Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
27. března 2011

Michal Vondrka: V průběhu prvního zápasu jsme chytili vítězný dech

Celé play-off patří k oporám Slavie, přesto se Michal Vondrka v semifinále dokázal gólově prosadit až ve 4. zápase. Pražanům to i tak stačí k vedení 3:1 na zápasy. Sám Vondrka se ovšem za střelce nepovažuje. "Snažím se být prospěšný pro tým a gól je vždycky třešnička na dortu," řekl slávistický hračička.

Kdyby vám někdo před začátkem série řekl, že po čtyřech zápasech povedete 3:1, věřil byste mu?
Asi ne. Ale musím říct, že už v průběhu prvního zápasu jsme chytili takový vítězný dech a věděli jsme, že na ně máme. Po první třetině, když jsme prohrávali a oni byli pořád u nás, jsem si sice říkal, že to bude opravdu hodně těžké. Potom jsme ale začali hrát svoji hru a dotáhli to až do toho stavu, který momentálně je.

Výhra 4:0 vypadá jednoznačně, ale průběh až tak jednoznačný nebyl.
Určitě ne. Strašně důležité bylo, že jsme za stavu 2:0 ubránili oslabení 5 na 3. Také bylo dobré, že Třinci neuznali gól a my jsme potom rychle zvýšili na 3:0.

Čím to je, že dokážete udržet třinecké ofenzivní hvězdy na uzdě?
Hrajeme aktivní a fyzicky náročný hokej. To nevyhovuje nikomu.

Vy jste dal svůj první gól v sérii. Berete to jako prolomení smůly nebo se nepovažujete za toho, který by měl Slavii střelecky táhnout?
Já jsem nikdy střelec nebyl a asi ani nebudu. Snažím se být prospěšný pro tým a gól je vždycky třešnička na dortu.

Teď krátce k neuznanému gólu Třince. Jak to rozhodčí vysvětloval?
Že byla naše brána vychýlená a tím pádem gól nemůže platit. Myslím, že už jsem takovou situaci zažil, ale nevzpomínám si, kdy přesně to bylo.

Michal Vondrka během rozhovoru

Jak vám bylo, když jste v 52. minutě nastupoval na dvojnásobné oslabení? V pátečním zápase Třinec dokázal tuto výhodu rychle zužitkovat.
Já jsem věřil, že to udržíme. Možná jsme se poučili právě z té chyby, díky které Třinec v pátek skóroval. Tehdy tam jejich útočník dostal strašně moc prostoru. Řekli jsme si, že to budeme hrát trochu jinak a vyšlo to.

Byla tato ubráněná přesilovka moment, po kterém jste si řekl, že dnes už to udržíte?
To ještě ne. Oni nahazovali puky a hráli hodně nepříjemně. Naštěstí jsme dobře bránili a když jsme potom přidali třetí gól, tak už jsem věřil, že vyhrajeme.

V pondělí vás čeká pátý zápas v Třinci. Můžete prohlásit, že si tam jedete pro postup do finále?
Už během série s Libercem jsem říkal, že to strašně ošemetné. Říkám to pořád, ale je to tak. Ten poslední krok bývá vždycky nejtěžší. Samozřejmě uděláme všechno proto, abychom vyhráli. Když vedete 3:1 a jedete na venkovní zápas, tak je to strašně ošemetné. Bylo by dobrý, to tam zvládnout. Bude to těžké, ale musíme se o to porvat.

Hraje podle vás roli, že z týmu Slavie skórovali v play-off kromě obránců Kolaříka s Kubošem všichni hráči?
Já si myslím, že v tom je právě naše síla. Jsou tu starší hráči a pak hodně mladých, kteří se o to rvou. Hrajou dobře a je to odměna za jejich píli. Druhá věc je, že je Růža nechává hodně hrát. Naše síla je tak rozdělená do více pětek.

Poslední otázka se týká návštěvnosti. Po konci čtvrtfinále jste se bál, že Třinec jako soupeř nepřitáhne moc diváků. Překvapili vás slávističtí fanoušci?
Určitě. Jsem nadšený z toho, kolik lidí přišlo. Atmosféra byla výborná a všem moc děkuju.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více