Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
7. dubna 2010

Vítkovice nás nepřehrály a sil máme dost, burcuje sešívané Svoboda

Sezonu začal na slávistické farmě v Havlíčkově Brodě, ale v nejdůležitější části sezony je jeden z klíčových hráčů sešívaných. Svojí aktivní hrou dokáže rychlonohý Tomáš Svoboda zavařit i těm nejlepším obráncům v extralize. Ve čtvrtém semifinálovém utkání vstřelil třetí branku Slavie, na kterou ale hosté odpověděli a otočili vývoj utkání.

Jak vnímáte domácí porážku s Vítkovicemi?
Určitě ne dobře. Měli jsme to dobře rozehrané, vedli jsme 3:2, ale prohráli jsme. Těžko se to hodnotí.

Slavia podala dobrý výkon, ale ani ten na vítězství nestačil. Co zlepšit?
Vítkovice nás ničím nepřekvapily ani nepřehrály, ale bohužel 3:1 prohráváme a musíme zlepšit hru dozadu. Komunikace v obranné fázi nám také trochu vázne a musíme to zlepšit. Do Vítkovic to pojedeme ubojovat a urvat, aby se série ještě vrátila do Prahy.

Jak říkáte, před třetí třetinou jsme vedli 3:2, a i když si Vítkovice šance nevytvořily, tak přesto otočily vývoj utkání.
To asi vidí všichni, že jsme produktivnější na střely, ale bohužel nám to tam nepadá a oni z každé sebemenší šance dokážou dát gól, takže to nás určitě sráží. Ale ještě není nic hotového. Jedeme tam vyhrát a pokud by se nám podařilo vyhrát i doma, tak je to pořád otevřené a poslední zápas už je vabank.

Jste produktivnější ve střelbě, ale Jakub Štěpánek chytá skvěle.
Žádný gólman není neprůstřelný a slabá místa má, ale je těžké ho překonat. Určitě je drží a kdyby neměli gólmana jeho kvalit, tak by nebyli tak daleko v play-off.

Vy jste dal třetí slávistickou branku po přihrávce zpoza brány. Je to nacvičený signál?
Signál to není, ale je to dobrá věc, gólman neví, jestli se musí přesunout. Jak pro brankáře, tak pro obránce je to těžká situace, když to hráči dobře zahrají, tak je z toho velká šance.

Vy jste společně s Miroslavem Holcem přišli v průběhu sezony z Havlíčkova Brodu, jak vnímáte svojí roli v týmu?
Každý chce hrát nejlépe, jak umí a snažíme se pro ten tým pracovat co nejlépe.

Hrajete přesilovky a na ledě trávíte dost času, cítíte, že jste jeden z těch důležitějších hráčů, na kterých ta hra stojí?
Neřekl bych, že to na mě stojí, ale zodpovědnost má každý hráč, který jde na led, ale týmu chci pomoct. A jsem rád, že dostávám prostor ve hře a určitě se chci prosadit.

V minulém zápase jste vždy vstřelili branku, ale vzápětí inkasovali, co jste si k tomu s trenéry řekli?
Musíme se více koncentrovat a formace, která jde na led, tak se musí plně soustředit. Stalo se nám to ve třech zápasech po sobě, což asi není náhoda.

Za sebou máte dlouhé předkolo play-off, náročné čtvrtfinále se Zlínem, neubývají vám síly více než Vítkovicím?
To ubývají každému, ale jako tým se na tom cítíme fyzicky velmi dobře, a to je vidět i na ledě. Jsme produktivní ve střelbě, tlačíme se do jejich pásma a sil máme dost.

Autor Tomáš Vrábel
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více