Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
5. dubna 2011

Michal Vondrka v létě opustí Slavii. Zamíří nejspíš do Finska

Po odchodu Bednáře s Červenkou byl letos asi největší osobností slávistického útoku. Michal Vondrka dokázal střílet důležité branky, ale hlavně uměl góly připravovat pro své spoluhráče. Na reprezentačním srazu ohlásil, že příští sezonu začne v některé ze zahraničních lig. Konkrétní být nechtěl, ale slávistickým příznivcům vzkázal, že se jednou vrátí.

Do Slavie přišel Vondrka v průběhu sezony 2003/2004. Trenér Růžička mu postupně začínal více věřit a „Mižu“ vyrůstal po boku slavnějších spoluhráčů ve velkého hokejistu. Každý rok si vylepšoval své statistiky. Po odchodu Romana Červenky se sžil s rolí ofenzivního lídra sešívaných. Po osmi úspěšných sezonách ze Slavie odchází.

"Už teď je jisté, že v létě odejdu do zahraničí. Dohodl jsem se akorát s Vláďou Růžičkou, že letní přípravu budu absolvovat ještě se Slavií," řekl Michal Vondrka.

Jak vnímáte odchod z týmu, kde jste strávil velmi úspěšnou část kariéry?
Beru to jako změnu a další zkušenost. Na rok bych to chtěl určitě zkusit a uvidíme, jestli to vyjde.

Můžete být trochu konkrétnější, o jaký klub se jedná?
Je to na 99 % jisté, ale nechci to ještě zveřejňovat. Můžu říct, že jde o finský klub.

Proč zrovna Finsko?
Měl jsem jednání s místními funkcionáři a zdáli se velice serózní. Mluvil jsem také s pár hráči, kteří tam působí a říkali, že tam není žádný problém. Dostal jsem výbornou nabídku, ale ještě to nechávám otevřené. Kdyby třeba přišlo něco lepšího, tak svoje rozhodnutí ještě můžu změnit.

Trenér Růžička řekl, že jste domluveni, že až se ze zahraničí vrátíte, zamíříte opět na Slavii. Můžete to potvrdit?
Je to tak. Růža mi vychází ve všem vstříc, takže není důvod, abych nevyšel vstříc já jemu.

Ze Slavie odcházíte po osmi letech. Jak hodnotíte svoje angažmá v červenobílém dresu?
Nemůžu jinak, než pozitivně. Každou sezonu jsme hráli play-off. Jenom jednou jsme vypadli ve čtvrtfinále. Minulý týden jsem to počítal a mám ve Slavii odehráno kolem 120 zápasů v play-off. To třeba nemá někdo za celou kariéru, takže i proto to musím hodnotit pozitivně.

V letošní sezoně jste byl asi nejvíc vidět. Myslíte, že vám paradoxně pomohl odchod hráčů jako Červenka nebo Bednář?
Já jsem se toho trochu bál, protože jsem věděl, že budeme mít hodně mladý tým. Možná o to víc mě těší, že se ta sezona tak povedla i bez těchto velkých jmen.

Na závěr několik slov k reprezentaci. Prakticky čtyři dny po konci extraligové sezony se hlásíte na reprezentačním srazu. Jak se těšíte?
Národní tým je vždycky něco navíc a kdo by nechtěl reprezentovat?! Těším se hodně a uvidíme, jak to všechno bude vypadat.

Trenér Hadamczik avizoval, že ze čtveřice slávistů máte největší šanci se poprat o místo na MS.
Já si myslím, že tu je několik hráčů, kteří to mají jisté a pak jsou tu také kluci, kteří jsou na tom podobně jako já. Bude záležet na aktuální formě a určitě se o to poperu.

Autor OH, oka
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více