Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
25. května 2010

Roman Červenka přestoupil k Jágrovi do Omsku

Nejproduktivnější hráč loňského ročníku O2 extraligy a opora Slavie Roman Červenka bude hrát v příštím roce Kontinentální hokejovou ligu. Na dva roky ho zlákal ruský Avangard Omsk, kde by měl hrát po boku hvězdného parťáka Jaromíra Jágra. "Určitě nás v Omsku zkusí dát k sobě. Doufám, že spolu dokážeme hrát a vzájemně si vyhovět," řekl Červenka v rozhovoru pro deník Sport.

Čerstvý mistr světa z hokejového šampionátu v Německu už po skončení sezóny avizoval, že v létě opustí slávistické řady a zkusí své štěstí v zahraničí. V úvahu přicházela NHL nebo Kontinentální liga. Červenka se nakonec dohodl na dvouletém kontraktu s Omskem, který v minulé sezóně vypadl v prvním kole play-off KHL.

"V NHL bych musel podepsat dvoucestnou smlouvu, hrozila by mi farma. A to je riziko, které jsem nechtěl podstupovat. Za ty dva roky v Omsku bych se chtěl stát lepším hokejistou, posunout se dál, a pak pokračovat do NHL. To je ideální scénář," poznamenal Červenka.

S ruštinou si ale zatím příliš netyká. "Neumím ani slovo. Snad mi to bude Džegr tlumočit," usmál se dravý útočník, jenž se v klubu možná potká i s bývalým slávistou Jakubem Klepišem. Tedy za předpokladu, že Klepiš prodlouží s Avangardem smlouvu. "Kdybychom byli v Omsku tři, bylo by to skvělé," konstatoval Červenka, který si s oběma hráči vyzkoušel spolupráci na zlatém šampionátu v Německu.

V té době už prý tušil, že jeho kroky zavítají právě na Sibiř. "Téměř přesvědčený jsem byl po Švédských hrách, kde jsem se sešel s Anatolijem Bardinem, generálním manažerem Omsku. Definitivně jsem se však rozhodl až na mistrovství."

O svém důležitém životním kroku mluvil samozřejmě i s Jágrem. "Řekl mi, že o mě mají velký zájem a on by mě tam taky rád viděl. V klubu prý vše perfektně funguje, nejsou tam žádné problémy. A i trenér Raimo Summanen je prý velice dobrý, Jarda si ho pochvaloval,“ uzavřel Roman Červenka.

Autor Ondřej Kalát, OH
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více