Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
26. března 2011

Finále máme v hlavách, přiznává Kopřiva

Miroslav Kopřiva přišel do Slavie s cílem zahrát si play-off. Byla to sázka na jistotu, po dnešním zápase i díky jeho bezchybnému výkonu klepou sešívaní na dveře finále. „Chybí nám jediný krůček a věřím, že v pondělí se o něj porveme,“ řekl po výhře 4:0 slávistický gólman, který vychytal svou první nulu v play-off.

Trenér Čelanský chválil po zápase slávistickou obranu. Jak se vám za ní dnes chytalo?
Když jsme hráli v pěti, Třinec se do žádných velkých šancí nedostával, dokázali jsme si je pohlídat. Na druhou stranu mají nebezpečné přesilovky, ve kterých nám dokázali zatopit.

A kdy vám tedy Třinečtí nejvíc zatopili?
Nejhůř mi bylo při jejich dvojnásobné přesilovce. Třinec se hodně tlačil do branky a pro nás bylo klíčové, že jsme si dokázali pokrýt všechny střely a dorážky a Třinec nesnížil. Kdyby se jim povedlo dát kontaktní gól, mohli bychom začít bláznit. Ale my dali třetí gól a to už jsem věděl, že je hotovo.

Byl jste jedním z aktérů sporné situace u neuznaného gólu Ocelářů. Videorozhodčí ho neuznal kvůli vychýlení branky. Věděl jste dopředu, jak rozhodčí situaci posoudí?
Myslel jsem, že nemůže být uznaný, protože jsem pevně doufal, že jsem měl puk přikrytý vyrážečkou a oni ho jen vyšťouchali. Pak mi řekli, že šlo o posunutou branku, o čemž jsem zase nevěděl já. Každopádně mě ale potěšilo, že gól neuznali.

Teď vás dělí od finále jediné vítězství. Myslíte na boj o zlato?
Abych byl upřímný, tak to v hlavě máme, jdeme za tím celou sezonu. Ale musíme jít krůček po krůčku a nedoufat, že nám to samo spadne do klína. Když budeme makat tak jako doteď, můžeme být úspěšní a dotáhnout to až do konce. Chybí nám jediný krůček a věřím, že v pondělí se o něj porveme. Ale i ten poslední bod bude těžký. Všichni, kdo sérii sledují, vědí, jak jsou ty zápasy vyrovnané a rozhodují maličkosti. Možná máme výhodu, že na rozdíl od nás je Třinec pod tlakem, protože vyhrál základní část a je favoritem. My chceme hlavně postoupit co nejdál a hlavně získat medaili.

Do Třince teď můžete jet relativně v klidu. Vypadá to, že na domácí prostředí je v průběhu letošního play-off spolehnutí…
Já bych na to zase tak nespoléhal. Jak jsem říkal, zápasy jsou vyrovnané, rozhodují penalty a prodloužení. Nemůžeme si dovolit myslet na to, že můžeme prohrát a pak je doma přejedeme. To rozhodně ne.

V play-off jste se přestal holit, zasahuje vám jeho průběh do života i jinak?
Manželka mi říká, ať to shodím, protože mi to vůbec neroste, mám jenom takové chmýříčko (smích). Mám i další rituály, které ale neprozradím, protože zatím fungují. Jinak si play-off nějak zvlášť nepřipouštím, připravuju se na zápas stejně jako v základní části. Snažím se dát do zápasu maximum vždycky, nejenom v play-off.

Autor Pavel Hrdina
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více