Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
27. března 2010

Promění Slavia druhý mečbol?

Čtvrtfinálová série mezi Slavií a Zlínem se za stavu 3:2 pro červenobílé přesouvá opět do Prahy. Tým trenéra Růžičky chtěl uspět již na ledě Zlína, ale v pátém čtvrtfinále prohrál 3:8. Ačkoliv výsledek působí na první dojem jasně, Pražané byli dlouho zdatným soupeřem a o výsledku rozhodla až poslední třetina. Využijí slávisté domácí půdu a postoupí do semifinále? Sobotní zápas začíná v 18:10.

Senzační vývoj série

HC Slavia Praha bojovala do konce základní části české nejvyšší hokejové soutěže o účast v předkole play-off. Před olympijskou pauzou neměl tým kolem Romana Červenky vůbec nic jisté. Sešívaní v předkole vyřídili Litvínov, ale do série se Zlínem, který byl po základní části na druhé příčce, šli v roli outsidera. Pro hokejové experty by byl případný slávistický postup šokem.

Ševci potvrdili roli favorita hned v prvním zápase, kdy Slavii na domácím ledě porazili 6:1. Červenobílí však zmobilizovali síly a další tři utkání za sebou vyhráli. Oba zápasy v O2 areně byly mimořádně dramatické. Slavia vždy vedla a zdálo se, že má navrch, leč tým trenéra Venery ukázal že neskládá zbraně za žádného stavu a při čtvrtém čtvrtfinále dokonce zdramatizoval utkání, ve kterém Slavia vedla již 4:0.

Souboje hvězdných útoků

Ve čtvrtfinále dominují v obou týmech elitní první útoky. Kůrka, Červenka a Vondrka versus Balaštík, Leška a Köhler. To jsou nejsilnější zbraně na obou stranách barikády. „Oni jsou skvěle sehraný a technicky vyspělí hráči. Balaštík je výborný do koncovky, Leška skvěle nahrává a my to samozřejmě víme a snažíme se je pokrýt, ale moc se nám to nedaří. U nás taky dominuje jedna lajna, kterou se oni rovněž snaží bránit, takže je to v tomto ohledu vyrovnané,“ zhodnotil řádení prvních útoků slávistický obránce Jiří Vašíček.

Střídání gólmanů

Oba týmy již dokázaly vyhnat z branky gólmanské jedničky svých soupeřů. Jakub Sedláček se poroučel na střídačku ve čtvrtém čtvrtfinále, Robert Slipčenko šel rovněž střídat o zápas později. Oba však chytají ve skvělé formě a podle posledních informací, by měli nastoupit i do šestého střetnutí.

Přijďte podpořit slávistické hokejisty v šestém čtvrtfinále play-off. Doma proti Zlínu ještě nezaváhali, ale poslední krok k postupu je vždycky nejtěžší. Zápas začíná v 18:10. Informace o vstupenkách najdete zde

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více