Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
23. prosince 2010

Holec, Endál a Jaškin si hodinu v rolích prodavačů užili

Pokud jste ve středu 22. prosince mezi 15. a 16. hodinou navštívili Galerii Harfa, byli jste svědky zajímavého úkazu. Slávistický stánek totiž místo sličných prodavaček obsluhovali tři hokejisté Slavie Praha – Miroslav Holec, Lukáš Endál a Dmitrij Jaškin. Všichni se během celé akce dobře bavili. Vydařené slávistické odpoledne navíc umocnila následná výhra Slavie nad Libercem 7:1.

Vídáte rádi hokejisty Slavie i mimo mantinely O2 areny? Ve středu od tří hodin odpoledne jste měli jedinečnou možnost. Tři v současnosti zranění hráči se totiž na hodinu převtělili do rolí prodavačů ve slávistickém fanshopu v Galerii Harfa.

„Je to určitě zajímavé zpestření. Člověk si na chvíli odpočine od ledu a vyzkouší si také něco nového,“ hodnotil celou akci Miroslav Holec. Jeho kolega Lukáš Endál by si ale prý nedokázal představit, že by se prací prodavače mohl živit. „Já bych na to neměl nervy,“ usmál se Endál.

U stánku panovala po celou dobu dobrá nálada. Hráči vtipkovali mezi sebou i se zákazníky. „Koukejte, kolik jsem toho prodal,“ hecoval své spoluhráče Endál. „Doufám, že mi za to zvednou prémie,“ dodal s osobitou dávkou humoru.

A kdy se „prodavači“ vrátí opět na extraligový led? Nejlépe na tom je zřejmě Miroslav Holec. „Už jsem prakticky v pořádku. Po Vánocích bych už měl zase začít hrát. Možná se půjdu rozehrát 27. prosince do Havlíčkova Brodu,“ řekl třiadvacetiletý útočník.
Lukáš Endál nechtěl o termínu svého návratu příliš polemizovat: „Za týden mi sundají sádru z ruky. Potom budu chodit na rehabilitace a uvidíme, jak to půjde. V ideálním případě bych mohl za 14 dní hrát, ale člověk musí vždy počítat spíš s tou horší variantou.“
Sedmnáctiletý Dmitrij Jaškin obuje brusle zřejmě ještě o něco později než jeho dva spoluhráči. Poraněné kolenní vazy ho mimo jiné připravily i o MS juniorů v Buffalu. „Chodím na rehabilitace a nějaká další cvičení. Vidím to tak, že bych přibližně za měsíc mohl naplno trénovat," řekl talentovaný slávista.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více