Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
11. srpna 2011

Slávisté odletěli do Švédska, na severu Evropy je kromě zápasů čeká i tvrdý tréninkový dril

Ve čtvrtek ráno odletěla družina trenéra Vladimíra Růžičky ke svému prvnímu duelu v rámci přípravného turnaje European Trophy. Ve Stockholmu se od 19:00 utkají se čtvrtfinalistou uplynulé sezony švédské Elitserien týmem Djurgardenu, už o dva dny později hrají proti Lulee a svou severskou pouť zakončí v neděli na ledě finského Turku. "Teď nedokážu říct, s jakým výsledkem bych byl po návratu domů spokojený. Hlavně chci vidět naši hru, abych věděl, jak na tom jsme," poznamenal Růžička před odletem.

Červenobílí vstoupí do turnaje v plné síle, šéf slávistické střídačky chce během tří zápasů vidět co nejvíce hráčů. "Čekají nás těžká utkání. Bereme s sebou širší kádr, budeme hrát na šest obránců a dvanáct útočníků. Prostor dostanou všichni," prohlásil úspěšný trenér s tím, že z brankářů toho nejvíce odchytá jednička týmu Miroslav Kopřiva. "Minimálně ve dvou utkáních bude chytat Míra, jeden zápas asi půjde do brány Robert Slipčenko. Ještě uvidím," zapřemítal.

Jeho tým se bude muset vypořádat s náročným cestováním. Ve čtvrtek i v neděli se do Švédska, respektive Finska přesouvá až v den utkání. Podle Vladimíra Růžičky to ale hru nijak neovlivní. "Myslím, že tohle klukům vadit nebude. Ty přelety mají trvat nějakou hodinu a půl. Navíc sil máme dost, poslední dny jsme tvrdě trénovali a pokračovat v tom budeme i ve Švédsku. Čekají nás tam celkem tři tréninky a rozhodně nepůjde o nějaké rozbruslení. Navážeme na tvrdou práci," má jasno.

Zatímco švédské soupeře má dokonale zmapované, finské Turku bude i pro něj malou neznámou. "Švédská mužstva jsou kvalitní, jejich ligu sleduji. Mají výborně propracovanou defenzivu, hrají hodně zodpovědně a nepouští moc gólů. Co se týče těch Finů, o nich tolik informací nemám, ale určitě nás tam čeká horký led. Finští hráči jsou všeobecně rychlí a brusliví. Jsem si jistý, že nás dobře prověří," uzavřel slávistický stratég.

Autor OH
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více