Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
26. července 2011

Sešívaní už trénují na ledě. V zápřahu jsou všichni hráči, těší trenéry

Konečně, řekli si slávističtí hokejisté. Po náročné přípravě a téměř měsíčním odpočinku se konečně dostali na led. Ve vršovickém Edenu totiž začaly tréninky na ledě. A to rovnou trojfázově!

Po třítýdenní dovolené se hráči pražské Slavie hlásili trenérům na ledě v Edenu. Nechyběl nikdo, proto hned mohl začít ostrý trénink. Ten je rozdělen na dopolední a odpolední fázi. "Snažíme se mít na ledě menší počet hráčů, takže dopolední tréninky ještě dělíme na dvě party," uvedl Jiří Čelanský, který společně s Vladimírem Růžičkou a Josefem Beránkem dohlíží na přípravu svých svěřenců.

"Dopoledne se zaměřujeme spíše na činnosti jednotlivce. Zvlášť obránci, zvlášť útočníci," vysvětlil Čelanský. "Odpoledne pak máme už společný trénink, kde se věnujeme spíše systematickým věcem, tedy tomu co chceme v naší hře praktikovat." Ale to není všechno. Jak asistent trenéra Růžičky doplnil, hráči mají ještě před odpoledním tréninkem jednu fázi na suchu. "Všichni hráči jsou tak v zápřahu," pousmál se.

Co se týče složení útočných formací, trenérský triumvirát ještě nemá jasno. "Zkoušíme jednu variantu, ale máme jich víc, takže ještě není vůbec nic jistého," sdělil Čelanský. Zde tedy kouči ještě tápou, ale se složením celého kádru už je téměř rozhodnuto: "Žádné příchody neavizujeme, ani nikoho nehledáme. Teď trénujeme v pěti pětkách doplněných o naše juniory, takže pohyb hráčů bude směrem ven. Ať už na hostování, nebo je využijeme pro naše mládežnické týmy," uzavřel Jiří Čelanský.

Aktuální složení kádru najdete zde.

Autor Václav Baumann
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více