Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
22. července 2012

Místo dovolené trénuje u táty ve škole. Vůbec mi to nevadí, usmívá se Vladimír Růžička ml.

Stejně jako trenér Vladimír Růžička, tak ani jeho syn si letos příliš sluníčka neužil a i v době dovolených trávil svůj volný čas na ledě vršovického Edenu, kde pomáhal s Hokejovou školou. "Letos jsme s přítelkyní nikde nebyli, takže se jí to moc nezdálo. Ale vysvětlili jsme si to a už je v pohodě. Ona je v tomhle zlatá," směje se Růžička junior.

Čtrnáctý ročník tradiční letní školy v sobotu skončil, jak jste si ji užil?
Já se na to vždycky hodně těším, je tu dobrý kolektiv a za těch čtrnáct let se tu všichni známe. Jezdí sem navíc i hodně stejných dětí, to je pak dobré sledovat, jaké dělají pokroky.

Berou vás děti jako trenéra, nebo spíš už jako celebritu?
Večer, když si jdeme s dalšími trenéry zahrát, tak se na nás občas přijdou podívat, někdy dokonce i pro podpisy. Ale není to nic přehnaného. Navíc když tu jsou ty děti poněkolikáté, tak už je asi všichni mají. (smích) Ale berou mě normálně, i tátu, vůbec se nestydí za mnou přijít, berou to v pohodě. Ale samozřejmě tu musí být ta hranice, musí poslouchat.

S jakou věkovou kategorií trénujete?
Mám nejstarší skupinu do šestnácti let. Baví mě to s nimi na ledě, v mezích se hecujeme. Navíc někteří kluci mají budoucnost, že by mohli hrát na nejvyšší úrovni. V tomto věku už to není jen o talentu, musí makat i mimo led a k tomu jim hodně pomáhá suchý trénink s Lukášem Stránským. Ti kluci vidí, jak se má pracovat, a může jim to pomoci, až půjdou k dospělým.

Není vám líto, že kvůli škole přijdete o dovolenou?
To je pravda, já měl letos volno jenom týden. Navíc je těžké během něj nějakou trefit, takže zrovna letos jsme nikde nebyli. Ne že by mi to bylo úplně jedno, ale s touto školou počítám každý rok.

Přítelkyně to toleruje?
Moc se jí to nezdálo, ale když jsme si to vysvětlili, byla v pohodě (smích). Ona je v tomhle zlatá, jezdila i sem za mnou, takže to toleruje.

Den po skončení letní školy začíná vaše příprava s A-týmem, už se těšíte?
Na neděli se těším, hlavně na kluky. A těším se i na sezonu, už aby to vypuklo!

Autor VB, OH
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více