Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
25. října 2012

Hráči Slavie si nechají narůst kníry na podporu boje proti rakovině prostaty

Hokejisté Slavie si nebudou po celý listopad holit své kníry, v rámci charitativní kampaně Movember tak upozorní na rizika rakoviny prostaty. Vybrané prostředky budou použity na výzkum léčby této mužské choroby.

„Probírali jsme to s klukama v kabině a domluvili jsme se, že do toho půjdeme jako tým. Kníry si necháme narůst všichni, tak nejlépe upozorníme na problém rakoviny prostaty,“ říká kapitán týmu Petr Kadlec.

„Hokej je sport především pro chlapy, proto jsme se rozhodli podpořit boj proti této výhradně mužské nemoci. Hráči s touto myšlenkou souhlasili a sami se v kabině dohodli na tom, že se budou na projektu podílet jako tým, ne jen vybraní jednotlivci. Budeme rádi, když se k nám připojí i fanoušci a podaří se nám rozšířit povědomí o tomto problému a vybrat finanční prostředky, které by pomohly rozvoji léčby,“ přibližuje PR manager HC Slavia Praha Jakub Mezlík.

Podpořit Slavii je možné na adrese: mobro.co/hcslaviapraha.

Jak funguje Movember

Prvního listopadu/Movemberu se jakýkoliv muž může zaregistrovat s čistě oholenou tváří na webové stránce Movember.com a pak si po zbytek měsíce tito muži, známí jako Mo bráchové, pečlivě pěstují svůj knír jako symbol Movemberu.

Každá odpověď na neodvratnou otázku („Co ho to s tím knírem napadlo?“) znamená rozšíření informace o Movemberu, a tedy i rizikách rakoviny prostaty. Podporu nalézají Mo bráchové u svých ženských protějšků, tedy u tzv. Mo sester. Mo bráchové se prakticky během 30ti listopadových dnů stanou chodícími a mluvícími billboardy a přes jejich aktivity a slova se bude iniciovat soukromá či veřejná diskuze, která zvýší povědomí o často zanedbané tématice, což je mužské zdraví.

Rakovinu prostaty nelze podceňovat. V České republice je rakovina prostaty nejčastější formou rakoviny u mužů. V průběhu posledních 38 let se počet nakažených touto nemocí 6x zvýšil a počet úmrtí zdvojnásobil. Počet nových pacientů se každým rokem zvyšuje v průměru o 5000. Na rakovinu prostaty zemře ročně 1 600 mužů.

Autor Tisková zpráva
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více