Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
14. března 2010

Tomáš Kůrka: Ať se teď Vopat rozčiluje třeba v Thajsku!

Tomáš Kůrka otevřel skóre zápasu již v čase 0:37 a rychlou brankou naznačil, kdo ovládne rozhodující páté utkání. "Podali jsme dobrý týmový výkon a i když jsme si zápas zbytečně zkomplikovali, věděli jsme, že jsme lepší a vyhrajeme. Jsem rád, že jsme je poslali na dovolenou, u nás rozhodně nikdo nechtěl sezónu končit," řekl po zápase slávistický útočník, který v této sérii patřil k velice výrazným hráčům.

Tomáši, opět se potvrdilo, že kdo dá první gól, vyhraje zápas. A právě vy jste skóroval hned v první minutě.
Každý z hráčů už to několikrát zmiňoval, že prostě v týhle sérii je velice důležité vést a dneska se to opět potvrdilo. Tým se cítí lépe, když jde do vedení a to se prokázalo i na výsledku každého zápasu této série.

Bylo na ledě znát, že je to utkání o vše, že pro jeden tým sezóna skončí?
Určitě ano. Ale z kabiny jsem cítil, že chceme strašně moc jít dál a ještě nekončit sezónu, a proto jsem maximálně věřil tomu, že dneska vyhrajeme a postoupíme.

Po bitce mezi Romanem Vopatem a Jirkou Vašíčkem jel Vopat k vaší střídačce a trochu zápas ještě hecoval, co se tam stalo? Litvínov byl poté hodně při chuti.
Nevím, co nám říkal. Já si takovýhle věcí nevšímám. Pro mě je důležité, že jsme ho dneska poslali na dovolenou. Teď se může rozčilovat třeba na pláži v Thajsku.

Vy jste dostal při zápase v Litvínově trest do konce utkání. Bylo v osobní soubojích znát, že po vás hráči hostí více jdou?
Ani jsem nic takového nevnímal. Byl jsem připravenen na každý souboj a vůbec to neřešil. Měl jsem v hlavě výhru a postup. Ten faul v Litvínově byla nešťastná náhoda.

Jak vám bylo za stavu 4:3, kdy Litvínov dokázal vstřelit dvě branky a zdramatizovat utkání?
Příjemné to vůbec nebylo, ale my jsme věděli, že pořád máme navrch. Hlavně fyzicky. Svojí hloupostí jsme je dostali do hry. Nejdřív v oslabení pět na tři a pak nám ještě ujeli v jejich oslabení a pomalu z brankové čáry snížili. Věděli jsme, že musíme jít do poslední třetiny na krev a zápas vyhrát. Jak říkám, měli jsme více sil.

V průběhu série to s vámi po zdravotní stránce však nevypadalo dobře, část týmu měla střevní potíže. Kde se ty síly nakonec vzaly?
Podali jsme dobrý týmový výkon a tím pádem jsem si síly dobře rozložili. Takhle se hraje v play-off!

Se Zlínem jste pokaždé v základní části vyhráli, je to tedy dobrý soupeř pro čtvrtfinále?
To je jenom statistika a na tu se v play-off moc nedá koukat. Na to nebudeme spoléhat. V těchto zápasech budou zase rozhodovat opět maličkosti, hlavně gólmani a disciplína.

Část hráčů již zarůstá vousem, máte připravený nějaká týmový rituál pro čtvrtfinále?
Zatím jsme se na ničem nedohodli, ale do série se Zlínem jistě něco vymyslíme!

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více