Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
3. února 2011

Slavia zavítá do Pardubic. Fanklub chystá největší výjezd základní části

Do konce základní části zbývá pouhých pět kol. Boj o každý bod bude čím dál tím těžší. Teď už se není na co šetřit a to ví i slávstický fanklub. V rámci 48. kola Tipsport extraligy vyjede Slavia na led mistrovských Pardubic a nejvěrnější fanoušci sešívaných chystají největší výjezd letošní základní části. Fanklub slibuje, že bude na východě Čech vidět i slyšet. Boj o důležité extraligové body začíná v pardubické ČEZ aréně od 18.00.

Náš soupeř

Trenéři: Josef Jandač, Pavel Hynek
Největší úspěchy: 2x mistr extraligy (2005, 2010)
Internet: www.hcpce.cz
Hvězdy týmu: František Kaberle, Petr Koukal, Adam Svoboda

Červenobílé dresy, šály a čepice s sebou

Pokud se chystáte se slávistickým fanklubem na výjezd do Pardubic, nezapomeňte si s sebou vzít všechno červenobílé oblečení, které doma máte. Údajně totiž půjde o největší letošní výjezd a bude určitě vypadat hezky, když se už na Hlavním nádraží sejde parta lidí v červenobílých barvách. Zápasy proti Pardubicím patří k vrcholům základní části a v ČEZ aréně nikdy nebyla nouze o skvělou hokejovou atmosféru. Přidejte se i vy a podpořte Slavii na východě Čech. Více informací o výjezdu a možnost přihlášení naleznete na stránkách www.sesivani.com nebo v tomto čánku.

Poslední čtyři zápasy skončily rozdílem jedné branky

Že jde do tuhého a každý tým bojuje o body na 100 %, dokazují i poslední čtyři zápasy Slavie. Všechny totiž skončily rozdílem jedné branky, navíc jednou rozhodovalo prodloužení a dvakrát samostatné nájezdy. Svěřenci Vladimíra Růžičky ale v pravou chvíli zabrali a ze zmiňovaných čtyř duelů prohráli pouze jednou, když v Karlových Varech padly až po nájezdech.
Pražané zvládli i minulé kolo, které se neslo v retro duchu. Do O2 areny přijela Plzeň a oba týmy nastoupily v retro dresech. Historic game nerozhodl nikdo jiný než Tomáš Svoboda, který proměnil dva nájezdy a získal tak pro Slavii bod navíc za vítězství 4:3 sn.

Pardubice jako noc a den

Východočeši prožívají zvláštní období. Od 38. kola drží nevšední sérii, během níž vždy po prohraném zápase následuje výhra, na tu naváže prohra a tak pořád dokola. Vinou těchto kolísavých výkonů jim uteklo čelo tabulky a figurují na pátém místě tabulky čtyři body před Slavií. V minulém utkání porazili úřadující mistři extraligy v repríze loňského finále Vítkovice 4:0. Pokud jim tedy ne příliš lichotivá série vydrží, z ČEZ arény odjedou v pátek s prázdnou a slávisté se na ně dotáhnou na jediný bod.
Svěřenci Josefa Jandače si ale jistě porážku nepřipouštějí. Navíc mají se Slavii zatím negativní bilanci vzájemných zápasů a případná výhra v základní části by celou situaci obrátila v jejich prospěch.

Jak celá hádanka dopadne, se dozvíme v pátek od šesti hodin odpoledne.

Postavení v tabulce

5. Pardubice  47  21 – 2 – 10 – 14     130:116    77 
7. Slavia 47 18 - 8 - 3 - 18 126:124 73

Sestavy v minulém kole

Růžička – Kolář II, Kaberle, Píša, Kočí, Jillson, Mezei, Nakládal, M. Drtina – Kolář I, Koukal, Starý – Bartek, Nahodil, Somík – Kůrka, Zohorna, Pineault – Buchtele, Špirko, Rákos. Kopřiva - Roth, Vašíček, Kuboš, Kolařík, Žižka, Krejčík - Krenželok, Třetina, Vondrka - T. Svoboda, Jaškin, Tomica - Micka, P. Jelínek, Doležal - Pospíšil, Sklenář, Poletín.
Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více