Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
2. dubna 2011

Hrozně jsem chtěl medaili, smutnil brankář Kopřiva. O to větší má motivaci do další sezony

Hokejová Slavia po čase opět našla brankáře, na kterého se v celé sezoně může spolehnout. Miroslav Kopřiva dokonale zapadl do konceptu Vladimíra Růžičky a výraznou měrou se podílel na postupu Pražanů do semifinále. V sedmém zápase sice po čtvrtém gólu střídal, těžko mu však mladý tým může něco vyčítat. „Puky jsem neviděl a chybělo mi štěstí. Prostě mi to tam napadalo,“ přiznal sedmadvacetiletý gólman.

Míro, sedmý zápas Slavii asi nevyšel podle představ.
Když jsem šel z brány, tušil jsem, že je zle. Ale pořád jsem věřil, že když dáme gól, že by se to mohlo ještě změnit, protože podobných zápasů jsme zvrátili víc.

Skutečně jste za stavu 4:0 pro Třinec věřili v obrat?
Když jsme v úvodu třetí třetiny snížili, všichni jsme začali doufat, že by se nám to mohlo podařit obrátit. Ale potom zase přišla přesilovka a soupeř zase odskočil.

Kopřiva dělal v sérii, co mohl

Sedmý zápas čtvrtfinále v Liberci vám vyšel, proti Třinci jste naopak střídal. Čím to podle vás bylo?
Je to nepříjemné, ale bohužel ty góly mi tam napadaly. Taky mi trochu chybělo štěstí, protože ty puky jsem třikrát neviděl, bohužel mě to v tom zákroku netrefilo. Jindy mě to trefí.

Rozhodli celou sérii přesilovky?
Nám se početní výhody moc nedařily, Třinec je naopak zahrával perfektně. V tom byl asi největší rozdíl.

Slavia nebyla v semifinále favoritem, přesto vás asi vyžazení musí mrzet. Za stavu 3:1 na zápasy vám do finále chyběl jenom kousek.
Kdyby nám někdo před sezonou řekl, že budeme v semifinále, byli bychom rádi. Ale škoda, tu sérii jsme měli rozjetou tak, že bychom mohli postoupit. Bohužel se to nepodařilo. Někdy je hokej takový.

Budete i přesto sezonu hodnotit pozitivně?
Já jsem chtěl hlavně medaili, protože jsem žádnou seniorskou ještě nezískal. Ale bohužel se to nepodařilo. O to větší mám motivaci do další sezony. Teď čekám každou chvíli přírůstek. Takže to bude jedno z největších zpestření přes přestávku.

Autor
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více