Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
5. května 2010

Slavia se bude opět prát o titul, věří navrátilec Micka

Dvakrát nevstoupíš do stejné řeky. Zažité rčení, v hokeji však často neplatí. A už vůbec ne u Tomáše Micky, který přichází do sešívaných služeb potřetí v kariéře. Důrazný útočník, jenž se vrací z hostování v Českých Budějovicích, za sebou nemá lehký ročník, o to víc chce ovšem bojovat v tom nadcházejícím. "Z minulé sezony jsem si vzal hodně ponaučení," říká 26letý útočník v rozhovoru pro klubové stránky.

Tomáši, jak jste se dozvěděl, že se vracíte do Slavie?
Dozvěděl jsem se to přes agenta a musím říct, že jsem byl překvapený. Když jsem ze Slavie na podzim odcházel, nebylo mi uplně nejlíp. Ale musel jsem to v ten moment hodit za hlavu a soustředit se na to, co je. Zvednout se k lepším výkonům v Budějovicích a dokázat, že jsem hokej hrát nezapomněl.

V návrat do Slavie jste příliš nevěřil. Je to tak?
Ano, moc jsem tomu nevěřil. Říkal jsem si bůhví, jestli tady ještě někdy budu jako hráč, protože těch, kdo ze Slavie odešli a pak se do ní vrátili, opravdu moc není. Proto jsem to spíš bral jako uzavřenou kapitolu, na kterou budu vždycky moc rád vzpomínat. Odcházel jsem ze Slavie podruhé a ve třetí šanci už jsem nedoufal.

Ozvalo se vám po sezoně více klubů?
Bylo mi jasné, že v Budějovicích pokračovat nebudu, takže jsme s agentem probírali různé možnosti. Někdy je opravdu až s podivem, jak se v životě můžou věci vyvinout, protože nabídka ze Slavie na stole nebyla. A o pár dní později, kdy proběhlo pár překvapivých zvratů, se mi ozval agent, že Slavia má zájem. Myslím, že ani nemusím popisovat, jakou jsem měl z toho radost (usmívá se).

Na co nejvíce se ve Slavii těšíte?
Těch věcí je hodně. Vždyť já se pořád cítím být slávistou, nikdy jsem jim být nepřestal. V Budějovicích jsem našel výborné zázemí, ale doma jsem tady. Chci se vrátit zpět do bojů o titul a jsem přesvědčený, že se o něj Slavia prát bude. Proti týmům z Prahy bývají zápasy často vyhecované a mně tento tlak vyhovuje. Jsem rád, když hraju v týmu, který si dává ty nejvyšší cíle. A také se těším na slávistickou děkovačku, ta mi chyběla. A vtipný transparenty. Vím, že je atmosféra v aréně často pomlouvaná, ale kotel se snaží a za atmosféru, kterou dokáže při zápasech vytvořit, mu patří velký dík.

Tomáš Micka

Jak se na návrat do Prahy tváří vaše přítelkyně? Potěšilo ji to?
Přítelkyně v Praze pracuje a pár minut od Slavie máme byt, takže se tvářila dobře (usmívá se). A nejen ona. Na zápasy mi chodí fandit celá naše rodina, známí, kamarádi… Na každou sezonu si kupují permanentky a letos to nebude jinak. Už se všichni zase moc těší na novou sezonu. A i když za mnou jezdili i do Budějovic, tak na Slavii to mají všichni blíž.

Jak byste zhodnotil své působení v týmu Mountfieldu?
Po soukromé stránce mi vůbec nic nechybělo. V Budějovicích byla skvělá parta lidí, kluci byli výborní, ale podle mě měl ten tým určitě na víc než jen na předkolo.

Nemrzelo vás, že na sebe oba týmy (Budějovice a Slavia) nenarazily v play off?
Určitě by to byly zajímavé zápasy. Rozhodně vyhecované, jak pro mě, Kůrku i fanoušky. Ty poslední vzájemné zápasy takové rozhodně byly. Jenže já už se v závěru sezony po zranění necítil stoprocentně fit a mrzelo by mě, kdybych nemohl hrát. Ale docela by mě zajímalo, jak by tento duel dopadl.

Uplynulou sezonu nemůžete hodnotit příliš kladně. Góly dlouho nepřicházely, navíc přišlo to zranění…
Člověk by měl vždycky začít nejdříve u sebe, takže sám vím, že se mi nedařilo tak, jak by mělo. Nicméně, upřímně, mám pocit, že jsem si letos vybral trochu víc smůly najednou. V Budějovicích jsem chtěl začít zase pořádně hrát a být platný, což se mi po prvních zápasech snad i dařilo. Jenže pak se změnil trenér a rázem jsem se ocitl opět ve čtvrté lajně a často i na pozici 13. útočníka, což jsem nesl docela těžko. Při odchodu ze Slavie jsem doufal, že budu v Budějovicích hrát, a to pro mě bylo tehdy podstatný. A najednou jsem byl zase tam, kde předtím. Proto jsem uvítal, že o mě mělo tehdy zájem Ústí a ještě jeden extraligový tým. Měl jsem prostě potřebu hrát. Pro mě jakožto hráče hrajícím především fyzickým hokejem, je zápasové tempo strašně důležitý. Jedno dvě střídání za třetinu není moc platný pro mě, ani pro tým.

Tomáš Micka

Jak jste se s tou nelehkou situací vypořádal?
Trénoval jsem i mimo, sám, abych byl ještě více připravený, ale pak stejně do zápasu nenastoupíte. To jsou hrozný pocity… Pak jsem dostal více prostoru, s kluky v lajně jsme si sedli a mně se povedlo těch pět gólů ve dvou zápasech. Všichni řešili, co stálo za mým zázračným gólovým probuzením, jenže já v té době prostě jen víc hrál. Budějovice se pak rozhodly, že mě do Ústí neuvolní. Pak ale přišlo zranění, nemohl jsem ani trénovat.

Posílila vás tato sezona po psychické stránce?
Taková sezona vám především psychicky hodně ubere. Ze dne na den se můžete ocitnout úplně někde jinde, nevíte, kde budete hrát a jestli vůbec budete hrát. Pak si říkáte, co se stalo špatně. Co můžu zlepšit já, co se může zlepšit kolem mě. Já jsem si takovým rozborem sám v sobě prošel a vzal si spoustu ponaučení. Jednou jste nahoře, jednou dole a ta hranice bývá hodně tenká, v hokeji určitě. Nezbývá mi nic jiného než makat a zase makat. Věřím, že pak to zase všechno půjde.

Byl jste během působení na jihu Čech v kontaktu s hráči Slavie?
Nejvíc jsem si volal s Vášou (Jiří Vašíček), ale jinak jsem některé kluky a lidi kolem Slavie potkával normálně v Praze. Rozhodně ale budu v kontaktu i s některými lidmi z Budějovic, jak už jsem říkal, byla tam skvělá parta a já se na ně budu vždycky těšit. Naposledy se nás pár sešlo na nedávné svatbě Martina Tůmy a bylo to super. Budou mi chybět.

Trenér Vladimír Růžička prohlásil, že ho váš odchod hodně bolel, ale že to udělat musel, protože přišel Tomáš Kůrka. Co na to říkáte?
Co na to říkám… Kůrka je šikovný hokejista a ve Slavii se mu dařilo, takže se tato výměna určitě vyplatila. To je tak z mého pohledu, co k tomu asi můžu říct. Zklamaný jsem byl, to ano. Ale já jsem chtěl dostat víc prostoru a do Budějovic jsem se těšil. Teď jsem hlavně rád, že se můžu těšit na příští sezonu, snažit se za sebe odvést maximum. Aby už žádný důvod k mé výměně nebyl a trenéra Růžičku už nemuselo nic bolet (s úsměvem).

Autor OH
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více