasu jdeme s tím, že ho chceme vyhrát. Jsem rád, že se nám daří v nejdůležitější části soutěže,“ konstatoval po duelu s Brnem. Jaká slova bude volit po Slavii?

Sestavy z posledního zápasu

HC Slavia Praha: Slipčenko - Žižka, Kadlec, Campbell, Kolařík, Vašíček, Drtina, Roth - Doležal, Červenka, Jelínek, Beránek, Sklenář, Tomica, Vondrka, Čermák, Holec, Kůrka, Růžička, Clarke, Svoboda.

HC Sparta Praha: Přikryl - Vykoukal, Gulaši, Philipp, Hanzlík, Vydarený, Bolf - Kratěna, Broš, Látal - Ton, Výborný, Podlešák - Netík, Langhammer, Ručinský - Hromas, Koreis, Kafka.

FOTO: Martin Prokop, Pavel Vrtiška
Autor OH
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více