Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
28. února 2011

V pátém zápase půjde o všechno! Rozhodnou maličkosti, říká Jiří Čelanský

Zápas pravdy, kdo s koho či utkání o všechno. Takto a podobně se mluví o rozhodujícím 5. zápase předkola play-off mezi Slavií a Karlovými Vary. Asistent trenéra sešívaných tuší, že zápas rozhodnou detaily. „Nebude to o vůli ani o štěstí. Rozhodnou maličkosti jako nevyhozený puk či zbytečný faul,“ říká Jiří Čelanský. Zahajovací buly je na programu v úterý od 18:10, a tak si všichni slávisti udělejte čas a dorazte do O2 areny.

Energie díky dvěma domácím výhrám srovnala krok

Po dvou domácích zápasech vypadalo vše jednoznačně. Slavia vedla 2:0 na zápasy a v Karlových Varech chtěla rozhodnout o svém postupu do čtvrtfinále play-off. Třetí zápas série vypadal dlouho nadějně. V 58. minutě však rozhodčí nařídil proti Slavii samostatný nájezd, který proměnil Lukáš Pech a v prodloužení zajistil Kumstát pro Energii 4. zápas. V něm slávisté naprosto propadli a zpět do Prahy se vraceli s výpraskem 0:7.

V čem byl podle asistenta trenéra Slavie Jiřího Čelanského rozdíl mezi zápasy v Praze a v KV Aréně? „Ani jednou jsme nezachytili úvod Karlových Varů," řekl Čelanský. Podle něj to byl ale jediný společný element 3. a 4. utkání. „Jinak to byly zcela rozdílné zápasy. V tom prvním jsme se dostali okamžitě zpět do hry a do 58. minuty jsme ji kontrolovali. Bohužel jsme nezvládli poslední dvě minuty. A co se týče toho nedělního utkání, tak to byl z naší strany jednen z nejhorších za poslední čtvrtinu sezony. A na výsledku se to samozřejmě projevilo,“ mrzelo asistenta kouče Růžičky.

Co bude rozhodující pro 5. zápas?

„Já si myslím, že to nebude ani o vůli ani o štěstí. Oba mančafty jsou na to nažhavené. Celou sezonu hrajete o to, abyste se dostali co nejdál,“ uvedl Čelanský v rozhovoru pro hc-slavia.cz a vzápětí dodal, co podle jeho názoru pátý duel rozhodne: „V úterý nás čeká zápas pravdy. Myslím si, že rozhodnou maličkosti. Nevyhozený kotouč, neproměněné šance nebo zbytečný faul.“

Těžko soudit, kdo bude mít psychickou výhodu. Energie vyhrála poslední dvě utkání a je na koni. Slavia zase může těžit z domácího prostředí, které zatím vždy v sérii hrálo klíčovou roli. „Je to play-off. Je jedno jestli vyhrajete 1:0 v prodloužení nebo 8:0. Nevím, na čí straně bude větší psychická výhoda. Já doufám, že na naší a že se na to dobře připravíme. Je to rozhodující zápas a nějaké kalkulace jdou stranou,“ uzavřel Čelanský.

Hokejisté Slavie tedy budou potřebovat podpořit! Kdy jindy přijít do O2 areny než právě teď. Pojďte Slavii svými hlasivkami dotlačit do čtvrtfinále play-off. V úterý 1. března od 18:10 se bude každá ruka hodit.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více