Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
8. ledna 2011

Do Prahy míří Kometa. Bude se opakovat festival konfet?

Když do O2 areny naposledy zavítala Kometa, byl z toho velký třesk. S sebou totiž přinesla několik tisícovek brněnských fanoušků, kteří zaplnili vysočanský stánek až po střechu. Jenže to bylo ještě v době, kdy Kvapil a spol. drtili jednoho soupeře za druhým. V současnosti se Kometa trápí a možná se to projeví i na zájmu přijet do Prahy. Zápas začíná netradičně v 18:10.

Náš soupeř

Klub založen: 1953
Trenéři: Ladislav Lubina, Svatopluk Číhal
Největší úspěchy: 11. místo
Internet: www.hc-kometa.cz
Hvězdy týmu: Marek Kvapil, Radek Hruška, Sasu Hovi

Poslední vzájemný zápas se tak trochu zapsal do dějin

Oba nedělní soupeři se naposled střetli na konci listopadu. Do pražské O2 areny tehdy přišla největší návštěva roku 2010. Z 12 251 diváků byla většina příznivců brněnské Komety. V paměti všech zúčastněných však také zůstalo často ne příliš sportovní chování fanoušků z Brna. Ti hlavně v první třetině několikrát zasypali led konfetami, a tak ze zápas musel neustále přerušovat. Kometa nakonec utkání vyhrála 4:3 po prodloužení a davy Brňanů tak mohly v české metropoli slavit až do rána. Nyní se ovšem nečeká tak velký nájezd z východu. Tým okolo zkušeného Jiřího Dopity se totiž ocitá ve výsledkové krizi.

Slavia doma válí a dotáhla se do první šestky

Pražské Slavii se na domácím ledě opravdu daří. Z posledních třinácti zápasů doma jich jedenáct vyhrála a dostala se do první šestice týmů, zajišťující přímý postup do play off. Na šestou příčku ovšem tlačí další tři kluby, kterým schází nejvíce tři body. Pražany tak čeká v neděli tvrdý boj, který budou chtít za každou cenu vyhrát.

Na marodce jsou stále čtyři hráči - Krenželok, Růžička, Jaškin a Endál. Od duelu s Mladou Boleslaví trápí obránce Lukáše Špeldu zraněné zápěstí a jeho start je tak nejistý. Zda již nastoupí vyléčený Miroslav Holec, bude záležet na rozhodnutí trenérů. Největší hvězdy týmu, jako je například Vondrka, Benda či Kadlec by měly se vší pravděpodobností nastoupit. Povede se Vladimíru Růžičkovi odkoučovat svůj 302.vítězný zápas?

Protáhne Brno smolnou sérii o další utkání?

Brnu se v poslední době nedaří podle jejich očekávání. Z posledních devíti utkání vyhrálo jediné ve Vítkovicích a to ještě ke všemu až v samostatných nájezdech. Plný počet bodů brala Kometa naposledy sedmého prosince, když hostila Litvínov. Od té doby téměř nic. Ze šesté příčky spadla až na devátou, ale na jedenáctou Plzeň má však stále náskok jedenácti bodů. Podaří se jim smolnou sérii prolomit nebo ji protáhnou o další zápas?

Brněnským statistikám kraluje Marek Kvapil, který ve středu oslavil své dvacáté šesté narozeniny. Se svými dvanácti brankami a pětadvaceti asistencemi sídlí na páté příčce kanadského bodování. O tři příčky níže ho následuje další brněnský kanonýr Radim Hruška, kterému k dohnání svého spoluhráče scházejí pouhé tři body. Žhavou novinkou v brněnském týmu je příchod nové posily, kterou je lotyšský reprezentant Aleksejs Širokovs, jenž by se již v neděli měl ukázat.

Postavení v tabulce

6. Slavia 38 16 – 5 – 1 – 6 104:101 59b. 
9. Brno 38 15 – 5 – 1 – 17 98:98 56b.

Poslední zápasy

Slavia – Ml. Boleslav 5:2
Třinec – Slavia 5:3
Slavia – Kladno 4:3
Slavia – Pardubice 1:5
Slavia – Plzeň 3:1
Brno – Kladno 1:3
Brno – Plzeň 2:3
Pardubice – Brno 4:2
Vítkovice – Brno 2:3 SN
Č. Budějovice – Brno 5:4

Sestavy v minulém kole

Kopřiva - Žižka, Kadlec, Kuboš, Tomica, Roth, Vašíček, Špelda, Barák - Benda, Vondrka, Pospíšil, Svoboda, Jelínek, Poletín, Třetina, Žejdl, Micka, Doležal, Kolařík, Sklenář Hovi - Bičánek, Kempný, Houdek, Stehlík, Mojžíš, Malec, Protivný - Kvapil, Hruška, Svoboda Jakub - Erat, Dopita (C), Dlouhý - Hubáček, Procházka, Brabenec - Jaroslav Svoboda, Huml

Nejproduktivnější hráči

Michal Vondrka 30 bodů (12+18) Marek Kvapil 37 bodů (15+25)

Brankáři

Miroslav Kopřiva 35 - 2.50 - 91.30 %
Dominik Furch 5 - 3.65 - 89.23 %
Robert Slipčenko 2 - 3.60 - 89.09 %
Sasu Hovi 28 - 2.50 - 91.88 %
Jiří Trvaj 12 - 2.18 - 93.04 %
Autor Tereza Janovská
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více