Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
22. srpna 2010

S Vášou nám to sedí, těší Petra Kuboše

Rodí se trochu jiná Slavia než loni. Už bez gólů Romana Červenky, zato však s pevnější defenzívou. Důkazem budiž statistiky z přípravných duelů. Hned ve třech totiž slávisté dokázali udržet čisté konto! “Vzadu nám to šlape. Je to však jen příprava, ty důležité zápasy přijdou až v sezoně,“ říká obezřetně zadák Petr Kuboš.

Petře, pět přípravných zápasů a tři čistá konta, to je pro defenzívu hodně slušná vizitka…
Ty zápasy nám vyšly. Základem je nedostat gól, pak nám stačí vstřelit jeden nebo dva a je z toho vítězství. Zatím nám to celkem vychází.

Překvapilo vás, že trenér Růžička klade velký důraz právě na obrannou práci?
Ani ne. Na tréninku se práci v obranném pásmu věnujeme hodně, ale nemyslím si, že by to bylo něco extrémního. Defenzivně se podle mě bude snažit hrát mnohem více mančaftů, nejen Slavia.

Jak snášíte, že se v bráně pravidelně střídají Miroslav Kopřiva s Robertem Slipčenkem? Není to pro obránce nevýhoda, co se komunikace týče?
Není, protože jak Míra, tak i Skippy s námi komunikují dost. A je to dobře, člověk pak má větší přehled. Ví, kdy má puk podržet, a kdy ho naopak co nejdřív rozehrát. Kdyby s námi brankáři při hře nemluvili, bylo by to špatné.

V přípravě jste toho dosud nejvíce odehrál po boku Jiřího Vašíčka. Sedí vám to spolu?
Určitě. Váša je bořič a hru čistí, já zase častěji rozehrávám. Při hře si vyhovíme. Řekneme si, kam se má kdo postavit a funguje to. Snad ta spolupráce bude klapat i v sezoně.

Do Slavie jste přišel před necelými čtyřmi měsíci. Už jste si zcela zvykl na nové spoluhráče?
V kabině je dobrá parta, takže s tímhle nebyl žádný problém. Z Vítkovic jsme přišli hned tři a kluci nás přijali úplně v pohodě.

Už vás Michal Vondrka připravil o tzv. “příchodné“?
Ne, s ničím takovým za námi ještě nepřišel. Asi nás nechává, abychom se na to pořádně připravili (s úsměvem).

Ještě zabrousím k Tipsport Cupu. Prohráli jste v něm jediný zápas, ale jelikož Plzeň zatím vše vyhrála a má výborné skóre, jsou vaše vyhlídky na postup už jen teoretické. S odstupem času tedy asi mrzí ta úvodní porážka dvojnásob, mám pravdu?
Ten zápas se nám nepovedl. Vedli jsme 1:0, ale pak jsme dostali rychlé dva góly a to nás trochu srazilo. Chtěli jsme tedy aspoň uspět v těch zbývajících zápasech a čekat, jak vše dopadne. Bohužel postup z toho nakonec asi nebude.

Nehrozí, že v úterním duelu v Chomutově už nebudete mít takovou motivaci?
To určitě ne. Je to přípravný zápas jako každý jiný. Bojuje se o místa v týmu, takže určitě nikdo nic nevypustí.

Autor OH
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více